Lanţul de magazine care a oferit cele mai multe avantaje clienţilor

Un studiu realizat pe baza cataloagelor publicate de marii comercianţi alimentari indică faptul că, în primul trimestru al anului, Billa este retailerul cu cele mai multe produse aflate la promoţie. La nivel de piaţă însă, numărul promoţiilor au scăzut cu aproape 10 procente.
Alina Stanciu - mie, 06 aug. 2014, 21:01
Lanţul de magazine care a oferit cele mai multe avantaje clienţilor

În primul trimestru al acestui an, retailerii au scăzut cu 9,4% numărul de articole oferite la promoţie, fie că este vorba despre reduceri temporare de preţ, mai multe produse la preţ de unul sau mai multă cantitate dintr-un anumit produs, se arată într-un studiu realizat de compania de monitoring  HiperCom, pe baza cataloagelor publicate de marii retaileri. Iar, dintre toţi marii comercianţi, cele mai semnificative scăderi a numărului de produse la promoţie au fost raportate de către Real (98,1%),Cora (71,9%),Metro (26,4%) şi Billa (26,3%). În schimb, lanţuri precum Mega Image, Carrefour Market şi Carrfeour au folosit mai mult promoţiile, diferenţele fiind de 183,5%, 111,4% şi respectiv 104,5%. Din datele HiperCom, magazinul cu cele mai multe promoţii este Billa, care foloseşte cel puţin un avantaj pentru client pentru 86,4% dintre produsele promovate prin intermediul cataloagelor. La polul opus este Real, cu 8,6% produse la promoţie.

Supermarketurile au cele mai numeroase promoţii

Dintre toate formatele deretail  modern, supermarketurile au oferit clienţilor cele mai multe promoţii, iar trendul pe aceasta categorie este ascendent. Pentru a-i face pe clienţi să cumpere, aproximativ 77% din articolele din hipermarketuri promovate prin intermediul cataloagelor au cel puţin un  avantaj pentru client. Faţă de primul trimestrul al anului trecut, ponderea produselor „cu avantaj” a crescut cu 14,2 puncte procentuale. 

Citeste şi Magazinele cu cele mai bune oferte la alimente. La hard discounter este mai scump decât la supermarket

Dintre supermarketuri, Billa foloseşte cel mai mult promoţia ca strategie pentru a-şi atrage clienţii. Astfel, ponderea articolelor cu „avantaje” pentru client în cazul brandului operat de grupul german Rewe este de 62,6%, cu 18,8 puncte procentuale comparativ cu perioada similară a lui 2013. Urmează Mega Image cu 24,4% dintre produse, cu 16,2 puncte procentuale peste nivelul din 2013 şi Profi, cu 9,5%. La Carrefour Market, doar 3,5% dintre produse erau însoţite de promoţie.

La Kaufland, jumătate dintre produse sunt la promoţie

Din datele Hipercom, în primul trimestru al acestui an Kaufland s-a folosit de promoţii în cazul a 49,3% dintre produsele din magazin promovate prin intermediul cataloagelor, cu 15,5 puncte procentuale peste nivelul din aceeaşi perioadă a anului trecut. Cea mai mare creştere pe segmentul hipermarketurilor  a înregistr-o însă Carrefour (plus 24,5 puncte procentuale), ponderea produselor la promoţie ajungând la 38,7% din total. La Cora ponderea produselor la promoţie este de 11,4%, cu 19,2 puncte procentuale sub nivelul din primul trimestru al anului trecut, iar la Real doar 0,5% dintre produse au fost însoţite de promoţii, adică cu 20,8 puncte procentuale sub nivelulde anul trecut.

Pe segmentul cash&carry, magazinul cu cele mai multe promoţii este Selgros (78,2%). Faţă de anul trecut, retaileru a crescut numărul de articole la promoţie cu 7,1 puncte procentuale. La Metro, doar 21,8% din produse au fost la promoţie, cu 7,1 puncte procentuale mai puţin decât în 2013.

Ce tip de promoţii folosesc retailerii 

De departe cel mai des folosită promoţie este cea a reducerii temporare de preţ. În primiul trimestru al acestui an, 39,3% dintre promoţii erau de tipul reducerii temporare de preţuri, ce include metoda preţurilor încrucişate (35%), puncte de loialitate (1,8%), disciunt (1,2%).De asemenea, 6,8% dintre promoţiile promovate prin intermediul cataloagelor erau de tip beneficiu „virtual” precum reducere pentru al doilea produs cumpărat, fie el identic sau nu (4,6%) ori 2 plus 1 gratis. Un alt tip de promoţie practicat în 5,1% din cazuri se numeşte „pachet de produse” şi se referă fie la unele cadouri oferite la cumpărarea unui produs, fie la oferirea unui produs gratuit.

În ceea ce priveşte categoria de produse unde s-au organizat cele mai multe promoţii, din datele HiperCom reiese că 66% din totalul produselor promovate prin cataloage în secţiunea alimentară au oferit clienţilor cel puţin un avantaj. În zona non-alimentară, procentul scade la 20%.De asemenea, promoţuu numeroase sunt şi la categorii precum detergenţi (66%), cosmetice (69%),produse vrac (70%).

Te-ar mai putea interesa și
Polonia: Deputaţii au ajuns la un compromis privind reforma justiţiei pentru a debloca fondurile din PNRR
Polonia: Deputaţii au ajuns la un compromis privind reforma justiţiei pentru a debloca fondurile din PNRR
Deputaţii coaliţiei de guvernare din Polonia s-au pus de acord joi asupra reformelor justiţiei despre care guvernul afirmă că vor debloca fondurile prevăzute prin Planul de relansare şi......
Franţa a desfăşurat în România un sistem de apărare sol-aer de ultimă generaţie
Franţa a desfăşurat în România un sistem de apărare sol-aer de ultimă generaţie
Franţa a desfăşurat în România, unde acţionează ca naţiune-cadru a forţelor NATO, un sistem de apărare sol-aer ...
SUA vor să ofere Ucrainei rachete avansate anti-navă pentru a lupta împotriva blocadei ruseşti – Reuters
SUA vor să ofere Ucrainei rachete avansate anti-navă pentru a lupta împotriva blocadei ruseşti – Reuters
Casa Albă lucrează pentru a oferi luptătorilor ucraineni rachete antinavă avansate pentru a ajuta la înfrângerea blocadei ...
NEPI Rockcastle vede o revenire aproape completă de la efectele pandemiei. Vânzările chiriașilor, peste nivelul din 2019
NEPI Rockcastle vede o revenire aproape completă de la efectele pandemiei. Vânzările chiriașilor, peste nivelul din 2019
NEPI Rockcastle, cel mai mare proprietar de malluri și centre comerciale din România, vede o revenire aproape completă ...