1EUR = 4.8365 RON | Bucureşti 30 º

Companii

LafargeHolcim se aşteaptă la o încetinire a vânzărilor în 2019 şi la o creştere a profitabilităţii

LafargeHolcim, cel mai mare producător mondial de ciment, se aşteaptă în 2019 la o încetinire a vânzărilor şi la o profitabilitate mai ridicată, transmite Reuters.

28 noi, 2018 | Agerpres

Compania franco-elveţiană estimează o creştere a vânzărilor de 3-5% anul viitor, faţă de un avans de 4-6% previzionat pentru acest an, în urma vânzărilor de active şi a fluctuaţiilor de curs valutar.

Profitul recurent înainte de taxe, dobânzi, depreciere şi amortizare va fi de cel puţin 5% în 2019, faţă de un obiectiv de 3-5% în 2018.

Directorul general Jan Jenisch a prezentat recent noul plan strategic, ce vizează o creştere anuală a cifrei de afaceri cuprinsă între 3% şi 5%, o creştere anuală a profitului operaţional de cel puţin 5%, o îmbunătăţire a fluxului de numerar până la peste 40% şi un randament al capitalului investit de peste 8%.

Performanţa LafargeHolcim în 2018 arată că strategia a dat roade, structura companiei a fost simplificată, iar LafargeHolcim este în grafic pentru a-şi reduce cheltuielile cu 400 de milioane de dolari, a afirmat miercuri Jan Jenisch.

LafargeHolcim, companie creată în 2015 în urma fuziunii dintre grupul francez Lafarge şi cel elveţian Holcim, este prezentă şi pe piaţa din România. Holcim a intrat pe piaţa locală în anul 1997, iar în prezent deţine două fabrici de ciment în Câmpulung şi Aleşd, o staţie de măcinare la Turda, 19 staţii ecologice de betoane, cinci staţii de agregate şi un terminal de ciment în Bucureşti. Compania are aproximativ 1.100 de angajaţi.

Tot în România, Lafarge produce, de peste 15 ani, materiale de construcţii şi activează în sectorul de ciment, agregate şi betoane cu 40 de amplasamente industriale, unde operează peste 1.000 de angajaţi sau colaboratori.

 

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO