Lanțul Penny „a angajat” roboți pentru munca din back-office

Penny România, parte a grupului REWE, este în plin proces de a muta activitățile repetitive din sarcina oamenilor în cea a roboților software, urmare a unui parteneriat cu Tailent, un start-up românesc ce furnizează tehnologie Robotic Process Automation. Deja, diverse funcțiuni ale departamentului de contabilitate sunt îndeplinite de roboți software.
Alina Stanciu - joi, 10 aug. 2023, 14:39
Lanțul Penny

Retailerul german Penny, care operează un lanț de 347  de magazine la nivel național, este în plin proces de eficientizare a operațiunilor prin implementarea roboților software, în parteneriat cu Tailent, furnizor de tehnologie RPA (Robotic Process Automation), potrivit unui comunicat al companiei.

Penny a început implementarea tehnologiei Tailent acum mai bine de un an, obținând rezultate în diverse funcțiuni ale departamentului de contabilitate. Spre exemplu, roboții s-au dovedit foarte eficienți în  reconcilierea de date, un proces de verificare a datelor în timpul migrării acestora.

Această experiență pozitivă a condus la decizia strategică de a extinde utilizarea roboților software Tailent și în alte departamente ale companiei, mai spune retailerul.

„Mai avem în plan încă un department. Suntem în proces de cuantificare a rezultatelor reale obținute. Colegii care se ocupau până acum de munca prestată acum de acești roboți sunt degrevati de o muncă manuală și repetitivă. Experimentăm cu tehnologia, însă până acum s-a dovedit a fi extrem de eficientă”, au spus pentru Economica oficialii companiei.

Implementarea roboților software are ca scop principal automatizarea sarcinilor repetitive și predispuse la eroare, pentru a elibera timpul și resursele angajaților, permițându-le să se concentreze pe activități cu valoare adăugată mai mare.

„Această inițiativă ne-a permis să ne eficientizăm procesele, să reducem erorile și să optimizăm costurile operaționale”, Mircea Bucur, Head of IT PENNY|REWE România, a declarat:

„Retailul, una dintre industriile strategice cele mai încercate de dinamica pieței, se confruntă cu provocări semnificative în ultimii ani. Resursele interne, atât umane cât și materiale, sunt supuse unei presiuni imense. În această realitate, digitalizarea și automatizarea devin esențiale pentru eficiența și succesul companiilor din industria de retail. Roboții Tailent reprezintă o forță de muncă digitală care preia munca grea din back-office-ul companiilor și o transformă în productivitate, reducere de costuri și noi oportunități de business bazate pe expertiza oamenilor eliberați de task-urile redundante și repetitive.”, a declarat Mihai Paraschiv, Chief Growth Officer la Tailent, un start-up românesc axat pe dezvoltarea tehnologiilor inovatoare de automatizare precum Robotic Process Automation (RPA).

În prezent, rețeaua Penny în România este alcătuită din 347 magazine la nivel național și are  peste 6.500 de angajați.

 

Te-ar mai putea interesa și
ING renunță la ING Pay. Se schimbă plățile cu telefonul
ING renunță la ING Pay. Se schimbă plățile cu telefonul
ING Bank și-a anunțat clienți că din toamna acestui an renunță la un serviciu important pentru toți cei obișnuiți să plătească cu telefonul. ...
Zabka închiriază primele depozite în România
Zabka închiriază primele depozite în România
DRIM Daniel Distribuție FMCG, care a fost cumpărat de retailerului polonez Zabka, a închiriat primele depozite pentru ...
Bursa de la Bucureşti a câştigat peste 5,6 miliarde de lei la capitalizare în această săptămână
Bursa de la Bucureşti a câştigat peste 5,6 miliarde de lei la capitalizare în această săptămână
Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a câştigat peste 5,6 miliarde de lei la capitalizare în această săptămână, în timp ...
S-a deschis Parcul Liniei 2, singurul din Bucureşti cu pădure urbană şi spaţii de lucru în aer liber
S-a deschis Parcul Liniei 2, singurul din Bucureşti cu pădure urbană şi spaţii de lucru în aer liber
Încă 3,5 hectare de parc, cu o lungime de 580 de metri, au fost date în folosinţă de azi, în Sectorul 6. Este a doua ...