Lenovo va expune la MWC 2024 de la Barcelona cel mai recent portofoliu de AI PC și Far Edge Computing

Lenovo va prezenta în cadrul Mobile World Congress (MWC), cel mai mare eveniment de conectivitate din industria de tehnologie, care are loc între 26 și 29 februarie la Barcelona, cel mai recent portofoliu de dispozitive AI și soluții de infrastructură, precum și două noi concepte de dispozitive care oferă o nouă dimensiune în ceea ce privește tradiționalul design al PC-urilor și smartphone-urilor.
Ion Dobreanu - vin, 23 feb. 2024, 18:27
Lenovo va expune la MWC 2024 de la Barcelona cel mai recent portofoliu de AI PC și Far Edge Computing

La CES, Lenovo a lansat primele sale PC-uri AI, integrând tehnologia în portofoliul său de PC-uri ThinkBook, ThinkPad, Yoga, Legion și ThinkCentre. Prin intermediul viziunii „AI for All”, Lenovo va dezvălui la MWC mai multe PC-uri AI noi și soluții de tip edge computing, aducând tehnologia în prim-plan pentru 2024/2025. Compania se așteaptă ca această tendință către inteligența artificială hibridă să stimuleze cererea atât pentru PC-uri AI, cât și pentru smartphone-uri AI și să determine un alt val de reîmprospătare a industriei.

Concepute special pentru a susține tehnologia AI, PC-urile Lenovo AI sunt proiectate să îndeplinească sarcini precum raționamente, rezolvarea problemelor și învățarea. În plus, se creează o legătură între utilizator și mașină, permițând experiențe personalizate amplificate de AI. Datorită puterii de calcul și capacității de stocare mai mari, modelele LLM (Large Language Models) pot rula cu ușurință pe dispozitiv, mai degrabă decât în cloud. În timp, aceste modele se adaptează la preferințele și obiceiurile utilizatorului, îmbunătățind asistența oferită, rezultând astfel o experiență mai personalizată și securizată.

De asemenea, Lenovo va prezenta câteva soluții de infrastructură de ultimă generație pentru industria de telecomunicații, care ajută companiile să valorifice volumul uriaș de date din infrastructura far edge care să permită aplicații AI transformaționale, reducând în același timp consumul de energie al serviciilor cloud. Industria de telecomunicații evoluează pentru a conecta economia digitală din prezent, iar soluțiile de computing Edge AI de la Lenovo creează noi capabilități AI pe străzile din Barcelona și Madrid, cum ar fi utilizarea analizei video și imaginilor computerizate pentru a identifica fumul și incendiile, pentru a îmbunătăți timpul de răspuns în caz de urgență și pentru furnizarea unui nivel ridicat de siguranță publică.

În cadrul evenimentului propriu Tech World din octombrie 2023, Lenovo a prezentat viziunea hibridă AI for All și modul în care poate fi valorificată puterea AI de transformare inteligentă a fiecărui aspect al vieții oamenilor și a fiecărei industrii, dar și angajamentul de a investi suplimentar 1 miliard de dolari în inovații în domeniul AI.

De asemenea, la MWC, Lenovo va prezenta două produse concept noi, pentru prima dată în cadrul unui eveniment public. Este vorba despre conceptul de display adaptiv de la Motorola, un produs în premieră mondială care utilizează un display FHD+ pOLED care poate fi îndoit și modelat în diverse forme, în funcție de nevoile utilizatorilor și, o altă premieră mondială, un design atractiv de laptop proof-of-concept, care forțează limitele în materie de inginerie, design și experiență de utilizare, realizate de echipele Intelligent Devices Group și Lenovo Research.

Te-ar mai putea interesa și
Peste nouă din zece breşe de securitate, detectate în 2023, au fost motivate financiar (analiză)
Peste nouă din zece breşe de securitate, detectate în 2023, au fost motivate financiar (analiză)
Majoritatea breşelor de securitate (94%), descoperite în 2023, la nivel global, au fost motivate financiar, iar peste 70% au fost comise de grupuri de crimă organizată, reiese din datele unei......
CNPP: 11.471 de beneficiari de pensii de serviciu, în aprilie 2024
CNPP: 11.471 de beneficiari de pensii de serviciu, în aprilie 2024
Numărul beneficiarilor de pensii de serviciu a fost, în aprilie 2024, de 11.471 persoane, în creştere cu 184 de persoane ...
Loteria Română: Report de peste 1,85 milioane de euro la Noroc
Loteria Română: Report de peste 1,85 milioane de euro la Noroc
Un report cumulat care depăşeşte 9,25 milioane de lei (peste 1,85 milioane de euro) este în joc la tragerea Noroc de ...
MAI: Între 1 şi 6 mai nu se vor desfăşura activităţi de lucru cu publicul la ghişeu pentru eliberarea de documente
MAI: Între 1 şi 6 mai nu se vor desfăşura activităţi de lucru cu publicul la ghişeu pentru eliberarea de documente
Ministerul Afacerilor Interne (MAI) reaminteşte că, luni şi marţi, serviciile publice comunitare care eliberează permise ...