Land Rover a lansat noul model Defender V8

Land Rover a prezentat joi noul model lansat Defender V8, care vine în continuarea strategiilor de extindere a familiei sale de vehicule cu tracțiune integrală, informează constructorul prin intermediul unui comunicat transmis către Economica.net.
Economica.net - joi, 25 feb. 2021, 14:55
Land Rover a lansat noul model Defender V8

Noul Defender V8 de 525 CP și Defender V8 Carpathian Edition oferă o combinație unică de performanță și capabilitate, în care configurarea personalizată a șasiului aduce noi niveluri de implicare a conducătorului auto și de agilitate atât pe drum, cât și pe teren accidentat.

Puternicele modele noi valorifică moștenirea de decenii a vehiculelor Land Rover echipate cu motoare V8 (de la modelul originar Stage I V8 din anii șaptezeci, la cele cu specificații pentru America de Nord din anii nouăzeci și până la puternicul Defender Works V8), motorul acesta alăturându-se astfel celei mai noi și mai eficiente game de motorizări Ingenium pe benzină, pe motorină și hibride avansate.

Defender V8 duce mai departe caracteristicile gamei de vehicule robuste cu tracțiune integrală, oferind noi niveluri de performanță și de implicare a conducătorului auto prin combinația dintre un puternic motor pe benzină supraalimentat de 525 CP și reglaje de înaltă performanță ale suspensiei și transmisiei, concepute de experți pentru a crea cel mai rapid și mai dinamic Defender de până acum.

Noul model exclusiv Carpathian Edition are la bază modelul Defender V8 și reprezintă expresia supremă a designului, performanței și capabilității acestei game, iar noul XS Edition înlocuiește excepționalul model First Edition, combinând un concept creativ personalizat și îmbunătățiri ale specificațiilor interioare și exterioare.

Prin introducerea unor noi pachete pentru exterior, a fost extins și potențialul de personalizare al modelului Defender. Pachetele Bright, Extended și Extended Black cuprind elemente ornamentale și de finisaj individualizate, menite să accentueze profilul inconfundabil al modelului Defender.

O altă actualizare constă în conectivitatea sporită. Sistemul multimedia și de navigație ultramodern Pivi Pro cu care este dotat modelul Defender este acum disponibil cu o serie de noi funcționalități dezirabile, inclusiv opțiunea unui ecran tactil de 11,4 inchi.

„Introducerea noii motorizări V8 adaugă gamei Defender o nouă dimensiune a implicării conducătorului auto și a capabilităților off-road. Rapid și captivant de condus, reprezintă punctul culminant în evoluția familiei Defender și oferă în aceeași măsură satisfacția conducerii pe drumuri amenajate și în afara acestora. De asemenea, am sporit atractivitatea întregii game Defender, prin introducerea unor noi variante, pachete de dotări opționale și conectivitate sporitătă, astfel încât există cu adevărat un Defender pentru fiecare”, a declarat David Hemming, Chief Product Engineer Jaguar Land Rover.

Noul Defender V8

Noul Defender V8 este expresia celor mai robuste autovehicule cu tracțiune integrală produse de Land Rover. Noul și puternicul motor supraalimentat V8 este disponibil pe ambele variante, atât pe 90, cât și pe 110, oferind un nivel superior de performanță și implicare a conducătorului auto, fără a reduce capabilitățile ale gamei Defender.

Cu un reglaj unic al suspensiei și transmisiei, inclusiv coeficienți de amortizare personalizați și un nou diferențial activ controlat electronic pe puntea spate, oferă o manevrabilitate mai agilă și mai captivantă, precum și o capacitate sporită de control a dotărilor de confort, toate acompaniate de „coloana sonoră” caracteristică motoarelor V8.

Puterea provine de la motorul Land Rover supraalimentat V8 de 5 litri pe benzină, care produce 525 CP și un cuplu de 625 Nm și este transmisă prin intermediul unei cutii de viteze automate cu opt trepte. Defender V8 90 accelerează de la 0-100km/h în doar 5,2 secunde, are o viteză maximă de 240km/h. Consumul maxim de combustibil este 14,5l/100km, iar emisiile de CO2 pornesc de la 327g/km.

Capacitatea off-road este o caracteristică definitorie a modelului Defender, iar motorul V8 aduce un nou nivel de atractivitate pentru conducătorul auto, odată cu introducerea unui nou program Dynamic în sistemul Terrain Response de adaptare la starea suprafeței de rulare, disponibil doar la modelele Defender echipate cu motor V8. Acesta ajută conducătorii auto să exploateze caracterul mai dinamic și manevrabilitatea modelului de 525 CP pe carosabil și pe suprafețe neamenajate. Proiectat pentru a fi cel mai rapid și mai captivant Defender de serie construit vreodată, oferă un nivel inegalabil de agilitate și atractivitate pentru conducătorul auto.

