Landul Saxonia Inferioară îşi va păstra participaţia deţinută la Volkswagen

Landul german Saxonia Inferioară, al doilea mare acţionar al grupului Volkswagen, îşi va păstra participaţia la cel mai mare producător auto european, a afirmat marţi Stephan Weil, premierul landului şi membru al Board-ului de supraveghere al VW, transmite Reuters, potrivit Agerpres.
Economica.net - mar, 13 oct. 2015, 20:13
Landul Saxonia Inferioară îşi va păstra participaţia deţinută la Volkswagen

‘Statul are cel mai mare interes în succesul VW’, a declarat Stephan Weil într-un discurs rostit în Parlamentul regional de la Hanovra, referindu-se la participaţia de 20% pe care o deţine landul Saxonia Inferioară la Volkswagen.

‘Vrem să continuăm, în pofida greşelilor fatale’ de la Volkswagen, a declarat premierul landului, făcând referire la cel mai mare scandal din istoria de 78 de ani a companiei.

VW va adopta noi decizii legate de recenta criză şi va trebui să-şi ajusteze planurile legate de investiţii şi profit, a explicat Weil. Acesta a avertizat că scandalul ‘nu va fi clarificat în doar câteva luni’.

Şi ministrul german al Economiei, Sigmar Gabriel, s-a declarat încrezător că scandalul emisiilor de la Volkswagen nu va afecta permanent economia ţării.

Întrebat dacă criza va afecta perspectivele Germaniei, cea mai mare economie europeană, Gabriel a răspuns: ‘Nu, nu mă aştept ca problemele de la Volkswagen să aibă efecte de durată asupra PIB-ului Germaniei’.

Volkswagen face obiectul unor investigaţii în mai multe ţări, inclusiv în Germania, după ce a recunoscut că a echipat 11 milioane de vehicule vândute la nivel mondial (dintre care 2,8 milioane în Germania) cu un soft care falsifică rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel.

Potrivit unor surse interne, VW ar putea înregistra pierderi pe ansamblul acestui an deoarece va suporta cea mai mare parte a costurilor provocate grupului Volkswagen de scandalul falsificării testelor de poluare. Volkswagen a pus deoparte 6,5 miliarde de euro pentru a face faţă costurilor acestui scandalul, însă potrivit surselor citate de Reuters cea mai mare parte a acestor costuri vor fi trecute în conturile VW.

Portofoliul grupului Volkswagen este format din 12 mărci, printre care automobilele VW, Lamborghini, Skoda, Seat, Bentley, Audi şi Bugatti, dar şi camioanele MAN şi Scania.

Te-ar mai putea interesa și
ANAT: Cea mai vândută stațiune pentru minivacanța de 1 Mai și Paște este Băile Felix. Urmează Mamaia și Călimăneşti – Căciulata
ANAT: Cea mai vândută stațiune pentru minivacanța de 1 Mai și Paște este Băile Felix. Urmează Mamaia și Călimăneşti ...
Numărul turiştilor care vor petrece minivacanţa de 1 Mai şi Paşte pe litoral ar putea fi mai mic decât anul trecut, unul dintre motive fiind faptul că nu se mai organizează în perioada......
Olaf Scholz avertizează că războiul din Ucraina ar putea dura mai mulți ani, poate chiar cinci
Olaf Scholz avertizează că războiul din Ucraina ar putea dura mai mulți ani, poate chiar cinci
Cancelarul german Olaf Scholz crede că războiul din Ucraina ar putea continua timp de mai mulţi ani, poate chiar cinci ...
Germanii de la Draexlmaier iau un credit de 75 de milioane de euro de la BERD pentru extinderea producției în România
Germanii de la Draexlmaier iau un credit de 75 de milioane de euro de la BERD pentru extinderea producției în România
Compania germană de componente pentru industria auto Draexlmaier va primi un împrumut de 75 de milioane de euro de la BERD ...
Harta mondială a energiei regenerabile, cine domină lumea
Harta mondială a energiei regenerabile, cine domină lumea
Capacitățile de generare de energie regenerabilă sunt aproape de pragul de 4.000 GW, adică 4.000.000 MW iar jumătate ...