1EUR = 4.8336 RON | Bucureşti 35 º

Companii

Laminorul Brăila are o nouă conducere, după ce Mechel a vândut compania

Combinatul Laminorul Brăila (LMRU), vândut recent de grupul rus Mechel către firma Invest Nikarom din Bucureşti, are de vineri un nou director general, Katylkou Hleb, şi un nou preşedinte al Consiliului de Administraţie, Eduard Chimac, cei doi lucrând şi anterior pentru companii din grupul Mechel.

26 feb, 2013 | MediafaxKatylkou Hleb, cu cetăţenie belorusă, a fost numit, totodată, membru provizoriu în Consiliul de Administraţie şi va fi vicepreşedinte al CA. Mandatele de director general şi de administrator sunt valabile până la finele lunii aprilie, potrivit unui comunicat transmis, marţi, de Laminorul pieţei Rasdaq a Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Funcţia de preşedinte al Consiliului de Administraţie a fost preluată provizoriu de Eduard Chimac, acesta înlocuindu-l pe Yury Gushchin. Chimac va fi ocupa funcţia respectivă tot până la sfârşitul lunii aprilie.

În perioada aprilie 2008 - aprilie 2010, Hleb a fost membru în Consiliul de Administraţie al Mechel Câmpia Turzii, iar Chimac a fost numit în mai 2011 director coordonator comercial al Mechel Târgovişte.

Din Consiliul de Adminstraţie a demisionat şi Natalia Mardari, iar pe poziţia rămasă vacantă a fost numit tot temporar Sergiu Lapti.

El este şi membru în Consiliul de Administraţie al Mechel Câmpia Turzii, potrivit datelor de pe site-ul companiei.

Grupul rus a vândut pentru preţul simbolic de 230 de lei (52 euro) combinatele metalurgice pe care le deţinea în România, puternic îndatorate, către firma Invest Nikarom din Bucureşti, controlată de două persoane cu cetăţenie rusă.

Tranzacţia a vizat compania Mechel East Europe Metallurgical Division SRL şi combinatele Ductil Steel Buzău, Ductil Steel Oţelu Roşu, Mechel Câmpia Turzii, Mechel Târgovişte şi Laminorul Brăila.

Potrivit ministrului Economiei, Varujan Vosganian, noul proprietar va reporni în martie producţia la unităţile din Târgovişte şi Buzău şi ar putea lua în calcul revânzarea combinatelor din Brăila şi Câmpia Turzii, dacă va găsi cumpărători.

Firma Invest Nikarom are ca asociaţi în părţi egale pe Chumakov Victor (58 de ani) şi Chumakova Svetlana (55 de ani), ambii cu cetăţenie rusă.

Mechel Târgovişte a anunţat, luni, că Tribunalul Dâmboviţa i-a admis vineri intrarea combinatului siderurgic în insolvenţă. Mechel Târgovişte a solicitat săptămâna trecută intrarea în insolvenţă.

Cea mai recentă tranzacţie cu acţiunile Laminorul Brăila a fost realizată vineri, când preţul a scăzut cu 3,85%, la 0,25 lei. La această cotaţie, capitalizarea companiei este de 12 milioane lei (2,7 milioane euro).

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO