Lanţul DOMO sub imperiul incertitudinii: Magazinele sunt goale. Preţurile cad cu 90%

Rafturile magazinele Domo, operate de numărul trei pe piaţa electroIT din România, rămân tot mai goale, iar teama că unităţile vor fi închise creşte. Unii angajaţi spun că magazinele unde lucrează s-ar putea închide în ianuarie, dar angajatorul nu i-a notificat în niciun fel. 
Alina Stanciu - lun, 16 nov. 2015, 11:06
Lanţul DOMO sub imperiul incertitudinii: Magazinele sunt goale. Preţurile cad cu 90%

Viitorul lanţului de magazine electroIT DOMO  stă sub imperiul incertitudinii, chiar şi după ce managerii companiei au încercat să împartă compania în mai multe entităţi, pentru a curăţa partea bolnavă de cea care încă mai mergea. Din informaţiile ECONOMICA.NET rafturile mai multor magazine din reţeaua operată acum de compania Domo SRL au rămas goale, iar angajaţii se aşteaptă că vor fi disponibilizaţi oricând. Nu există însă niciun anunţ oficial în acest sens. „Nu mai avem prea multă marfă în magazin. Nu ştiu când se va închide magazinul. Poate în ianuarie sau deloc”, ne-a declarat un angajat al Domo. 

Există însă intenţia clară a retailerului de a scăpa de stocuri.  Domo SRL a demarat vineri, 13 noiembrie, o campanie promoţională  offline denumită sugestiv „Dăm tot!” , care va dura până pe 30 noiembrie şi care presupune reduceri de preţuri de până la 90% la anumite produse, ce pot diferi în funcţie de magazin. Şansele ca stocurile să fie împrospătate sunt însă mici, existînd deja numeroşi furnizori care au de recuperat bani de la  SC Family Home Concept SRL, companie  în insolvenţă creată anul acesta prin redenumirea SC Domo Retail SA şi care a preluat operaţiunile a şapte magazine Domo. Mai mult, potrivit Ziarului Financiar, furnizorii refuză să mai livreze marfă întrucât şi Domo SRL are probleme cu plăţile. Ziarul Financiar spune că magazinele Domo vor fi închise, urmând să rămână în viaţă doar business-ul online. 

Citeşte şi Exclusiv: Prăbuşirea fostei DOMO Retail SA este legată de un tun răsunător din sistemul bancar bulgăresc

Câte magazine are Domo?

În momentul de faţă, nu există informaíi clare nici în ceea ce priveşte numărul exact de magazine Domo operate de compania Domo SRL. În luna august a acestui an, managerul Domo SRL  vorbea cu ECONOMICA.NET despre 75 de magazine operate de această entitate, dar ulterior, în comunicatul din 15 octombrie prin care compania anunţa că re-deschis magazinul din Deva, nu se preciza câte magazine are lanţului. 

Citeşte şi Exclusiv. Fosta DOMO Retail SA, executată de Fisc. Cum explică fostul imperiu din retail această prăbuşire dramatică

Mai mult, de astăzi dimineaţa, potrivit site-ului domo.ro, numărul magazinelor Domo din Bucureşti prezentate cu adresă şi număr de telefon s-a redus la două. A dispărut, spre exemplu, adresa magazinului Domo din Auchan Titan.

S-ar putea vinde

Recent, directorul general al Domo SRL , sud-coreeanul Kim Koellner, a plecat din companie, dar a făcut o ofertă pentru a cumpăra brandul și magazinul online, de la proprietarul companiei, Eugen Petrov, potrivit profit.ro. El a declarat că modelul pe care îl vizează este unul complementar, online și offline.

Citeşte şi EXCLUSIV: Probleme mari la Domo Retail. Samsung le-a cerut insolvenţa și sunt investigaţi de DIICOT – UPDATE

Până la publicarea acestui text oficialii Domo SRL nu au răspuns întrebările ECONOMICA.NET.

 

 

 

 

 

Te-ar mai putea interesa și
Câți bani au primit directorii Hidroelectrica anul trecut
Câți bani au primit directorii Hidroelectrica anul trecut
Hidroeletrica, cel mai mare producător de energie electrică din România, a publicat raportul privind remunerațiile acordate directorilor și membrilor Consiliului de Supraveghere în anul 2023,......
Noua Casă – 100 de garanţii, în prima lună
Noua Casă – 100 de garanţii, în prima lună
Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM (FNGCIMM) a acordat 100 de garanţii în programul Noua Casă, în ...
Andrei Sota, Signal Sigma: În ce investim în 2024
Andrei Sota, Signal Sigma: În ce investim în 2024
Dacă principala enigma a lui 2023 a fost „Vom avea o recesiune sau nu?”, în 2024 întrebarea esențială devine „Va ...
E oficial. Plafonarea tarifelor RCA, prelungită până la 30 iunie
E oficial. Plafonarea tarifelor RCA, prelungită până la 30 iunie
Premierul Marcel Ciolacu a anunţat, joi, că Guvernul prelungeşte cu încă trei luni, până la 30 iunie, plafonarea tarifelor ...