1EUR = 4.8026 RON | Bucureşti 14 º

Extern

Leonard Orban a discutat cu o delegaţie parlamentară finlandeză despre extinderea zonei Schengen

Ministrul afacerilor europene, Leonard Orban, a discutat marţi cu o delegaţie a Marii Comisii a Parlamentului Finlandei, despre posibilitatea aderării României la zona Schengen.

18 sep, 2012 | Agerpres

Potrivit unui comunicat de presă emis de Ministerul Afacerilor Europene, Orban a discutat cu delegaţia condusă de preşedintele comisiei, Miapetra Kumpula-Natri, despre "extinderea spaţiului Schengen şi mecanismul de verificare şi cooperare instituit de Uniunea Europeană pentru domeniul justiţiei din România".

De asemenea, Orban a făcut o scurtă prezentare a stadiului absorbţiei fondurilor structurale şi de coeziune în România şi a menţionat dificultăţile întâmpinate în acest proces.

Totodată, dialogul a vizat aspecte legate de viitorul Uniunii Economice şi Monetare, cu accent proiectul unei uniuni bancare, precum şi viitorul cadru financiar multianual al UE 2014-2020.

Marea Comisie a Parlamentului Finlandei are ca atribuţii principale formularea poziţiilor naţionale asociate cu statutul de stat membru al Uniuni Europene (mai puţin cele ce ţin politica externă şi de securitate) şi dezbaterea proiectelor de lege după prima lor lectură în legislativ.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Instanţa supremă

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO