1EUR = 4.8127 RON | Bucureşti 11 º

Companii

Legrand a furnizat sistemul de smart home pentru proiectul rezidenţial Casa del Mar din Mamaia

Legrand, companie cunoscută pentru produsele sale electrice, s-a implicat și pe piața caselor inteligente și a furnizat, pentru dezvoltatorul Desilva, prezent pe piețele din București și Mamaia, elemente pentru ca apartamentele din proiectul Casa del Mar din Mamaia să devină inteligente. 

17 sep, 2019 | | ECONOMICA.net

 „Primul nostru întrerupător ceramic a fost produs acum 100 de ani și, de atunci, am investit masiv în cercetare și dezvoltare. În momentul de față, Legrand este specialistul global în infrastructuri electrice și digitale, iar  sistemele noastre de casă inteligentă sunt printre cele mai moderne și inovative de pe piață. Era natural ca oferta noastră să îi atragă și pe clienții din România, care încep să prefere locuințele conectate. Aceștia aleg soluțiile MyHome fiindcă oferă un control natural și facil al dispozitivelor digitale, pot fi adaptate la stilul de viață și la momentul zilei. Totul, conectat cu smartphone-ul, pentru ca locuința să devină interactivă”, a declarat Călin Pașcalău, director general Legrand România.

Astfel, clienții Casa del Mar vor avea apartamentele controlate de la distanță, prin tabletă sau smartphone, atât în ceea ce privește încălzirea și răcirea, cât și controlul diferitelor utilități, dar și a securității.

„Sistemele inteligente pot fi instalate și ulterior construcției, dar ideal ar fi în timpul acesteia pentru a minimiza impactul. De altfel, sistemele pot fi pe bază de unde radio, fără a modifica din nou o casă deja construită”, spune Călin Pașcalău.

Compania are la nivel global afaceri de circa șase miliarde de euro dintr-o piață cu un potențial de circa 100 de miliarde de euro, iar în România afacerile a ajuns la 24 de milioane de euro, în creștere cu 18%, cu un profit de 10%. 

75% din că din cifra de afaceri la nivel global e generată de piețele din Europa și America de Nord și Centrală.

„Legrand a făcut 63 de achiziții în ultimii 15 ani, iar dincolo de rezidential avem o prezență consistentă pe piața office și industrială. Vrem sa intrăm și în DIY. Vom sa crea kituri de instalare smart home pentru clienți individuali, care costă maximum 2.000 de euro pentru trei camere și vor începe de la 400 de euro”, continuă Pașcalău.

Potrivit managerului general al Legrand, oferta completă de smart house include tablou electric, aparataj conectat, termostat inteligent, player audio, boxe, videointerfon, iar soluțiile aduc economii de 30% ale consumului de energie electrică.    

Compania, cu 46 de angajați, e interesată, de asemenea, să achiziționeze furnizori de servicii de profil pe piața românească.

„Producători de calitate sunt greu de găsit în România, dar funcționează câteva firme de servicii foarte bune și am fi interesați să cumpărăm o firmă de profil”, explică Pașcalău.

Dacă în Belgia și Franța casele inteligente ajung la 60% din totalul segmentului rezidențial nou construit, în România această proporție este de sub 5%. Cu toate acestea, casele inteligente sunt preferate de din ce în ce mai mulți români, creșterea acestui segment fiind de 30% pe an. Cele mai des întâlnite soluții implementate sunt controlul inteligent al iluminatului, al storurilor și al temperaturii, urmate de sonorizare și gestiunea energiei.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Instanţa supremă

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO