Legea pentru pariurile online se aplică de la 1 ianuarie 2016. Încă nu a fost aprobată legislaţia secundară – ONJN

Legislaţia privind pariurile online intră în vigoare la 1 ianuarie 2016, dar încă nu a fost aprobată legislaţia secundară, în condiţiile în care, în prezent, 14 operatori au dreptul să opereze în România, a declarat, miercuri, preşedintele Oficiului Naţional pentru Jocurile de Noroc din România, Odeta Nestor, într-o conferinţă de specialitate.
Economica.net - mie, 02 dec. 2015, 11:38
Legea pentru pariurile online se aplică de la 1 ianuarie 2016. Încă nu a fost aprobată legislaţia secundară - ONJN

‘În acest moment avem legislaţia aprobată şi aşteptăm legislaţia secundară, care sperăm să fie aprobată curând. (…) Avem 14 operatori care au dreptul să opereze în România şi avem şi multe alte cereri pentru licenţe de operare’, a precizat Odeta Nestor.

Ea a amintit faptul că jucătorii care au activat până acum în ilegalitate pe piaţa românească beneficiază de amnistia fiscală aprobată de Parlament în vara acestui an, însă, pentru a obţine licenţa de funcţionare, trebuie să plătească o ‘penalitate’ de 20% din veniturile încasate anual, din 2010 până în prezent (taxa se aplică la veniturile încasate de la clienţii români, din care se scad plăţile către jucători – n. r.), scrie Agerpres.

Potrivit preşedintelui ONJN, în prezent există trei situaţii: operatori care au plătit taxa şi au cerut licenţa de operare, cei care au plătit, dar încă nu au cerut licenţa şi, a treia categorie, care nu au plătit şi nici nu au solicitat licenţa.

Pentru operatorii care au deja dreptul să opereze pe această piaţă, licenţa actuală se va prelungi cu încă un an, timp în care operatorul trebuie să prezinte rezultatele unui audit şi, dacă îndeplineşte condiţiile necesare, va primi licenţa definitivă, valabilă zece ani, a precizat Odeta Nestor.

Ea a adăugat că şi jucătorii care operează pe o platformă care nu are licenţă în România trebuie să plătească o penalitate, cuprinsă între 5.000 şi 10.000 de lei.

Jucătorii vor avea dreptul să opereze în România la o lună de la primirea autorizaţiei din partea autorităţilor şi după plata taxei.

Pentru a limita fraudele, Oficiul va întocmi o listă neagră cu platformele care nu au licenţă de funcţionare sau nu au dreptul să opereze în România, pe care o vor pune la dispoziţia furnizorilor de Internet, astfel încât accesul la aceste platforme să fie blocat.

Te-ar mai putea interesa și
Șefii diplomațiilor armeană și azeră se vor întâlni duminică la Geneva pentru a purta negocieri de pace
Șefii diplomațiilor armeană și azeră se vor întâlni duminică la Geneva pentru a purta negocieri de pace
Miniştrii de externe ai Armeniei şi Azerbaidjanului, Ararat Mirzoian şi respectiv Ceihun Bairamov, se vor întâlni duminică, 2 octombrie, la Geneva, în Elveţia, a declarat pentru EFE......
Gazprom a tăiat livrările de gaze către compania italiană Eni, din cauza unor probleme de transport pe care le-ar avea în Austria
Gazprom a tăiat livrările de gaze către compania italiană Eni, din cauza unor probleme de transport pe care le-ar avea ...
Gazprom a suspendat total livrările de gaz pentru ziua de sâmbătă către Eni, invocând "imposibilitatea de a transporta ...
Virgil Popescu: Nu permitem ca energia să fie folosită ca armă de șantaj
Virgil Popescu: Nu permitem ca energia să fie folosită ca armă de șantaj
Ministrul Energiei, Virgil Popescu, afirmă că prin finalizarea interconectorului Grecia - Bulgaria se asigură diversificarea ...
Noile măsuri anti-COVID-19 au intrat de astăzi în vigoare în Germania
Noile măsuri anti-COVID-19 au intrat de astăzi în vigoare în Germania
Noul set de măsuri anti-COVID-19 valabil pentru toamna şi iarna acestui an în Germania a intrat în vigoare sâmbătă, ...