LafargeHolcim caută încă un director general pentru cel mai mare producător de ciment din lume

Bruno Lafont, şeful companiei franceze Lafarge, doreşte ca o persoană cu experienţă din industria cimentului să fie directorul general al entităţii rezultate în urma fuziunii cu producătorul elveţian de ciment Holcim, a anunţat publicaţia 'Le Monde', transmite Reuters.
Economica.net - lun, 06 apr. 2015, 09:14
LafargeHolcim caută încă un director general pentru cel mai mare producător de ciment din lume

Alegerea unui director general pentru compania care va fi cel mai mare producător de ciment din lume nu a fost încă rezolvată, scrie Agerpres. În 20 martie, producătorul elveţian de ciment Holcim şi compania franceză Lafarge au acceptat noi termeni ai planificatei lor fuziuni. Anul trecut, Holcim şi Lafarge au anunţat că vor să-şi unească forţele pentru a da naştere unui gigant mondial cu vânzări de 44 de miliarde de dolari pe an. Companiile au stabilit că nouă acţiuni Holcim vor fi schimbate pentru zece titluri Lafarge iar numele noului director general al entităţii combinate va fi dat publicităţii la momentul potrivit.

Lafont va propune în două săptămâni un candidat pentru această funcţie, înaintea adunării speciala a acţionarilor din 8 mai, unde se va ratifica acordul de fuziune.

‘Pentru mine, noul direct general trebuie să fie un lider capabil să conducă şi să unifice echipele, un expert în ciment care deja are competenţe în această industrie şi cunoaşte bine cele două companii’, a declarat Lafont pentru ‘Le Monde’.

Omul de afaceri rus Filaret Galchev, al doilea mare acţionar al Holcim, cu o participaţie de 10,8%, a respins oferta de preluarea a companiei elveţiene de către grupul francez Lafarge. Filaret Galchev susţine că rata de schimb a acţiunilor oferită de Lafarge nu-i compensează în mod adecvat pe acţionarii Holcim. Lafont a exclus o nouă schimbare a condiţiilor planificatei fuziuni.

Bruno Lafont, directorul general al Lafarge, fusese desemnat iniţial să conducă compania rezultată în urma fuziunii. Noul acord prevede că Lafont va fi copreşedinte, împreună cu actualul preşedinte al Holcim, Wolfgang Reitzle, în timp ce Board-ul Lafarge va propune directorul general, care va trebui aprobat de comitetul de conducere al Holcim.

Vânzarea activelor din Europa, Canada şi alte regiuni este o precondiţie pentru ca Lafarge (Franţa) şi Holcim (Elveţia) să obţină aprobarea autorităţilor de reglementare în vederea realizării fuziunii lor, care va da naştere celui mai mare producător mondial de ciment, cu o cifră de afaceri de 34 de miliarde de euro (44 miliarde de dolari).

Lafarge va renunţa la toate operaţiunile sale de afaceri din Germania şi România, a anunţat Uniunea Europeană. Holcim trebuie să vândă subsidiara din Slovacia, Cehia, unele active din Spania şi majoritatea activităţilor din Franţa. Pe de altă parte, companiile vor putea păstra fabrica Holcim din Altkirch, Franţa.

Holcim a intrat în România în anul 1997, iar în prezent deţine două fabrici de ciment în Câmpulung şi Aleşd, o staţie de măcinare la Turda, 19 staţii ecologice de betoane, cinci staţii de agregate şi un terminal de ciment în Bucureşti. Compania are aproximativ 1.100 de angajaţi.

Tot în România, Lafarge produce materiale de construcţii de peste 15 ani şi activează în sectorul de ciment, agregate şi betoane cu 40 de amplasamente industriale, unde operează peste 1.000 de angajaţi sau colaboratori.

Te-ar mai putea interesa și
Guvernul a decis să reducă valoarea unui împrumut luat de la BDCE pentru construirea de locuințe pentru tineri
Guvernul a decis să reducă valoarea unui împrumut luat de la BDCE pentru construirea de locuințe pentru tineri
Guvernul a decis în şedinţa de miercuri să aprobe, printr-o hotărâre, un amendament la Acordul-cadru de împrumut dintre România şi Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei (Proiectul......
O vilă de 1500 mp situată în Pădurea Snagov a fost scoasă la vânzare pentru suma de 4,2 milioane de euro
O vilă de 1500 mp situată în Pădurea Snagov a fost scoasă la vânzare pentru suma de 4,2 milioane de euro
Compania imobiliară Bonvie Snagov anunță listarea unei proprietăți în valoare de 4,2 milioane euro, situată în mijlocul ...
Valoarea taxelor miniere a fost actualizată în funcție de rata inflației
Valoarea taxelor miniere a fost actualizată în funcție de rata inflației
Guvernul a aprobat în şedinţa de miercuri o hotărâre privind reactualizarea valorii taxelor pentru activităţile miniere, ...
Ungaria, care cumpără petrol rusesc și condiționează semnarea embargoului de banii de la UE, primește banii. România nu primește nimic, deși riscă să rămână fără mult petrol dacă Putin reacționează dur la embargo
Ungaria, care cumpără petrol rusesc și condiționează semnarea embargoului de banii de la UE, primește banii. România ...
Ambițiosul plan RepowerEU, un set de măsuri de 300 de miliarde de euro anunțat de Comisia Europeană pentru a pune capăt ...