1EUR = 4.8737 RON | Bucureşti -2 º

News

"Legea Uber" nu a ajuns la promulgare la Cotroceni. Din 1 noiembrie se aplică restricțiile din OUG data de Guvernul Dăncilă în vară

Șoferii care lucrează pentru aplicațiile de ridesharing stau din nou cu frica amenzilor. Ordonanța de ugență adoptată de Guvern la finalul lunii iunie spune clar: după 1 noiembrie vor putea să-și desfășoare activitatea doar aplicațiile de transport alternativ care au avizul tehnic de la Ministerul Comunicaţiilor și doar șoferii autorizați de către Autoritatea Rutieră Română, potrivit G4media.ro.

31 oct, 2019 | G4media.ro

Cum lucrurile nu au mers ca unse, iau autorizarea platformelor și a șoferilor a întârziat, Parlamentul a adoptat pe 22 octombrie un proiect de lege prin care împinge până în februarie 2020 termenul până la care aplicațiile precum Uber, Bolt, Clever sau Yango, precum și șoferii acestora se pot autoriza.

Numai că, surpriză, legea nu a fost încă nu a fost trimisă la Cotroceni spre promulgare. Prin urmare, în vigoare este ordonanța adoptată de Guvern în vară care dă dreptul autorităților ca de la 1 noiembrie să-i sancționeze cu până la 9.000 de lei pe șoferii Uber, Bolt, Clever sau Yango care nu respectă noile reguli sau nu sunt autorizați. Șoferii prinși pe picior greșit riscă și reținerea plăcuțelor de înmatriculare pentru 6 luni, potrivit G4media.ro.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO