Laurența Crudu este noul director general al Sarcom, companie parte a ROCA Industry

Sarcom, unul dintre cei mai importanți jucători din industria de producţie de vopsele şi lacuri de pe piața autohtonă, anunță că Laurența Crudu este noul CEO al companiei. În ultimii șase ani, Laurența Crudu a condus business-ul BICO Industries, cel mai mare producător autohton de plasă din fibră de sticlă și unul dintre cei mai importanți producători la nivel european.
Ion Dobreanu - joi, 06 ian. 2022, 16:40
Laurența Crudu este noul director general al Sarcom, companie parte a ROCA Industry

„Experiența extinsă a doamnei Laurența Crudu în domeniul materialelor de construcții, precum și viziunea sa strategică deja validată în companiile pe care le-a condus , ne-au convins că este cea mai potrivită persoană pentru a implementa strategia de dezvoltare Sarcom în cadrul ROCA Industry. Obiectivul Sarcom este să ajungă în top trei producători de vopsele și lacuri la nivel național. Vedem în ROCA Industry – un holding cu un model de business unic în România – un potențial uriaș de a contribui la creșterea competitivității industriei de materiale de construcții autohtone”, a declarat Alexandru Savin, Investment Manager ROCA Investments.

În noua sa funcție, Laurența Crudu va coordona strategia de creștere a Sarcom cu scopul de a accelera dezvoltarea companiei pe termen lung. Noul director general al Sarcom este un specialist cu o experiență de 34 de ani în domeniul materialelor de construcții, dintre care 25 de ani în managementul acestor businessuri.

„Sunt onorată de această numire într-o companie din familia ROCA. Mă bucur că am oportunitatea să construiesc povestea de succes a Sarcom alături de ROCA Industry, și sunt convinsă că împreună vom crește un nou lider al pieței de lacuri și vopsele. Cred că experiența mea în domeniul materialelor de construcții, combinată cu o viziune proaspătă, vor fi cheia pentru a activa potențialul încă neexploatat al companiei”, a declarat Laurența Crudu.

În cadrul Sarcom, ROCA Industry continuă planurile de dezvoltare după ce în luna octombrie a semnat contractul de vânzare-cumpărare pentru preluarea integrală a companiei, tranzacția fiind finalizată în luna noiembrie și aprobată de Consiliul Concurenței în decembrie.

Holdingul ROCA Industry își propune atât o dezvoltare organică, cât și prin consolidări M&A (fuziuni și achiziții) pentru companiile prin care își desfășoară activitatea, BICO și Sarcom. În prezent, echipa se află în diverse etape de negociere pentru investiții în noi companii din sectorul materialelor de construcții, companii cu multiple pârghii de creștere și posibilități de expansiune internațională.

Valoarea pieței de producție de vopsele și lacuri din România se ridica la 1,6 miliarde de lei în 2020.

Despre Laurența Crudu

Laurența a ocupat timp de 25 ani diferite funcții de middle și top management pe piața materialelor de construcții. În ultimii 10 ani, ea a fost parte din echipa BICO Industries, inițial în calitate de director comercial și apoi, în ultimii șase ani, ca CEO, rol în care s-a concentrat pe diversificarea produselor și a portofoliului de clienți și furnizori, pe managementul echipei și optimizarea proceselor.

Anterior, timp de 15 ani a lucrat in cadrul a două companii românești cu capital privat din Piatra Neamț, producătoare de emailuri, lacuri si vopsele lavabile, lideri de piață la momentul respectiv.

Despre Sarcom

SARCOM este unul dintre cei mai mari jucători din industria de producție de vopsele și lacuri. Cu o istorie de aproape 30 de ani, două brand-uri recunoscute și un portofoliu extins de produse, compania a reușit să devină, dar și să se mențină printre cei mai importanți producători la nivel local.

Sarcom produce și vinde produsele proprii sub două brand-uri, Sticky și Coral, adresându-se atât segmentului de piață low cost cât și celui premium, printr-un portofoliu de 380 articole din grupele de produse care include vopsea lavabilă, tencuială, vopsea email, diluant, etc.

Despre ROCA Industry

ROCA Investments a anunțat la începutul lunii decembrie 2021 lansarea primului său pilon strategic de dezvoltare, ROCA Industry, un holding de materiale de construcţii, ce reuneşte toate companiile din portofoliul ROCA Investments din acest domeniu de activitate. ROCA Industry este o companie de sine stătătoare, al cărui model de business se bazează pe consolidare, nu pe exituri, şi care are în vedere listarea pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti.

ROCA Investments creează acest prim holding reunind companiile BICO Industries, cel mai mare producător autohton de plasă din fibră de sticlă și armături din fibră de sticlă și unul dintre cei mai importanți producători la nivel european, și Sarcom, unul dintre cei mai mari producători de vopsele și lacuri din România.

Te-ar mai putea interesa și
Șefa FMI Kristalina Georgieva: Economia mondială s-a dovedit surprinzător de rezilientă, dar există multe motive de îngrijorare, inclusiv inflația
Șefa FMI Kristalina Georgieva: Economia mondială s-a dovedit surprinzător de rezilientă, dar există multe motive de ...
Directorul general al Fondului Monetar Internaţional, Kristalina Georgieva, a afirmat joi că economia mondială s-a dovedit surprinzător de rezilientă în contextul dobânzilor mai ridicate şi......
Congresul SUA ia din nou în discuție interzicerea TikTok
Congresul SUA ia din nou în discuție interzicerea TikTok
Camera Reprezentanţilor a Statelor Unite va examina din nou o propunere de lege ce prevede interzicerea TikTok în ţară ...
Generali anunță că se va reorganiza, grupul italian urmând să se concentreze pe două afaceri de bază și să eficientizeze structura geografică
Generali anunță că se va reorganiza, grupul italian urmând să se concentreze pe două afaceri de bază și să eficientizeze ...
Cea mai mare companie italiană de asigurări, Generali, a anunţat joi că se reorganizează, concentrându-se pe două ...
Google a fost dat în judecată de un grup de medici și dentiști japonezi, din cauza permiterii publicării unor recenzi negative, care le-au afectat reputațiile
Google a fost dat în judecată de un grup de medici și dentiști japonezi, din cauza permiterii publicării unor recenzi ...
Un grup de medici şi dentişti din Japonia au intentat joi la Tokyo o acţiune în justiţie împotriva companiei Google, ...