Lamborghini a prezentat un nou Countach la Monterey Car Week

Sian, Aventador, Urus sau Huracan sunt nume noi, cunoscute în universul Lamborghini, însă niciunul nu are rezonanța legendarului Countach. Noua versiune a acestuia are în dotare un sistem hibrid de propulsie care dezvoltă 825 CP.
Robert Stan - sâm, 14 aug. 2021, 11:09
Lamborghini a prezentat un nou Countach la Monterey Car Week

În anii `80 – `90 posterele cu Lamborghini Countach erau la fel de prezente pe pereții tinerilor dornici de adrenalină ca și cele cu actori de la Hollywood sau vedete ale muzicii pop. Pentru mulți, chiar și obținerea unui astfel de poster era o adevărată încercare. Countach era un vis de neatins și, în același timp, un simbol al unui statut aparte.

Ei bine, în 2021, la Monterey Car Week, Lamborghini a prezentat o nouă interpretare a lui Countach, purtând numele de cod LPI 800-4. Acesta respectă toate ingredientele legendarului model având un aspect exotic – cu unghiuri spectaculoase și uși-foarfecă – dar și un sistem de propulsie impresionant.

Noul Lamborghni Countach LPI 800-4 ascunde sub caroserie un motor V12 de 6,5 litri montat în spate, asociat un sistem hibrid care duce puterea totală la aproximativ 825 CP.

Având tracțiune integrală, modelul este capabil să accelereze de la 0 la 100 km / h în 2,8 secunde șo să atingă o viteză maximă de peste 355 km / h.

„Countach LPI 800-4 este o mașină vizionară a momentului, la fel cum a fost predecesorul său. Countach nu doar întruchipează principiul de proiectare și inginerie al Lamborghini, ci reprezintă filosofia noastră de reinventare a granițelor, realizare a neașteptatului și extraordinarului și, cel mai important, fiind o țintă a viselor”, consideră Stephan Winkelmann, CEO al Lamborghini.

Dacă datele menționate mai sus nu sunt suficiente pentru a atrage atenția, trebuie adăugat că noul Lamborghini Countach are o caroserie construită în întregime din plastic armat cu fibră de carbon, are pe puntea din față roți de 20 inchi și pe cea din spate de 21 de inchi, iar sistemul de direcție angrenează toate cele patru roți.

Mai mult decât atât, cei dornici de cifre și detalii tehnice pot afla că Lamborghini Countach LPI 800-4 are discuri ceramice de frână, un sistem de direcție cu trei setări, spoiler-spate cu trei poziții, o cutie de viteze cu șapte trepte și dublu-ambreiaj și o masă de 1.595 kg. Doar pentru statistică, distribuția maselor este 43% față și 57% spate, iar în fabulosul motor V12 intră 13 litri de ulei și 25 de litri de lichid de răcire.

Modelul va fi produs și comercializat inițial în 112 exemplare, număr care amintește de denumirea internă LP112 a proiectului din care a derivat primul Lamborghini Countach. Prețul de bază al acestei noi vedete a industriei auto mondiale este de 2,2 milioane de euro.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
INSP a actualizat definițiile de caz pentru COVID-19
INSP a actualizat definițiile de caz pentru COVID-19
Institutul Naţional de Sănătate Publică a actualizat, joi, definiţiile de caz pentru sindromul respirator acut cu noul ...
BNR prognozează că inflația va crește gradual în următoarele luni
BNR prognozează că inflația va crește gradual în următoarele luni
Rata anuală a inflaţiei va creşte probabil gradual în următoarele luni, depăşind astfel valorile uşor descrescătoare ...
Rombat a realizat în 2021 un record de baterii vândute  și un record de baterii reciclate
Rombat a realizat în 2021 un record de baterii vândute și un record de baterii reciclate
Rombat Bistrița, singurul producător integrat de baterii auto din România, își consolidează poziția de lider pe piața ...