LetterOne devine unicul acţionar al Emma Healthcare Holdings, care deţine producătorul român de suplimente Sun Wave Pharma

Divizia farmaceutică a companiei londoneze de investiţii LetterOne deţine integral Emma Healthcare Holdings - proprietarul producătorului cipriot de medicamente generice Remedica și al producătorului român de suplimente alimentare Sun Wave Pharma, după ce a primit, la 18 ianuarie, avizul autorităţii de Concurenţă din Malta privind achiziţia acţiunilor deţinute de Blantyre Capital Limited la Emma Healthcare Holdings.
Economica.net - mar, 07 feb. 2023, 09:54
LetterOne devine unicul acţionar al Emma Healthcare Holdings, care deţine producătorul român de suplimente Sun Wave Pharma

Context

Emma Healthcare Holdings Ltd a fost controlată de LetterOne (L1) Health GP S.À.R.L. (divizia farmaceutică a companiei londoneze de investiţii LetterOne) împreună cu anumite fonduri afiliate la Blantyre Capital Limited.

Vineri, 23 decembrie 2022, autoritatea de Concurenţă din Malta a primit o notificare privind achiziţia de către L1 Health GP S.À.R.L. a acțiunilor deținute de aceste fonduri în Emma Healthcare Holdings Ltd.

La 18 ianuarie 2023, autoritatea de Concurenţă din Malta a avizat tranzacţia prin care LetterOne Health GP S.À.R.L. devine unicul proprietar al Emma Healthcare Holdings Ltd, se arată într-un comunicat de presă al autorităţii de Concurenţă din Malta, consultat de Economica.net.

Emma Healthcare este proprietarul producătorului cipriot de medicamente generice Remedica și al producătorului român de suplimente alimentare Sun Wave Pharma.

Remedica are cinci unități de producție în Cipru. Produsele companiei sunt livrate în 135 de țări.

Sun Wave Pharma deţine peste 13% din piața românească de suplimente alimentare.
Din portofoliul Sun Wave Pharma fac parte suplimente precum Fluend, Migrosun, Urisan, Biosun, Stresclin.

LetterOne Health s-a adresat autorității de Concurenţă din Malta, fiindcă Remedica are o reprezentanță în republică, iar lanțul britanic Holland & Barrett, deținut de compania de investiții LetterOne, are un francizat în această piață locală.

L1 Health GP S.À.R.L. face parte din grupul LetterOne Investment Holdings, cofondat de oligarhul rus Mihail Fridman. LetterOne Investment Holdings este un holding de investiții care investește în sănătate, telecomunicații, comerț cu amănuntul, iar una dintre companiile sale, Holland & Barrett, are un francizat care este prezent în Malta.
Emma Healthcare Holdings Ltd, prin intermediul filialei sale Remedica, dezvoltă, produce, distribuie și vinde produse farmaceutice şi activează în industria suplimentelor alimentare prin intermediul unei alte filiale, Sun Wave Pharma. Emma Healthcare Holdings Ltd este prezentă în prezent în Malta prin activitățile grupului Remedica.

Te-ar mai putea interesa și
BCE: Creditarea companiilor din zona euro stagnează
BCE: Creditarea companiilor din zona euro stagnează
Acordarea de împrumuturi bancare companiilor şi gospodăriilor din zona euro a continuat să stagneze luna trecută, arată datele unui studiu publicat de Banca Centrală Europeană (BCE),......
Ieftinire ușoară a carburanților azi. Cât costă acum benzina și motorina
Ieftinire ușoară a carburanților azi. Cât costă acum benzina și motorina
Petrom, liderul pieței de distribuție a carburanților, a scăzut azi prețurile la motorină, menținând prețul benzinei.
IRCC a scăzut la 5,90%. Prima reducere mai importantă a indicatorului va aduce rate mai mici la credite începând din luna aprilie 2024
IRCC a scăzut la 5,90%. Prima reducere mai importantă a indicatorului va aduce rate mai mici la credite începând din ...
Creditele care vor fi acordate populației din luna aprilie ar urma să aibă dobânzi mai mici în condiţiile în care ...
Alegeri SUA 2024: Foştii preşedinţi Barack Obama şi Bill Clinton i-au sărit în ajutor lui Biden
Alegeri SUA 2024: Foştii preşedinţi Barack Obama şi Bill Clinton i-au sărit în ajutor lui Biden
Foştii preşedinţi americani Barack Obama şi Bill Clinton i-au sărit în ajutor actualului lider de la Casa Albă, Joe ...