Lanțul de magazine Profi poate angaja până la 1.000 de cetățeni ucraineni

Retailerul Profi Rom Food, rețeaua de retail modern cu cea mai mare extindere geografică din România, operat de fondul de investiții Mid Europa Partners, anunță că angajează refugiați ucraneni, atât în magazine cât și în centrele logistice și în birouri. Compania are disponibile aproximativ 1.000 de locuri de muncă.
Ion Dobreanu - joi, 17 mart. 2022, 17:09
Lanțul de magazine Profi poate angaja până la 1.000 de cetățeni ucraineni

Toate joburile Profi deschise în prezent pot fi ocupate și de cetățeni ucraineni, a anunțat retailerul Profi Rom Food, într-un comunicat.

Compania a făcut pregătirile necesare pentru a sprijini refugiații ucraineni care își caută un loc de muncă și au creat o pagină dedicată acestora pe site-ul propriu. De asemenea, aceștia pot aplica pentru joburile existente, în limba ucraineană, scanând un codul QR de pe un anunț ce se poate găsi pe Pagina Facebook a retailerului și pe website-ul companiei.

Primele contracte de muncă  cu refugiați ucraineni au fost deja semnate.

„Ne-am adaptat 360 procesul de recrutare, angajare și inducție, astfel încât suntem pregătiți să le spunem noilor noștri colegi Ласкаво просимо!Bine ați venit! „, declară Pawel Musial, Directorul general Profi. „La doar 1 zi după începerea acțiunii, sau semnat deja primele contracte cu persoane sosite din Ucraina!”

„Ne-am mobilizat în timp record și am creat o echipă specializată, colegi vorbitori de limba ucrainiană, pregătiți să ofere informații și să sprijine integrarea noilor colegi în oricare dintre zonele de business, de la cele aproape 1600 de magazine Profi integrate și partener din toată țara, până la centrele logistice și chiar sediile administrative Profi,” afirmă Ramona Cretu, Manager dezvoltare organizațională Profi.

Profi deține aproape 26.000 de angajați în magazine integrate și partener și operează în peste 700 de localități. Profi este cel mai mare angajator privat și totodată rețeaua de retail modern cu cea mai mare extindere geografică din România.

Un demers similar a fost făcut și de Kaufland, al doilea cel mai mare retailer alimentar după cifra de afaceri. Compania a anuțat că pune la dispoziția refugiaților ucraineni, anul acesta, 300 de posturi în magazinele sale.

Te-ar mai putea interesa și
Grindeanu: România are, de astăzi, peste 1.091 kilometri de autostradă și de drum expres în circulație
Grindeanu: România are, de astăzi, peste 1.091 kilometri de autostradă și de drum expres în circulație
Rețeaua de autostrăzi și drumuri expres în exploatare a României a ajuns la peste 1.091 de kilometri, transmite pe pagina proprie ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu. Amintim că joi a......
Grupul Lavazza raportează realizarea unei cifre de afaceri de peste 3 miliarde de euro în 2023, în creștere cu 13%. Profitul însă a scăzut
Grupul Lavazza raportează realizarea unei cifre de afaceri de peste 3 miliarde de euro în 2023, în creștere cu 13%. Profitul ...
Consiliul director al Grupului Lavazza a aprobat declarațiile financiare consolidate la 31 decembrie 2023 și a anunțat ...
Prevenirea fraudei: investiție-cheie pentru succesul businessului
Prevenirea fraudei: investiție-cheie pentru succesul businessului
Prevenirea fraudei în mediul corporativ nu este neapărat o chestiune de politici și proceduri, ci ține de crearea unei ...
Boloș: Creșterea numărului de posturi de conducere în instituțiile publice poate fi făcută dacă sunt îndeplinite două condiții cumulative (Video)
Boloș: Creșterea numărului de posturi de conducere în instituțiile publice poate fi făcută dacă sunt îndeplinite ...
Creşterea numărului de posturi de conducere de la 8% la 10% în instituţiile publice poate fi făcută doar dacă în ...