1EUR = 4.8341 RON | Bucureşti 33 º

Companii

LafargeHolcim şi-a vândut subsidiara din India cu 1,4 miliarde de dolari

LafargeHolcim a acceptat să-şi vândă divizia de materiale de construcţii din India, cu o valoare de antrepriză de aproximativ 1,4 miliarde de dolari, întrucât îşi reduce activele ca să-şi achite datoriile, transmit Bloomberg şi Reuters.

11 iul, 2016 | Agerpres

Cumpărătorul este Nirma, un conglomerat înfiinţat de Karsanbhai Patel, cu vânzări de peste 1,1 miliarde de dolari. Divizia LafargeHolcim de materiale de construcţii din India operează trei fabrici de ciment şi două staţii de măcinare.

'Acest acord reprezintă un pas important în programul nostru de vânzare de active, evaluat la 3,5 miliarde de franci elveţieni (3,56 miliarde de dolari)', a afirmat şeful LafargeHolcim, Eric Olsen.

Acesta a adăugat: 'Cu această tranzacţie, două treimi din program a fost asigurat şi restul este în grafic. Suntem încrezători că ne vom îndeplini obiectivele până la sfârşitul anului'.

Tranzacţia trebuie supusă spre aprobare autorităţilor din India.

Anul acesta, acţiunile LafargeHolcim au scăzut cu 16%, evaluând compania la 25 de miliarde de franci elveţieni

În iulie 2015, Lafarge şi Holcim au anunţat că au finalizat procesul de fuziune, la 15 luni de la anunţarea intenţiei de fuziune în luna aprilie 2014.

Holcim a intrat în România în anul 1997, iar în prezent deţine două fabrici de ciment în Câmpulung şi Aleşd, o staţie de măcinare la Turda, 19 staţii ecologice de betoane, cinci staţii de agregate şi un terminal de ciment în Bucureşti. Compania are aproximativ 1.100 de angajaţi. Tot în România, Lafarge produce, de peste 15 ani, materiale de construcţii şi activează în sectorul de ciment, agregate şi betoane cu 40 de amplasamente industriale, unde operează peste 1.000 de angajaţi sau colaboratori.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO