Lamborghini Urus Performante, un SUV cu 666 CP, prezentat în SUA

Automobili Lamborghini a prezentat versiunea de top Urus Performante la ediția din acest an a Monterey Car Week. SUV-ul dezvoltă 666 CP.
Robert Stan - lun, 22 aug. 2022, 22:01
Lamborghini Urus Performante, un SUV cu 666 CP, prezentat în SUA

„Urus Performante duce performanța supremă și aspectul distinctiv al revoluționarului Super SUV de la Lamborghini la următorul nivel, păstrându-și versatilitatea luxoasă și oferind cea mai captivantă experiență de condus nu numai pe drum, ci în orice mediu, remarcându-se printr-un design atrăgător, care aduce noi repere pentru dinamism de conducere în ceea ce era deja o mașină remarcabilă. Urus a stabilit un nou standard la lansarea sa, luând ADN-ul de design și talentul tehnologic al Lamborghini și oferind primul Super SUV din lume pentru o nouă eră. Urus Performante ridică ștacheta și mai sus pentru segmentul SUV-urilor”, consideră Stephan Winkelmann, președinte și CEO al Automobili Lamborghini.

Urus Performante emană dinamism îndrăzneț, aeronautic, de la prima vedere și din orice unghi: Performante domină drumul și nu doar atunci când e văzut din față. Un design pur, mai clar, mai proeminent al capotei și al barei de protecție evidențiază imediat genetica super sport a lui Performante, dar păstrează eleganța înnăscută a Urus. Utilizarea pe scară largă de către Urus Performante a materialelor compozite o face mașina cu cel mai mare număr de piese din fibră de carbon din segmentul său.

Cu tăieturi adânci în liniile capotei până la noua bară de protecție față, capota, inclusiv evacuarea aerului, este realizată din fibră de carbon ușoară, în culoarea caroseriei, sau fibră de carbon parțial vizibilă, opțional. Un acoperiș din fibră de carbon opțional evocă modelele super sport Lamborghini precum Huracán Performante și Super Trofeo.

Bara de protecție față și splitterul din fibră de carbon au linii noi asertive: noile prize de aer față, negre, asigură o răcire sporită a motorului și o expresie maximă a moștenirii super-sportive a SUV-ului. O nouă perdea de aer direcționează fluxul de aer peste roțile din față, într-o temă de design aerodinamică care reduce rezistența aerodinamică a noii capote, contribuie la eficiența aerodinamică generală și ajută la răcirea motorului. Spoilerul spate, nou proiectat, mărește cu 38% forța deportantă pe spate.

Arcuri noi din oțel coboară Performante cu 20 mm, pe un ecartament mai lat cu 16 milimetri, peste care aripile mai largi, din fibră de carbon, îmbrățișează noile roți opționale de 23 de inchi sau forjate ușoare de 22de inchi cu șuruburi din titan și anvelope Pirelli special dezvoltate.

Din profil, poziția coborâtă a lui Urus Performante este accentuată de barele de protecție din față și din spate proeminente, care măresc lungimea totală cu 25 mm. Partea din spate a lui Urus Performante este la fel de distinctă prin designul său de înaltă performanță. Un spoiler spate cu aripioare din fibră de carbon se inspiră din designul Aventador SVJ și contribuie la creșterea forței deportante.

Bara de protecție spate inferioară și difuzorul sunt, de asemenea, din fibră de carbon, cu un sistem de evacuare sport Akrapovic, din titan ușor, în dotarea standard, care asigură rezonanța caracteristică Lamborghini în funcție de modul de conducere selectat. Schema de culoare bicoloră accentuează dinamismul acestui model Performante: în contrast cu nuanța caroseriei se disting elemente precum mânerele ușilor vopsite în negru, orificiile de aer de pe capotă și buza spoilerului.

Puterea lui Performante este crescută cu 16 CV la 666 CV, iar greutatea este redusă cu 47 kg, asigurând cel mai bun raport greutate-putere din clasa sa – 3,2.

Accelerând de la 0 la 100 km/h în doar 3,3 secunde și frânând de la 100 km până la oprire în 32,9 m, Urus Performante produce un cuplu de 850 Nm de la 2.300 până la 4.500 rpm și o viteză maximă de 306 km/h corelate cu o capacitate mărită de răspuns, manevrabilitate și stabilitate.

Eficiența aerodinamică este îmbunătățită, iar forța deportantă generală crește cu 8%. Distribuția cuplului este optimizată datorită unui nou diferențial, oferind o creștere a raportului de la 3,16 la 3,4 când motorul este cuplat și de la 3,02 la 3,33 la rulare în coasting.

Modurile de conducere reproiectate îi permit pilotului Urus Performante să aleagă configurația perfectă pentru fiecare mediu: în STRADA, Urus oferă o călătorie confortabilă și luxoasă, cu o amortizare lină. În modul SPORT, șoferul se bucură de un răspuns îmbunătățit la accelerație, cu direcția roților din spate mai agilă la viteze mici și stabilă la viteză mare, cu caracteristici de supravirare care fac deliciul pilotajului și o schimbare mai rapidă a vitezelor: configurația mai sportivă a șasiului, inclusiv noile arcuri din oțel mai rigide și reglajul specific al amortizoarelor, maximizează feedback-ul pentru a angaja pilotul într-o experiență de condus extrem de distractivă.

În CORSA, personalitatea de mașină de curse a lui Urus Performante este eliberată prin manevrabilitate supremă: stabilitate la viteză mare, viraje plate susținute de barele anti-ruliu active și amortizare maximă, în timp ce evacuarea sport amintește celor din interior și din exterior că acesta este un Lamborghini construit pe moștenirea super-sport.

Pe lângă modurile de conducere standard, Urus Performante introduce o nouă selecție RALLY, ridicând sportivitatea Super SUV-ului la un nou nivel palpitant pe macadam. Caracterul de supravirare este amplificat cu sisteme anti-ruliu și amortizarea este optimizată pentru arcuri din oțel pe suprafețe mai aspre și mai extreme, ridicând ștacheta pentru un nou nivel de performanță Super SUV.

Înainte de premieră, Urus Performante a stabilit un nou record în categoria SUV-urilor de serie la Pikes Peak Hill Climb, trecând linia de sosire la 4302 metri în 10:32.064 și bătând recordul anterior, din 2018, de 10:49.902.

Conform producătorului, prețul fără taxe al noului Lamborghini Urus Performante în Europa este de 218.487 euro, iar primele livrări vor avea loc până la finalul acestui an.

Te-ar mai putea interesa și
Ajutorul SUA nu este suficient pentru o contraofensivă rapidă a Ucrainei – responsabil militar american
Ajutorul SUA nu este suficient pentru o contraofensivă rapidă a Ucrainei – responsabil militar american
Revenirea ajutorului militar american către Ucraina va permite armatei acestei ţări să reia iniţiativa împotriva Rusiei, dar pregătirea pentru o contraofensivă va dura mult mai mult, a......
Statele Unite încurajează Germania să trimită Ucrainei rachete cu rază lungă de acţiune
Statele Unite încurajează Germania să trimită Ucrainei rachete cu rază lungă de acţiune
Statele Unite speră că recenta decizie a Washingtonului de a trimite rachete cu rază lungă de acţiune Ucrainei va încuraja ...
Ieftinire în benzinării azi, benzina și motorina costă aproape la fel. Ce se întâmplă
Ieftinire în benzinării azi, benzina și motorina costă aproape la fel. Ce se întâmplă
Petrom, liderul pieței de distribuție a carburanților din România, a redus azi prețul motorinei vândute în stațiile ...
Ciolacu: Regionalizarea României şi reforma bugetară trebuie făcute, dar e nevoie de analize şi studii pentru fiecare judeţ
Ciolacu: Regionalizarea României şi reforma bugetară trebuie făcute, dar e nevoie de analize şi studii pentru fiecare ...
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, ...