LafargeHolcim vrea să vândă active de cinci miliarde de franci elveţieni până în 2017

LafargeHolcim, cel mai mare producător mondial de ciment, a anunţat extinderea vânzărilor de active până în 2017, după îmbunătăţirea rezultatelor financiare în trimestrul doi din 2016, transmit Bloomberg şi Reuters.
Economica.net - vin, 05 aug. 2016, 10:04
LafargeHolcim vrea să vândă active de cinci miliarde de franci elveţieni până în 2017

Compania şi-a depăşit deja obiectivul de a vinde anul acesta active în valoare de 3,5 miliarde de franci elveţieni şi a anunţat extinderea programului la cinci miliarde de franci elveţieni, pentru a-şi reduce datoriile.

Profitul operaţional ajustat a urcat cu 2,6% în perioada aprilie – iunie 2016, la 1,71 miliarde de franci elveţieni (1,76 miliarde de dolari), peste nivelul de 1,65 miliarde de franci elveţieni estimat de analişti.

La Bursa de la Zurich, acţiunile LafargeHolcim au crescut vineri dimineaţă cu 4,4%, la 47,70 franci elveţieni. În ultimele 12 luni titlurile au scăzut cu 33%, evaluând compania la 29 miliarde de franci elveţieni.

Preţul cimentului este în prezent la nivelul din 2015 dar ne aşteptăm să crească în semestrul doi din 2016, a afirmat directorul general Eric Olsen.

În primul semestru din acest an, LafargeHolcim a înregistrat sinergii de 273 milioane de franci elveţieni, pentru acest an fiind estimate economii de 450 milioane de franci elveţieni.

Compania şi-a depăşit deja obiectivul de a vinde anul acesta active de 3,5 miliarde de franci elveţieni şi a anunţat extinderea programului la cinci miliarde de franci elveţieni, până în 2017.

În iulie 2015, Lafarge şi Holcim au anunţat că au finalizat procesul de fuziune, la 15 luni de la anunţarea intenţiei de fuziune în luna aprilie 2014.

Holcim a intrat în România în anul 1997, iar în prezent deţine două fabrici de ciment în Câmpulung şi Aleşd, o staţie de măcinare la Turda, 19 staţii ecologice de betoane, cinci staţii de agregate şi un terminal de ciment în Bucureşti. Compania are aproximativ 1.100 de angajaţi. Tot în România, Lafarge produce, de peste 15 ani, materiale de construcţii şi activează în sectorul de ciment, agregate şi betoane cu 40 de amplasamente industriale, unde operează peste 1.000 de angajaţi sau colaboratori.

Te-ar mai putea interesa și
Ana Hotels redeschide hotelul Europa din Eforie Nord, după investiții de 14 milioane de euro
Ana Hotels redeschide hotelul Europa din Eforie Nord, după investiții de 14 milioane de euro
Ana Hotels redeschide pe 16 aprilie hotelul Europa din Eforie Nord, după investiții de 14 milioane de euro. Clădirea a fost modernizată și a primit îmbunătățiri semnificative, atât la......
Compania rusă Avtovaz începe producţia de maşini în Azerbaidjan
Compania rusă Avtovaz începe producţia de maşini în Azerbaidjan
Cea mai mare companie auto rusească, Avtovaz, a început asamblarea maşinilor Lada în Azerbaidjan, intenţionând să ...
Magazinele vor fi obligate să preia manual ambalajele dacă automatele nu funcţionează – Ministrul Mediului
Magazinele vor fi obligate să preia manual ambalajele dacă automatele nu funcţionează – Ministrul Mediului
Magazinele vor fi obligate să preia manual ambalajele dacă automatele nu funcţionează şi să ofere la casă contravaloarea ...
Magazinul din Gheancea al retailerului MAMBricolaj, ultimul deschis de antreprenorul Cristian Găvan, a vândut de 7,5 milioane de lei în doi ani și jumătate
Magazinul din Gheancea al retailerului MAMBricolaj, ultimul deschis de antreprenorul Cristian Găvan, a vândut de 7,5 milioane ...
MAMBricolaj Ghencea, cel mai nou magazin al rețelei care comercializează materiale și accesorii pentru mobilă, brand ...