Lamborghini a produs 20.000 de SUV-uri Urus în patru ani

Automobili Lamborghini adaugă un nou record pe listă cu SUV-ul său Urus, devenit cel mai bine vândut model al mărcii, în cel mai scurt timp. De la debutul său pe piață, în 2018, au fost produse 20.000 de unități.
Robert Stan - mar, 07 iun. 2022, 21:52
Lamborghini a produs 20.000 de SUV-uri Urus în patru ani

Exemplarul Urus cu numărul 20.000, în culoarea Viola Mithras, cu etriere negre și plafon panoramic, iese astăzi de pe linia de producție, fiind destinat unui client din Azerbaidjan.

Urus a fost catalizatorul pentru dublarea volumelor companiei și a dimensiunii fabricii din Sant’Agata Bolognese. A câștigat numeroase premii și distincții și a fost protagonistul „Unlock any Road” în evenimente din întreaga lume, de la drumuri la cele mai mari altitudini, până la cele mai extreme medii off-road. Se estimează că toate modelele Urus deținute în întreaga lume au parcurs peste 360 de milioane de kilometri în total.

„De la primul moment în care am prezentat conceptul Urus la Salonul Auto de la Beijing în 2012, până la debutul său pe piață în 2018 și în fiecare an de atunci, Urus și-a dovedit atracția instantanee și continuă ca un adevărat Lamborghini, născut din moștenirea noastră super-sport și din primul Super SUV din lume, LM 002. Urus este o completare perfectă a gamei noastre de modele super sport, oferind o călătorie zilnică luxoasă și de înaltă performanță pentru cei care se identifică cu marca noastră italiană autentică”, a declarat Stephan Winkelman, președinte și CEO Automobili Lamborghini.

În urma lansării sale în decembrie 2017, Urus a fost prezentat clienților într-un turneu mondial de primăvară în 2018, acoperind 114 orașe în doar patru luni, peste 70% dintre comenzile inițiale venind de la clienți noi ai mărcii.

Datorită celor șase moduri de condus – Strada, Sport și Corsa, precum și off-road, nisip și zăpadă, reputația Urus pentru „Unlock any Road” a făcut ca Super SUV-ul să stabilească un nou record de mare viteză pe gheață, pe lacul Baikal din Rusia, și să urce pe cel mai înalt drum din lume deschis circulației: pasul Umling La din India, la 5.882 de metri.

Urus a parcurs 6.500 km prin Japonia; a explorat peisajele lunare islandeze; a excelat pe piste de gheață și zăpadă la evenimentele Lamborghini Accademia; a vizitat cele mai exclusiviste destinații ale uimitoarei Sardinia; și a escaladat munții italieni pentru a vizita piețele de Crăciun. O flotă de Urus și-a arătat priceperea pe nisip pe plaja Nazare din Portugalia, în timp ce campionul la windsurf Alessandro Marcianò se avânta în valuri; Urus l-a urmat pe campionul italian de parapantă Aaron Durogati, pe drum și în afara lui, când a concurat în cursa Red Bull X-Alps din munții italieni.

Cele mai populare culori Ad Personam exterioare pe Urus sunt Grigio Telesto, Blu Cepheus și Viola Pasifae. Atracția pentru Graphite și Pearl a dus clienții Lamborghini și către culorile Nero Noctis Matt (Graphit) și Arancio Borealis (Pearl).
Aceste cinci culori exterioare Ad Personam s-au impus ca favorite, demonstrând personalitățile diverse a Urus și ale proprietarilor.

Dublarea spațiului de producție; Proces de fabricație 4.0; peste 500 de noi angajați în mai puțin de patru ani
Sediul Automobili Lamborghini din Sant’Agata Bolognese a crescut exponențial, odată cu venirea Urus: fabrica s-a dublat de la 80.000 la 160.000 de metri pătrați și a implementat Lamborghini Manufacturing 4.0: o abordare inovatoare a tehnologiilor de producție pentru a sprijini angajații de pe linia de asamblare. Peste 500 de angajați permanenți noi s-au alăturat companiei din 2015 până în 2018, pentru a susține proiectul Urus. În 2019 a fost inaugurat atelierul de vopsitorie Urus, iar din 2020 lanțul de aprovizionare Urus a devenit mai sustenabil prin trecerea la transportul caroseriilor Urus cu trenul și reducerea emisiilor de CO2 cu 85%.

Lamborghini Urus are un motor V8 twin-turbo de 4.0 litri, care dezvoltă 650 CP la 6000 rpm (max. 6800 rpm) și un cuplu de 850 Nm la 2250 rpm. Cu 162,7 CP/litru, se mândrește cu una dintre cele mai mari puteri specifice din clasa sa, precum și cu cel mai bun raport greutate-putere: 3,38 kg/CP.

Combinând tracțiunea integrală cu direcția pe patru roți, Urus realizează sprintul de 0-100 km în 3,6 secunde (0-200 km/h în 12,8 secunde) și atinge o viteză maximă de 305 km/h.

Te-ar mai putea interesa și
Ministerul Finanțelor: A doua ediție din acest an a programului de tilturi de stat Fidelis a doborât trei recorduri
Ministerul Finanțelor: A doua ediție din acest an a programului de tilturi de stat Fidelis a doborât trei recorduri
Cea de-a doua ediţie din 2024 a programului de titluri de stat Fidelis a fost marcată de trei recorduri, respectiv cea mai mare sumă investită dintre toate cele 16 ediţii, cel mai mare număr de......
Șefa FMI Kristalina Georgieva: Economia mondială s-a dovedit surprinzător de rezilientă, dar există multe motive de îngrijorare, inclusiv inflația
Șefa FMI Kristalina Georgieva: Economia mondială s-a dovedit surprinzător de rezilientă, dar există multe motive de ...
Directorul general al Fondului Monetar Internaţional, Kristalina Georgieva, a afirmat joi că economia mondială s-a dovedit ...
Congresul SUA ia din nou în discuție interzicerea TikTok
Congresul SUA ia din nou în discuție interzicerea TikTok
Camera Reprezentanţilor a Statelor Unite va examina din nou o propunere de lege ce prevede interzicerea TikTok în ţară ...
Generali anunță că se va reorganiza, grupul italian urmând să se concentreze pe două afaceri de bază și să eficientizeze structura geografică
Generali anunță că se va reorganiza, grupul italian urmând să se concentreze pe două afaceri de bază și să eficientizeze ...
Cea mai mare companie italiană de asigurări, Generali, a anunţat joi că se reorganizează, concentrându-se pe două ...