Lahore, în fruntea clasamentului celor mai poluate oraşe din lume

Lahore, al doilea oraş ca mărime din Pakistan, a ajuns din nou în fruntea clasamentului zilnic al celor mai poluate oraşe din lume, în contextul eforturilor fără succes ale autorităţilor de a reduce poluarea, informează DPA.
AGERPRES - vin, 03 dec. 2021, 13:54
Lahore, în fruntea clasamentului celor mai poluate oraşe din lume

Calitatea aerului din Lahore se situa la valoarea 296 vineri dimineaţă, ceea ce a făcut ca oraşul pakistanez să ajungă în fruntea listei celor mai poluate oraşe din lume, potrivit IQAir, un grup global de experţi în domeniul mediului.

Lahore a devansat de mai multe ori New Delhi ca cel mai poluat oraş din lume în luna noiembrie.

Smogul alburiu a învăluit oraşele din provincia Punjab (centru), inclusiv capitala Lahore, unde locuiesc peste 11 milioane de persoane.

”Am pus sigiliul la peste 500 de unităţi industriale şi am impus amenzi mari pe vehiculele care emit fum şi cuptoarele de cărămidă”, a declarat pentru DPA Amir Farooq, oficialul însărcinat cu lupta împotriva poluării din Punjab.

Farooq a precizat că departamentul său lucrează la un plan pe termen lung pentru limitarea poluării.

”Poluarea atmosferică din Lahore nu este altceva decât un eşec al guvernului”, a declarat pentru DPA avocatul de mediu Ahmad Rafay Alam.

Alam a precizat că oraşul produce aceeaşi cantitate de poluare în fiecare zi de-am lungul anului, iar acţiunile agenţiilor guvernamentale în sezonul de iarnă nu sunt mai mult decât o ”reacţie pe fond de panică”.

Autorităţile pakistaneze dau vina pe emisiile industriale, pe fumul produs de cuptoarele de cărămidă şi vehicule, pe arderea resturilor recoltelor şi pe gestionarea deşeurilor drept cauze principale ale poluării atmosferice şi smogului din Lahore.

Pakistanul este responsabil pentru mai puţin de 1% din emisiile globale de dioxid de carbon, dar se află în clasamentul celor mai vulnerabile zece naţiuni din punct de vedere climatic.

În 2019, Lahore a lansat un program cu o durată de patru ani pentru plantarea a 10 miliarde de copaci până în 2023. Proiectul a depăşit pragul de un miliard de arbori plantaţi.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Putin i-a transmis lui Macron că Occidentul arată că nu ține cont de îngrijorările Rusiei
Putin i-a transmis lui Macron că Occidentul arată că nu ține cont de îngrijorările Rusiei
Preşedintele rus, Vladimir Putin, i-a transmis vineri omologului său francez, Emmanuel Macron, că răspunsurile Occidentului ...
Franța a înregistrat în 2021 cea mai mare creștere economică din ultimii 52 de ani
Franța a înregistrat în 2021 cea mai mare creștere economică din ultimii 52 de ani
Franţa a raportat pentru anul trecut cel mai solid ritm de creştere din ultimii 52 de ani, de 7%, a doua economie a zonei ...
Bruxelles-ul și Washingtonul colaborează pentru creșterea volumului de gaze naturale lichefiate exportate de SUA către statele UE
Bruxelles-ul și Washingtonul colaborează pentru creșterea volumului de gaze naturale lichefiate exportate de SUA către ...
Uniunea Europeană şi SUA au anunţat vineri, într-o declaraţie comună, că lucrează pentru furnizarea de volume suplimentare ...