„Motorul V8 de 5 litri supraalimentat accentuează și mai mult caracterul unic al modelului Defender. Sună fenomenal și oferă performanțe incredibile, oferind niveluri noi de atractivitate pentru conducătorul auto”, a spus Iain Gray, Senior Manager, Powertrain Advanced Engineering, Jaguar Land Rover.

Bare antiruliu mai solide și cu diametre mai mari contribuie la reducerea ruliului în viraje foarte strânse, în timp ce diferențialul activ controlat electronic de pe puntea spate introduce un dispozitiv de control al girației care permite controlul fin al ținutei modelului Defender V8 când atinge și depășește limita aderenței.

Calibrarea atentă a noului program Dynamic din sistemul Terrain Response 2 oferă modelului Defender V8 un caracter mai agil, mai ludic și mai adaptiv. În acest context, accelerația mai sensibilă și reglajul personalizat al amortizoarelor cu suspensie variabilă continuă se combină cu bucșe mai rigide ale brațelor de suspensie pentru a asigura reacția imediată la comenzile direcției. Tehnologia de vectorizare a cuplului prin frânare, sistemele de control al tracțiunii și dispozitivul de control al girației conlucrează armonios, astfel încât Defender V8 este mai rapid, mai captivant și mai controlabil ca niciodată.
Cu o siluetă inconfundabilă, Defeder V8 dispune de o serie de dotări unice la exterior.

Sigla exterioară personalizată, sistemul de eșapament cu patru guri de evacuare distincte și jantele de 22” din aliaj cu finisaj gri-închis satinat (Satin Dark Grey) se combină pentru a scoate în evidență cel mai puternic model din gamă. Defender V8 este identificat și prin etrierele de frână albastru xenon (Xenon Blue) și discurile de frână de 20”.
Reglajul acustic minuțios al sistemelor de admisie și de evacuare ale modelului Defender V8 asigură un sunet distinctiv și autentic. Calibrat pentru a corespunde oricărei situații de drum, această „coloană sonoră” poate fi intensificată selectând programul Dynamic din sistemul Terrain Response de adaptare la starea suprafeței de rulare.

Clienții pot alege dintre trei culori – Carpathian Grey , Yulong White și Santorini Black , iar pentru Carpathian Grey și Yulong White este disponibil plafonul exterior de culoare Narvik Black. Detaliile exterioare în culoarea Shadow Atlas (violet închis cu irizări de albastru) completează finisajul distinctiv al noului Defender V8.

La interior, Defender V8 este echipat cu scaune tapițate cu piele Ebony Windsor cu accente Miko Suedecloth și Robustec, finisate cu sigla unică de culoare Ebony. Cadrul planșei de bord a modelului Defender este expus, fiind finisat într-o culoare specială Satin Black. Volanul cu patru spițe este îmbrăcat în Alcantara și este pus în valoare de padele de schimbare a vitezelor finisate în crom satinat, unice pentru modelele V8. Compartimentul airbagului și schimbătorul de viteze sunt îmbrăcate în piele, iar pragurile iluminate sunt completate cu sigla modelului V8.

Defender V8 Carpathian Edition

Noul model exclusiv Carpathian Edition este expresia supremă a designului, performanței și capabilității acestei game, reprezentând punctul culminant în evoluția familiei Defender. Finisat exclusiv în culoarea exterioară Carpathian Grey, se distinge prin plafonul exterior, capota și, pentru prima dată pe noul Defender, ușa spate contrastantă, în culoarea Narvik Black. Printre elementele de identitate vizuală adiționale se numără finisaje personalizate ale siglelor V8 Carpathian Edition, inele de remorcare de culoare Satin Black și etriere de frână distinctive de culoare Xenon Blue.

Exteriorul unic este finisat cu pelicula de protecție satinată unică Land Rover. Stratul protector reciclabil pe bază de poliuretan este aplicat pe exteriorul caroseriei, oferind modelului cu tracțiune integrală un finisaj contemporan semi-mat și asigurând protecție împotriva multor agresiuni, de la zgârieturi în parcare până la contactul cu vegetația din zonele off-road.

La interior, Defender V8 Carpathian Edition dispune de aceleași elemente moderne ca și V8, cu scaunele finisate în piele întoarsă Miko Suedecloth și cu accente Robustec, cu volanul îmbrăcat în Alcantara și cu praguri iluminate.

Defender XS Edition

La exterior, XS Edition se identifică prin apărători personalizate de culoarea caroseriei în partea inferioară și a pasajelor roților, precum și prin jantele distinctive de 20” din aliaj, cu finisaj de tip diamant, finisate gri satinat. Sunt disponibile patru culori exterioare: Silicon Silver, Hakuba Silver, Gondwana Stone și Santorini Black.

La interior, scaunele cu memorie reglabile electric și încălzite pe 12 direcții ale XS Edition sunt îmbrăcate în piele cu față natural grained, în timp ce cadrul planșei de bord este finisat prin acoperire electrostatică în culoarea gri deschis mat. Pragurile metalice iluminate unice completează interiorul.

