Laufer: Avem 13.500 de firme până acum în programul Start-Up Nation. Ritmul de înscriere este de 4 proiecte pe minut

Un număr de 13.500 de firme s-au înscris până vineri dimineaţă în programul Start-Up Nation, peste numărul maxim de 10.000 de societăţi care pot beneficia în acest an de finanţare, iar ritmul înscrierilor este de patru proiecte pe minut, a declarat, vineri, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, Ilan Laufer.
Economica.net - vin, 14 iul. 2017, 09:40
Laufer: Avem 13.500 de firme până acum în programul Start-Up Nation. Ritmul de înscriere este de 4 proiecte pe minut

‘În ultimele două zile s-au înscris peste 5.000 de firme în program, ceea ce mă bucură foarte mult şi înseamnă că multe dintre firmele care erau în stand-by au reuşit totuşi să scoate actele în timp util şi să se înscrie în program. În această dimineaţă aveam 13.500 de planuri de afaceri depuse, 22.000 de useri pe aplicaţie şi un buget total estimat la 2,7 miliarde, iar rata de înscriere în acest moment este de patru proiecte pe minut’, a spus Laufer, prezent la conferinţa organizată de Consiliul Naţional pentru IMM-uri, cu ocazia a 25 de ani de activitate.

El a arătat că urmează o evaluare foarte strictă a proiectelor, urmând să fie organizată o sesiune suplimentară în cazul în care o parte dintre firme nu sunt eligibile sau vor renunţa.

‘Cei 500.000 de lei alocaţi din fonduri europene sunt deja absorbiţi de proiectele depuse, ceea ce înseamnă că putem cere bani în plus pentru acest program. Sesiunea de înscriere se va închide astăzi (vineri – n.r.) la ora 20:00. Prelungirea pe care am vrut-o a fost pentru aceste firme care m-au atenţionat că nu reuşesc să depună în timp util. Se pare că foarte multe dintre ele au reuşit’, a continuat Laufer.

El a adăugat că datele de joi dimineaţă arătau că erau depuse 10.500 de proiecte, cu 24.000 de locuri de muncă noi, ceea ce înseamnă că mulţi dintre aplicanţi au ales să înfiinţeze mai mult de un loc de muncă, cerinţă obligatorie.

În topul judeţelor se afla Bucureştiul, cu 1.406 dosare, Cluj – 1.223 dosare, Timişoara şi Iaşi, cu circa 500 de dosare fiecare.

Întrebat de ce a vrut la un moment dat să prelungească termenul de depunere a proiectelor cu încă două săptămâni, Laufer a explicat că, în urmă cu o săptămână, gradul de înscriere nu era satisfăcător, iar la ANAF şi ONRC au apărut probleme tehnice, astfel că a dorit să se asigure că toţi cei care vor să se înscrie au ocazia. Între timp, problemele tehnice s-au rezolvat, a precizat Laufer.

Programul Start-Up Nation are un buget de 1,7 miliarde de lei în acest an, iar suma maximă pe care o poate primi o firmă este de 200.000 de lei.

Te-ar mai putea interesa și
IEA: Capacităţile globale de energie nucleară trebuie să se dubleze până în 2050
IEA: Capacităţile globale de energie nucleară trebuie să se dubleze până în 2050
Capacităţile globale de producţie a energiei nucleare trebuie să se dubleze până în 2050, pentru a fi atinse ţintele de reducere la zero a emisiilor de CO2 şi a asigura securitatea......
Nimeni nu scapă. IRCC creşte la 2,65% pe an, faţă de 1,86%, nivelul pentru trimestrul anterior, şi peste valoarea de la lansarea din 2019
Nimeni nu scapă. IRCC creşte la 2,65% pe an, faţă de 1,86%, nivelul pentru trimestrul anterior, şi peste valoarea de ...
Indicele de referinţă pentru creditele consumatorilor (IRCC), reglementat de OUG 19/2019, este de 2,65% pe an, acesta fiind ...
Cum arată propunerile Foster+Partners, MVRDV, UNStudio și Zaha Hadid Architects pentru locuințele Iulius de la Iași
Cum arată propunerile Foster+Partners, MVRDV, UNStudio și Zaha Hadid Architects pentru locuințele Iulius de la Iași
Dezvoltatorul Iulius a anunțat recent că a invitat patru birouri de arhitectură de renume mondial pentru a creiona viitoarea ...
O nouă creştere şi noi recorduri pentru ROBOR – joi, 30.06.2022
O nouă creştere şi noi recorduri pentru ROBOR – joi, 30.06.2022
ROBOR creşte şi atinge şi azi, joi, 30 iunie, cele mai mari valori din 2011 şi până acum.