1EUR = 4.8738 RON | Bucureşti 19 º

News

Latino-americanii din California vor fi mai numeroşi decât albii în 2014 - studiu

Populaţia latino-americană ar urma să o depăşească numeric pe cea a albilor de origine non-hispanică la începutul anului viitor, în California, pentru prima dată de când aceasta a devenit stat american, potrivit unor previziuni oficiale date publicităţii joi, relatează AFP.

01 feb, 2013 | Mediafax

Numărul latino-americanilor ar urma să îl egaleze pe cel al membrilor populaţiei albe la jumătatea lui 2013, când aceste două grupuri vor atinge fiecare o pondere de aproximativ 39% în cadrul populaţiei totale a acestui stat mare din Vestul american, a anunţat Departamentul pentru previziuni financiare.

"La începutul lui 2014, populaţia hispanică va deveni mai numeroasă în California, pentru prima dată de când aceasta a devenit stat" american, a precizat această sursă.

Către 2060, latino-americanii vor reprezenta aproape jumătate (48%) din populaţie, în timp ce procentul albilor non-hispanici va scădea de la 39%, cât este în prezent, la aproximativ 30%, iar cel al persoanelor de culoare de la şase procente la patru la sută.

Numărul asiaticilor va creşte doar uşor, de la sub 13%, în prezent, la peste 13%, în 2060.

California este cel mai populat stat american, iar dacă ar fi o ţară ar fi a opta sau a noua putere economică mondială.

Populaţia totală a statului ar urma să atingă 52,7 milioane de persoane în 2060, cu aproximativ 40% mai mult decât în prezent.

Atunci când populaţia care s-a născut în timpul perioadei de după război, cunoscută sub numele de "baby-boom", va începe să iasă la pensie, latino-americanii şi asiaticii vor deveni pilonii populaţiei active şi economiei californiene, conchide acest studiu.

California a devenit al 31-lea stat al Statelor Unite în 1850, după doi ani şi jumătate de la semnarea unui tratat de pace cu Mexicul.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO