Landul Saxonia Inferioară îşi va păstra participaţia deţinută la Volkswagen

Landul german Saxonia Inferioară, al doilea mare acţionar al grupului Volkswagen, îşi va păstra participaţia la cel mai mare producător auto european, a afirmat marţi Stephan Weil, premierul landului şi membru al Board-ului de supraveghere al VW, transmite Reuters, potrivit Agerpres.
Economica.net - mar, 13 oct. 2015, 20:13
Landul Saxonia Inferioară îşi va păstra participaţia deţinută la Volkswagen

‘Statul are cel mai mare interes în succesul VW’, a declarat Stephan Weil într-un discurs rostit în Parlamentul regional de la Hanovra, referindu-se la participaţia de 20% pe care o deţine landul Saxonia Inferioară la Volkswagen.

‘Vrem să continuăm, în pofida greşelilor fatale’ de la Volkswagen, a declarat premierul landului, făcând referire la cel mai mare scandal din istoria de 78 de ani a companiei.

VW va adopta noi decizii legate de recenta criză şi va trebui să-şi ajusteze planurile legate de investiţii şi profit, a explicat Weil. Acesta a avertizat că scandalul ‘nu va fi clarificat în doar câteva luni’.

Şi ministrul german al Economiei, Sigmar Gabriel, s-a declarat încrezător că scandalul emisiilor de la Volkswagen nu va afecta permanent economia ţării.

Întrebat dacă criza va afecta perspectivele Germaniei, cea mai mare economie europeană, Gabriel a răspuns: ‘Nu, nu mă aştept ca problemele de la Volkswagen să aibă efecte de durată asupra PIB-ului Germaniei’.

Volkswagen face obiectul unor investigaţii în mai multe ţări, inclusiv în Germania, după ce a recunoscut că a echipat 11 milioane de vehicule vândute la nivel mondial (dintre care 2,8 milioane în Germania) cu un soft care falsifică rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel.

Potrivit unor surse interne, VW ar putea înregistra pierderi pe ansamblul acestui an deoarece va suporta cea mai mare parte a costurilor provocate grupului Volkswagen de scandalul falsificării testelor de poluare. Volkswagen a pus deoparte 6,5 miliarde de euro pentru a face faţă costurilor acestui scandalul, însă potrivit surselor citate de Reuters cea mai mare parte a acestor costuri vor fi trecute în conturile VW.

Portofoliul grupului Volkswagen este format din 12 mărci, printre care automobilele VW, Lamborghini, Skoda, Seat, Bentley, Audi şi Bugatti, dar şi camioanele MAN şi Scania.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Record de portări în 2021: românii și-au portat peste 1,1 milioane de numere de telefon
Record de portări în 2021: românii și-au portat peste 1,1 milioane de numere de telefon
În anul 2021 s-a inregistrat un numar record de portari, de la lansarea, in 2008, a serviciului de portabilitate, anunță ...
Immofinanz despre oferta de preluare din partea CPI Property Group: Prețul e prea mic
Immofinanz despre oferta de preluare din partea CPI Property Group: Prețul e prea mic
Immofinanz spune că prețul oferit de CPI Property Group pentru preluarea companiei este prea mic. CPIPG, deținută de ...
Guvernul a impus scăderea prețurilor energiei la consumator, dar bagă furnizorii în pierdere cu legea în mână, intenționat sau din eroare. Exemplu de calcul
Guvernul a impus scăderea prețurilor energiei la consumator, dar bagă furnizorii în pierdere cu legea în mână, intenționat ...
Noul mecanism de plafonare al prețurilor la energie electrică, aprobat marți seară de Guvern, induce direct pierderi ...