1EUR = 4.8582 RON | Bucureşti 26 º

Companii

LafargeHolcim vinde participaţia deţinută la subsidiara din Filipine

LafargeHolcim, cel mai mare producător mondial de ciment, a finalizat vânzarea afacerii sale din Filipine, într-o tranzacţie care evaluează subsidiara la 2,15 miliarde de dolari, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

12 mai, 2019 | Agerpres
LafargeHolcim a vândut întreaga sa participaţie de 85,7% în subsidiara sa din Filipine grupului San Miguel Corporation, câştigurile obţinute în urma tranzacţiei urmând să fie folosite pentru reducerea datoriei, a anunţat compania franco-elveţiană. 

LafargeHolcim deţine în Filipine patru fabrici de ciment şi o staţie de măcinare. Tranzacţia ar urma să fie finalizată în trimestrul patru din 2019, a precizat compania franco-elveţiană. 

Anul trecut, LafargeHolcim anunţa că vrea să obţină aproximativ două miliarde de franci elveţieni (2,01 miliarde de dolari) de pe urma vânzării activelor şi ar putea ieşi de pe pieţele din două sau trei ţări pentru a se concentra pe SUA, America Latină, India şi Africa. 

Recent, compania şi-a vândut operaţiunile din Malaysia, Singapore şi Indonezia. 

În urma vânzării activelor din Filipine, LafargeHolcim finalizează ieşirea "din sud-estul Asiei, o zonă din ce în ce mai competitivă, unde concurenţa locală a forţat scăderea preţurilor", a afirmat directorul general Jan Jenisch. 

Tranzacţia va ajuta LafargeHolcim să-şi îndeplinească obiectivele financiare pe 2019 şi să-şi reducă datoria. 

LafargeHolcim a raportat recent un profit anual uşor mai ridicat decât estimau analiştii şi a confirmat perspectiva privind majorarea vânzărilor în 2019. 

În 2018, compania franco-elveţiană a înregistrat un profit EBITDA anual recurent de 6,02 miliarde de franci elveţieni (5,99 miliarde de dolari), în creştere de la 5,99 miliarde de franci elveţieni în urmă cu un an, depăşind estimările analiştilor, de 5,97 miliarde de franci elveţieni. 

Vânzările au crescut cu 1,6% anul trecut, la 27,47 miliarde de franci elveţieni, sub previziunile analiştilor, de 27,69 miliarde de franci elveţieni. 

Compania a confirmat perspectiva anunţată în noiembrie când a anunţat că se aşteaptă la o creştere a vânzărilor de 3 - 5% anul acesta, faţă de un avans de 5,1% în 2018. 

Directorul general Jan Jenisch a prezentat recent noul plan strategic, ce vizează o creştere anuală a cifrei de afaceri cuprinsă între 3% şi 5%, o creştere anuală a profitului operaţional de cel puţin 5%, o îmbunătăţire a fluxului de numerar până la peste 40% şi un randament al capitalului investit de peste 8%. 

LafargeHolcim are 80.000 de angajaţi în 80 de ţări. 

Holcim (România) S.A., activează de peste 20 de ani în sectorul materialelor de construcții din România, deţine două fabrici de ciment în Câmpulung şi Aleșd, o staţie de măcinare, 15 staţii ecologice de betoane, trei staţii de agregate, două staţii de lianţi speciali şi trei terminale de ciment în Bucureşti, Turda și Roman. Holcim are aproximativ 800 angajați în România.

Holcim România este membră a grupului LafargeHolcim, care s-a născut în urma fuziunii dintre Lafarge și Holcim în 2015.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO