Lanţul de magazine care-ţi plăteşte chiria şi transportul dacă te angajezi în alt oraş

Retailerul alimentar Profi recrutează pentru magazinele sale din oraşe mari candidaţi din localităţi învecinate. În această perioadă, de exemplu, caută candidaţi din Târgu-Jiu, Petroşani şi Drobeta Turnu Severin dispuşi să lucreze la Timişoara în postul de casier/lucrător comercial. Pe lângă salariul lunar de încadrare, de circa 1.100 lei net, angajaţii relocaţi în oraşe mari primesc lunar o primă de chirie în valoare de 600 lei net şi li se decontează abonamentul de transport în comun.
Cristina Şomănescu - sâm, 07 mai 2016, 19:33
Lanţul de magazine care-ţi plăteşte chiria şi transportul dacă te angajezi în alt oraş

Retailerul alimentar Profi recrutează din Târgu-Jiu, Petroşani şi Drobeta Turnu Severin candidaţi dispuşi să lucreze la Timişoara. Candidaţii potriviţi pentru locurile de muncă ofertate de Profi trebuie să fie amabili, dinamici, orientaţi către clienţi, dispuşi la efort fizic şi la muncă în două schimburi. Experienţa în muncă nu e criteriu de eligibilitate la angajare. Aşa începe un anunţ de recrutare, publicat în această perioadă pe cel mai mare site de profil. 

Timişoara nu e însă singurul oraş mare pentru care Profi recrutează casieri din localităţi învecinate. Braşov, Cluj, Sibiu sunt alte oraşe pentru care Profi recrutează din alte localităţi, a spus pentru ECONOMICA.NET Ramona Creţu, HR Operational Manager la Profi. Şomajul foarte scăzut din marile oraşe a determinat retailerul să se orienteze către forţa de muncă disponibilă în localităţi mai mici. 

Posturile pentru care retailerul alimentar recrutează din localităţi învecinate oraşelor mari sunt cele de casier/lucrător comercial şi de şef magazin mobil regional, ne-a mai spus recrutorul Profi.

Cum ofertează Profi candidaţii care sunt dispuşi să se mute în oraşe mari ca să lucreze pe postul de casier în magazinele retailerului

Pe lângă salariul lunar de încadrare de 1.500 lei brut lunar (circa 1.100 lei net), angajaţii relocaţi primesc lunar o primă de chirie în valoare de 600 lei net şi decontul abonamentului de transport în comun. Prima de chirie, pe care noi o numim ‘prima de relocare’, se acordă lunar, odată cu plata salariului. De asemenea, angajaţii cu statut de relocare beneficiază şi de celelalte bonusuri de performanţă, fidelitate, recomandare, tichete de masă, pe care compania le oferă, a spus pentru ECONOMICA.NET Ramona Creţu, HR Operational Manager la Profi. 

Sunt oraşe mari în care avem deschise între 8-12 magazine. Pentru a asigura structura completă de personal, Profi recrutează şi din localităţile învecinate, şi asigură transportul zilnic al angajaţilor. Angajaţii sunt dispuşi fie să facă naveta zilnic (20-40 de kilometri), fie să se relocheze condiţiile precizate anterior, ne-a spus Ramona Creţu. 

Profilul candidaţilor relocaţi de Profi în oraşe mari

În general, cei dispuşi să se relocheze sunt tineri de până în 27 de ani, cu studii medii, iar pe timpul verii sunt şi studenţi aflaţi în vacanţă, ne-a spus Ramona Creţu.

Cine sunt candidaţii care au decis să se relocheze la Timişoara

Mai ales tinerii aleg să se relocheze în Timişoara. Avem colegi veniţi din Drobeta Turnu Severin care au arătat implicare şi dorinţă de dezvoltare. Şi au fost promovaţi pe poziţii de conducere, a adăugat Ramona Creţu.

Timişoara se situează în topul oraşelor cu cele mai scăzute rate ale şomajului (1,28% în noiembrie 2015). Având în vedere că o mare parte din populaţia din Sud-Vestul ţării migrează către Timişoara pentru studii universitare, sau pentru găsirea unui loc de muncă, Profi vine în întâmpinarea disponibilităţii acestora pentru relocare, şi oferă pachete de beneficii în acest sens, ne-a mai spus recrutorul. 

Anul trecut Profi a plătit cazarea şi o primă de vacanţă candidaţilor dispuşi să lucreze pe perioada vacanţei de vară în Constanţa, Braşov, Sibiu, Timişoara. 

În 2015 am desfăşurat programul „Fă-ţi vacanţa la Constanţa, Braşov, Sibiu, Timişoara” pe perioada vacanţei de vară. Astfel, persoanele interesate să îşi petreacă vacanţa într-un oraş mare din ţară, în general studenţii, beneficiau de cazare şi de o primă de vacanţă, a conchis Ramona Creţu. 

Profi are aproape 400 de magazine în 188 de oraşe din ţară. 

Te-ar mai putea interesa și
Oferta One United Properties este deja suprasubscrisă pe tranșa de retail. În doar 40 de secunde a fost epuizată tranşa cu alocare garantată a ofertei publice primare
Oferta One United Properties este deja suprasubscrisă pe tranșa de retail. În doar 40 de secunde a fost epuizată tranşa ...
După epuizarea în doar 40 de secunde a tranșei cu alocare garantată a ofertei publice primare derulate de One United Properties, acum și pe segmentul unde alocările vor fi pro-rata nivelul......
Marius Morariu a fost numit președinte provizoriu al Consiliul de Supraveghere al Transelectrica
Marius Morariu a fost numit președinte provizoriu al Consiliul de Supraveghere al Transelectrica
Consiliul de Supraveghere al Transelectrica a decis în şedinţa de miercuri numirea lui Marius Vasile Morariu în funcţia ...
Sterian, Transgaz: Din toamnă va începe construcţia conductei care va prelua gazele din Marea Neagră
Sterian, Transgaz: Din toamnă va începe construcţia conductei care va prelua gazele din Marea Neagră
Transgaz va începe în această toamnă construcţia conductei Tuzla-Podişor, care va fi gata în aproximativ doi ani şi ...
UE analizează acordarea unei finanţări de 3,5 miliarde de euro Turciei pentru refugiaţi – surse diplomatice
UE analizează acordarea unei finanţări de 3,5 miliarde de euro Turciei pentru refugiaţi – surse diplomatice
Uniunea Europeană analizează acordarea unei finanţări de 3,5 miliarde de euro Turciei pentru ca aceasta să continue ...