1EUR = 4.8737 RON

Companii

Laufer: Start-up Nation va continua şi anul viitor. Dacă sunt mici start-up-uri interesate, inclusiv din Germania, pot aplica pentru finanţare

Programul Start-up Nation va continua şi anul viitor, iar dacă sunt mici start-up-uri interesate, inclusiv din Germania, se pot înscrie pentru finanţare, a declarat, luni, Ilan Laufer, ministru pentru Mediul de Afaceri, într-o conferinţă organizată de Camera de Comerţ şi Industrie Româno-Germană (AHK România).

02 oct, 2017 | Agerpres

'Dacă sunt mici start-upuri, inclusiv din Germania, care vor să aplice pentru Start-up Nation, o pot face, pentru că programul va continua şi anul viitor. Grantul maxim este de 200.000 lei, avem două surse de finanţare, avem 500 milioane lei care sunt din fonduri europene nerambursabile şi 1,2 miliarde lei, credite bugetare. În total, programul are 1,713 miliarde lei. Mai mult de 75% dintre cei care au aplicat pentru Start-up Nation sunt tineri absolvenţi, din 2012 până în prezent. 45% din totalul antreprenorilor care au aplicat sunt femei şi cred că este o premieră la nivel european. Noi ne-am asumat ca obiectiv finanţarea a 10.000 de start-uri. Cred că anul acesta, cu bugetul pe care îl avem, vom reuşi undeva peste 9.000, pentru că nu toţi au atins un grant maxim', a spus Laufer.

El a precizat că Executivul are flexibilitate în ceea ce înseamnă mediul de afaceri.

'Vă garantez că s-au luat în serios toate propunerile care au venit. Chiar dacă un Guvern îşi doreşte şi are un program de guvernare asumat şi votat în Parlament, şi în acest caz este necesară o consultare cu mediul de afaceri şi cred că se doreşte şi se încearcă de fiecare dată să ajungem la un numitor comun. România este o ţară foarte stabilă şi predictibilă. Chiar dacă unii şi alţii doresc să spună că este altfel, s-a demonstrat că atunci când este ceva concret lucrurile sunt analizate foarte în serios şi nu se iau măsuri fără a fi consultat şi mediul de afaceri', a mai arătat ministrul

La rândul său, Dragoş Anastasiu, preşedinte AHK România, a spus că 'inovaţiile' din domeniul fiscal 'ating' firmele membre ale Camerei de Comerţ.

'Nu toate start-up-rile din România gândesc imediat că trebuie să meargă în străinătate, ci rămân în România. Trecem printr-o perioadă interesantă, dar şi turbulentă, avem schimburi intense cu conducerea (Guvernului n.r.), există multe subiecte care ne motivează, ne interesează. Sunt multe inovaţii în ceea ce priveşte domeniul fiscal care ne ating şi pe noi. Noi, ca şi Cameră de Comerţ Româno-Germană, întreţinem această conversaţie cu conducerea în mod responsabil, astfel încât ceea ce accentuăm întotdeauna este predictibilitatea, o privire pe termen lung, mai bine să gândim de trei ori şi să acţionăm o dată şi aşa mai departe', a precizat Anastasiu.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO