1EUR = 4.8740 RON | Bucureşti -1 º

Companii

LafargeHolcim oferă 9,6 milioane de euro pentru restul participaţiei la Heracles

LafargeHolcim, cel mai mare producător mondial de ciment, a anunţat vineri că vrea să răscumpere acţiunile pe care încă nu le deţine la compania elenă Heracles, transmite Reuters.

31 iul, 2015 | Agerpres

LafargeHolcim deţine aproximativ 90% din Heracles şi, conform legislaţiei din Grecia, trebuie să facă o ofertă pentru restul participaţiei, scrie Agerpres.

Conform datelor Reuters, LafargeHolcim va plăti 1,23 euro pe acţiune pentru restul participaţiei la Heracles, sau aproximativ 9,6 milioane de euro.

Heracles este cel mai mare producător de ciment din Grecia şi concurează cu firma elenă Titan.

Miercuri, LafargeHolcim, producătorul de ciment lansat în 15 iulie în urma fuziunii dintre Lafarge (Franţa) şi Holcim (Elveţia), a anunţat reduceri de costuri pentru a-şi îmbunătăţi marja de profit.

Tranzacţia dintre Lafarge şi Holcim a dus la crearea celui mai mare producător mondial de ciment, cu o cifră de afaceri de 34 de miliarde de euro (44 miliarde de dolari).

Noua entitate a anunţat că în acest an va reduce cheltuielile cu cel puţin 200 de milioane de franci elveţieni (208 milioane de dolari) şi va realiza economii de 100 milioane de franci elveţieni.

Miercuri, LafargeHolcim a anunţat că va plăti dividende de cel puţin 1,30 franci elveţieni pe acţiune pentru 2015.

Printre obiectivele noului grup se află o alocare riguroasă a capitalului şi reducerea generală a cheltuielilor de capital, promovarea inovaţiilor, un nou model operaţional orientat către clienţii locali.

Holcim a intrat în România în anul 1997, iar în prezent deţine două fabrici de ciment în Câmpulung şi Aleşd, o staţie de măcinare la Turda, 19 staţii ecologice de betoane, cinci staţii de agregate şi un terminal de ciment în Bucureşti.

Compania are aproximativ 1.100 de angajaţi.

Tot în România, Lafarge produce, de peste 15 ani, materiale de construcţii şi activează în sectorul de ciment, agregate şi betoane cu 40 de amplasamente industriale, unde operează peste 1.000 de angajaţi sau colaboratori.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO