LafargeHolcim caută încă un director general pentru cel mai mare producător de ciment din lume

Bruno Lafont, şeful companiei franceze Lafarge, doreşte ca o persoană cu experienţă din industria cimentului să fie directorul general al entităţii rezultate în urma fuziunii cu producătorul elveţian de ciment Holcim, a anunţat publicaţia 'Le Monde', transmite Reuters.
Economica.net - lun, 06 apr. 2015, 09:14
LafargeHolcim caută încă un director general pentru cel mai mare producător de ciment din lume

Alegerea unui director general pentru compania care va fi cel mai mare producător de ciment din lume nu a fost încă rezolvată, scrie Agerpres. În 20 martie, producătorul elveţian de ciment Holcim şi compania franceză Lafarge au acceptat noi termeni ai planificatei lor fuziuni. Anul trecut, Holcim şi Lafarge au anunţat că vor să-şi unească forţele pentru a da naştere unui gigant mondial cu vânzări de 44 de miliarde de dolari pe an. Companiile au stabilit că nouă acţiuni Holcim vor fi schimbate pentru zece titluri Lafarge iar numele noului director general al entităţii combinate va fi dat publicităţii la momentul potrivit.

Lafont va propune în două săptămâni un candidat pentru această funcţie, înaintea adunării speciala a acţionarilor din 8 mai, unde se va ratifica acordul de fuziune.

‘Pentru mine, noul direct general trebuie să fie un lider capabil să conducă şi să unifice echipele, un expert în ciment care deja are competenţe în această industrie şi cunoaşte bine cele două companii’, a declarat Lafont pentru ‘Le Monde’.

Omul de afaceri rus Filaret Galchev, al doilea mare acţionar al Holcim, cu o participaţie de 10,8%, a respins oferta de preluarea a companiei elveţiene de către grupul francez Lafarge. Filaret Galchev susţine că rata de schimb a acţiunilor oferită de Lafarge nu-i compensează în mod adecvat pe acţionarii Holcim. Lafont a exclus o nouă schimbare a condiţiilor planificatei fuziuni.

Bruno Lafont, directorul general al Lafarge, fusese desemnat iniţial să conducă compania rezultată în urma fuziunii. Noul acord prevede că Lafont va fi copreşedinte, împreună cu actualul preşedinte al Holcim, Wolfgang Reitzle, în timp ce Board-ul Lafarge va propune directorul general, care va trebui aprobat de comitetul de conducere al Holcim.

Vânzarea activelor din Europa, Canada şi alte regiuni este o precondiţie pentru ca Lafarge (Franţa) şi Holcim (Elveţia) să obţină aprobarea autorităţilor de reglementare în vederea realizării fuziunii lor, care va da naştere celui mai mare producător mondial de ciment, cu o cifră de afaceri de 34 de miliarde de euro (44 miliarde de dolari).

Lafarge va renunţa la toate operaţiunile sale de afaceri din Germania şi România, a anunţat Uniunea Europeană. Holcim trebuie să vândă subsidiara din Slovacia, Cehia, unele active din Spania şi majoritatea activităţilor din Franţa. Pe de altă parte, companiile vor putea păstra fabrica Holcim din Altkirch, Franţa.

Holcim a intrat în România în anul 1997, iar în prezent deţine două fabrici de ciment în Câmpulung şi Aleşd, o staţie de măcinare la Turda, 19 staţii ecologice de betoane, cinci staţii de agregate şi un terminal de ciment în Bucureşti. Compania are aproximativ 1.100 de angajaţi.

Tot în România, Lafarge produce materiale de construcţii de peste 15 ani şi activează în sectorul de ciment, agregate şi betoane cu 40 de amplasamente industriale, unde operează peste 1.000 de angajaţi sau colaboratori.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Moderna pregătește fabricarea unei doze de rapel specifică pentru noua tulpină Omicron
Moderna pregătește fabricarea unei doze de rapel specifică pentru noua tulpină Omicron
Compania Moderna şi-a anunţat vineri intenţia de a dezvolta o doză de rapel specifică pentru noua variantă Omicron ...
Rafila: Ministerul Sănătății trebuie să coordoneze gestionarea pandemiei COVID-19 și nu CNSU. Nu am ceva personal împotriva lui Arafat
Rafila: Ministerul Sănătății trebuie să coordoneze gestionarea pandemiei COVID-19 și nu CNSU. Nu am ceva personal împotriva ...
Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, consideră că instituţia pe care o reprezintă trebuie să fie coordonatorul ...
Statele Unite și Canada își închid granițele pentru persoanele care vin din Africa Australă
Statele Unite și Canada își închid granițele pentru persoanele care vin din Africa Australă
Statele Unite ale Americii au anunţat vineri închiderea graniţelor pentru persoanele care sosesc din opt ţări din Africa ...