Specificația standard include suspensia pneumatică controlată electronic, sistem de reglare automată a suspensiei Adaptive Dynamics și sistemul configurabil Terrain Response de adaptare la suprafața de rulare. În plus, este dotat cu faruri LED Matrix cu lumini de zi, oglindă retrovizoare cu tehnologie ClearSight și sistemul ultra modern multimedia și de navigație Pivi Pro cu sistem audio Meridian cu 10 difuzoare.

Modelul este disponibil cu o gamă de motorizări puternice și eficiente, printre care P400 benzină, P400e Plug-in Hybrid (PHEV) și D250 Mild Hybrid (MHEV) motorină.

Actualizare cu sistemul Pivi Pro

Noul Defender este disponibil cu sistem de încărcare wireless a dispozitivelor mobile care dispune de un amplificator de semnal, pentru optimizarea recepției rețelelor și semnalului Wi-Fi.

Conectivitatea este îmbunătățită prin introducerea noului sistem multimedia și de navigație Pivi Pro, disponibil pentru prima dată cu un ecran tactil cu diagonala de 11,4”* ca dotare opțională. Noua interfață curbată din sticlă este cu 60% mai mare decât ecranul standard, facilitând astfel și mai mult navigarea. Sistemul rapid și intuitiv Privi Pro răspunde imediat, chiar și la prima pornire a vehiculului.

Meniul cu o structură simplă permite accesarea celor mai folosite funcții direct din ecranul „acasă”, pentru a distrage cât mai puțin atenția conducătorului auto. Sistemul poate fi configurat cu ușurință conform preferințelor utilizatorului. Pot fi adăugate, mutate și reamplasate „panouri” de aplicații noi, iar glisând stânga sau dreapta pe ecran se afișează rapid cele mai relevante informații, astfel încât atenția conducătorului auto rămâne concentrată asupra drumului.

Sistemul avansat de navigație folosește algoritmi de auto-învățare și orientare dinamică pentru a optimiza traseele, în timp ce funcția de orientare vocală inteligentă (Smart Voice Guidance) știe să oprească indicațiile audio în zonele cunoscute. Hărțile de navigație sunt în permanență la zi, mulțumită tehnologiei de actualizare a software-ului prin Wi-Fi cu care este dotat modelul Defender.

Învățarea inteligentă permite sistemului de navigație să identifice traseele folosite de obicei de utilizator, chiar dacă nu se introduce o destinație, și să folosească aceste date pentru a informa conducătorul auto cu privire la cel mai rapid traseu până la destinația probabilă, în condițiile de trafic existente. Dacă devine disponibilă o rută mai rapidă, Privi Pro o va propune ca alternativă.

Noile pachete pentru exterior oferă mai multe posibilități de personalizare
Clienții pot acum să aleagă dintre trei noi pachete de design exterior. Pachetele Bright, Extended Bright și Extended Black extind și mai mult potențialul de personalizare al noului Defender.

Disponibil pentru toate modelele Defender, pachetul Bright include finisaj Noble Chrome pentru scuturile din față și spate, precum și pentru grilajul radiatorului și siglă. Pachetul Extended Bright adaugă apărători ale caroseriei inferioare și pasaje ale roților cu finisaj Ceres Silver.

Clienții Defender X, Defender X-Dynamic și Defender V8 pot alege noul pachet Extended Black. Acesta oferă finisaj Gloss Black pentru scuturile față și spate, grila radiatorului, finisajul caroiat al capotei, sigle, apărătorile caroseriei inferioare și pasajelor roților, pentru un aspect impunător.

Te-ar mai putea interesa și
Penurie de carburanți în Ungaria. Cozi la benzinării
Penurie de carburanți în Ungaria. Cozi la benzinării
O penurie de carburanți a creat cozi la benzinăriile din Ungaria, a transmis marţi gigantul ungar de energie MOL, în opinia căruia această situaţie este consecinţa plafonării preţurilor la......
Bugetul asigurărilor sociale va avea în 2023 venituri de peste 111,6 miliarde de lei
Bugetul asigurărilor sociale va avea în 2023 venituri de peste 111,6 miliarde de lei
Bugetul asigurărilor sociale de stat a fost construit pe venituri totale estimate la 111,701 miliarde de lei pentru anul ...
Uniunea Europeană promite să accelereze procesul de integrare a țărilor din Balcanii de Vest
Uniunea Europeană promite să accelereze procesul de integrare a țărilor din Balcanii de Vest
Uniunea Europeană şi-a luat angajamentul marţi să accelereze procesul de extindere a Balcanilor de Vest, la finalul unui ...
Samsung și LG își vor crește cu mai multe miliarde de dolari investițiile în Vietnam
Samsung și LG își vor crește cu mai multe miliarde de dolari investițiile în Vietnam
Giganţii sud-coreeni Samsung şi LG intenţionează să-şi majoreze cu miliarde de dolari investiţiile în Vietnam, au ...