LafargeHolcim exclude achiziţii masive după achitarea datoriei

LafargeHolcim, cel mai mare producător mondial de ciment, s-a distanţat de licitaţia pentru preluarea unei divizii a grupului german BASF, directorul general Jan Jenisch anunţând că firma sa nu ia în considerare achiziţii masive, transmite Reuters.
Economica.net - vin, 25 oct. 2019, 12:33
LafargeHolcim exclude achiziţii masive după achitarea datoriei

După ce a vândut unele afaceri şi a folosit câştigurile obţinute pentru a-şi reduce datoria, compania franco-elveţiană este în căutarea unor tranzacţii mai reduse şi a investiţiilor în operaţiunile sale existente, a explicat şeful LafargeHolcim. Acesta a adăugat: „Nu este ca şi cum am avea câteva miliarde de dolari şi trebuie să-i aruncăm oricum. Suntem destul de mulţumiţi să avem acest nou bilanţ solid şi nu intenţionăm să facem din nou datorii masive”.

Divizia BASF de produse chimice pentru construcţii este o afacere atractivă. Dar preluarea afacerii, evaluată de analişti la trei miliarde de euro, este complicată, a declarat şeful LafargeHolcim.

Acesta se aşteaptă ca industria construcţiilor să-şi menţină creşterea şi anul viitor, în pofida încetinirii economiei mondiale.

Perspectivele pentru 2020 rămân bune, în pofida problemelor cu care se confruntă producătorii, intensificate de războiul comercial dintre SUA şi China. LafargeHolcim este uşor prudentă faţă de evoluţia pieţei construcţiilor din Europa şi Africa pentru restul acestui an dar indiciile sunt pozitive în America de Nord şi Asia, a afirmat Jenisch.

LafargeHolcim îşi reduce operaţiunile pentru a se concentra mai mult pe pieţele din Europa şi America de Nord.

În trimestrul trei din 2019, vânzările LafargeHolcim au scăzut cu 3%, la 7,14 miliarde de franci elveţieni (7,19 miliarde de dolari), în timp ce analiştii se aşteptau la 7,21 miliarde de franci elveţieni.

Profitul operaţional recurent înainte de depreciere şi amortizare a urcat cu 0,8%, la 1,88 miliarde de franci elveţieni, peste estimările analiştilor, de 1,81 miliarde de franci elveţieni.

Jenisch a declarat că LafargeHolcim este în grafic pentru a-şi îndeplini toate obiectivele pe 2019 şi a confirmat ţinta privind creşterea vânzărilor cu 3-5% şi un avans de cel puţin 5% al profitului operaţional recurent.

Acţiunile companiei se tranzacţionau vineri în creştere cu 1,8% la Bursa de la Zurich.

LafargeHolcim are 80.000 de angajaţi în 80 de ţări.

LafargeHolcim, companie creată în 2015 în urma fuziunii dintre grupul francez Lafarge şi cel elveţian Holcim, este prezentă şi pe piaţa din România. Holcim a intrat pe piaţa locală în anul 1997, iar în prezent deţine două fabrici de ciment în Câmpulung şi Aleşd, o staţie de măcinare la Turda, 19 staţii ecologice de betoane, cinci staţii de agregate şi un terminal de ciment în Bucureşti. Compania are aproximativ 1.100 de angajaţi.

Tot în România, Lafarge produce, de peste 15 ani, materiale de construcţii şi activează în sectorul de ciment, agregate şi betoane cu 40 de amplasamente industriale, unde operează peste 1.000 de angajaţi sau colaboratori.

Te-ar mai putea interesa și
Romgaz a devenit membru asociat al ARIR
Romgaz a devenit membru asociat al ARIR
ARIR (Asociația Română pentru Relația cu Investitorii), promotorul conceptului de Investor Relations (IR), a anunțat astăzi are un nou membru asociat, fiind vorba de ROMGAZ (simbol BVB: SNG),......
Parlamentul a numit noi membri în plenul Consiliului Concurenței
Parlamentul a numit noi membri în plenul Consiliului Concurenței
Parlamentul a numit noi membri în plenul Consiliului Concurenței, care se alătură președintelui autorității, Bogdan ...
O nouă autostradă: CNAIR a transmis către ANAP documentația pentru contractul de construire a Alternativei Techirghiol
O nouă autostradă: CNAIR a transmis către ANAP documentația pentru contractul de construire a Alternativei Techirghiol
Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a transmis astăzi către Agenţia Naţională pentru Achiziţii ...
„Vânzarea de mai” s-ar putea sa fi început în aprilie
„Vânzarea de mai” s-ar putea sa fi început în aprilie
Se pare că sezonul slab al acțiunilor a apărut mai devreme în acest an. Suntem încă în aprilie, în timp ce o faimoasă ...