Laszlo Borbely: Industria textilă poate fi un promotor al economiei circulare

Consilierul de stat Laszlo Borbely, şeful Departamentului pentru Dezvoltare Durabilă (DDD) din cadrul Guvernului, a declarat, miercuri, că industria textilă poate fi un "promotor al economiei circulare în România" şi a îndemnat firmele care activează în domeniu să "reducă la zero" risipa de materiale, se arată într-un comunicat al Guvernului.
Economica.net - mie, 10 oct. 2018, 16:19
Laszlo Borbely: Industria textilă poate fi un promotor al economiei circulare

„Cred că este pentru prima dată când supunem atenţiei publice probleme precum reducerea la zero a risipei de materiale sau folosirea intensivă a materialelor textile reciclabile în industria de profil. Mesajul nostru către industria textilă din România este: pentru un viitor sustenabil, aplicaţi obiectivele de dezvoltare durabilă”, a declarat Laszlo Borbely, cu prilejul Simpozionului pentru dezvoltare durabilă în industria textilă, eveniment organizat în premieră în Capitală.

Potrivit documentului citat, prin organizarea acestui eveniment, Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă şi-a propus să atragă atenţia asupra reutilizării şi reciclării deşeurilor din industria textilă şi, totodată, să transmită un mesaj public de conştientizare a importanţei economiei circulare, aplicată în industria textilă din România.

Alte teme abordate în cadrul evenimentului au vizat cercetarea în industria textilă şi noile tehnologii aplicate în industrie, cu scopul de a reduce risipa de materiale şi de a creşte gradul de reciclare a materialelor folosite.

În cadrul simpozionului a fost prezentată şi o expoziţie de articole textile şi design interior, care au fost realizate cu deşeuri rezultate din industria textilă de către companii partenere româneşti.

Participanţii la eveniment au putut asista şi la o paradă a modei, în care au fost prezentate 27 de ţinute realizate din materiale reciclate.

La eveniment au participat, printre alţii, reprezentantul Ambasadei Olandei la Bucureşti, Arthur den Hartog, directorul general al Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Textile şi Pielărie, Carmen Ghiţuleasa, precum şi alţi specialişti în domeniu, se mai arată în comunicatul citat.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Startup-ul Grovy, care aduce cumpărăturile la ușă în 10 minute, se lansează în România
Startup-ul Grovy, care aduce cumpărăturile la ușă în 10 minute, se lansează în România
Un startup din Germania pătrunde pe piața românească și promite să le aducă bucureștenilor cumpărăturile în 10 ...
Paradox românesc: 72% din producția locală de fructe ajunge la gunoi
Paradox românesc: 72% din producția locală de fructe ajunge la gunoi
România aruncă anual 3,4 milioane de tone de mâncare, iar responsabilitatea aparține în primul rând consumatorului ...
30 de ani de capitalism. Corneliu Bodea, ADREM: „E frustrant când încerci să construiești o afacere „ca afară” și ești înconjurat de șmecherie, impostură și ipocrizie”. Cât de greu a fost drumul spre succes
30 de ani de capitalism. Corneliu Bodea, ADREM: „E frustrant când încerci să construiești o afacere „ca afară” ...
Adrem este azi una dintre cele mai mari afaceri antreprenoriale românești din domeniul serviciilor energetice, cu 1.200 ...