1EUR = 4.8732 RON | Bucureşti 11 º

Companii

LafargeHolcim va avea un nou director general, şeful de la Sika

LafargeHolcim, cel mai mare producător mondial de ciment, a anunţat luni că noul său director general va fi Jan Jenisch, în prezent şeful companiei elveţiene Sika, transmite Reuters.

22 mai, 2017 | Agerpres

Jenisch, în vârstă de 50 de ani, este directorul general al producătorului de adezivi Sika din ianuarie 2012. Paul Schuler, în prezent şeful subsidiarei Sika din Europa, Orientul Mijlociu şi Africa, îl va înlocui pe Jenisch la conducerea Sika.

Jan Jenisch va fi oficial numit la conducerea grupului franco-elveţian din 16 octombrie.

După acest anunţ, acţiunile Sika au scăzut cu 2,3% la Bursa de la Zurich, în timp ce titlurile LafargeHolcim au urcat luni dimineaţă cu peste 4%.

LafargeHolcim caută de câteva luni un nou director general care să-l înlocuiască pe Eric Olsen, care va demisiona în iulie, după publicarea unor informaţii potrivit cărora compania a plătit grupurile armate din Siria pentru a menţine deschisă o fabrică de ciment de acolo.

În iulie 2015, Lafarge şi Holcim au anunţat că au finalizat procesul de fuziune, la 15 luni de la anunţarea intenţiei de a fuziona în luna aprilie 2014.

Holcim (România) S.A., care activează de peste 20 de ani în sectorul materialelor de construcții din România, deţine 2 fabrici de ciment în Câmpulung şi Aleșd, o staţie de măcinare şi un terminal de ciment la Turda, 14 staţii ecologice de betoane, 3 staţii de agregate, 2 staţii de lianţi speciali şi un terminal de ciment în Bucureşti. Holcim are aproximativ 700 angajați în România.Holcim România este membră a grupului LafargeHolcim, care s-a născut în urma fuziunii între egali dintre Lafarge și Holcim în 2015.

Sika, unul dintre principalii producători globali de produse chimice pentru industrie şi construcţii, a inaugurat în iunie 2008 fabrica de aditivi de la Braşov şi în 2014 unitatea de la Căpuşu Mare, judeţul Cluj, unde produce atât mortare speciale, cât şi mortare folosite ca adezivi.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO