Cum începe leul săptămâna după trei recorduri consecutive – curs valutar interbancar 8.03.2021

George Bica - lun, 08 mart. 2021, 05:57
Cum începe leul săptămâna după trei recorduri consecutive - curs valutar interbancar 8.03.2021

Euro începe săptămâna tot la 4,88 lei, după ce vineri a spart un prag istoric la cursul BNR (4,88 lei/euro) şi, pentru a treia zi consecutivă, a atins cea mai ridicată valoare din istorie în faţa leului la cursul BNR.

Euro rămâne 4,88 lei , aproape de nivelul de vineri când a atins un nou record istoric în faţa leului,  cursul BNR. Moneda europeană a atins precedentul maxim istoric în faţa leului pe 4 martie 2021: 4,8784 lei/euro, la cursul BNR.

Dolarul creşte la 4,10 lei, faţă de 4,09 lei, nivelul anunţat în şedinţa precedentă de la BNR. Pe 23 martie, dolarul a atins cel mai ridicat nivel din istorie în faţa leului: 4,5316 lei.

Lira sterlină a rămas vineri la 5,64 lei, aproape de cursul anunţat de BNR în şedinţa precedentă.

anca Naţională a României (BNR) a anunţat vineri  un curs de referinţă de 4,8831 lei/euro, 4,0924 lei/dolar, 5,6478 lei/liră sterlină, 4,4065 lei/franc elveţian.

ROBOR la trei luni a crescut vineri la 1,70%, faţă de 1,69%, nivelul de ieri .

ROBOR la şase luni a rămas vineri la 1,74%, acelaşi nivel cu cel din şedinţa precedentă.

Noua valoare a IRCC, valabilă în perioada ianuarie-martie 2021, este de 1,88%, în scădere de la 2,17% în trimestrul IV din 2020. Scăderea de 0,29 puncte procentuale se aplică pentru creditele acordate populației după mai 2019, dată la care a înlocuit referința ROBOR în contracte. După o periodă de circa 6 luni în care IRCC a fost mai mare decât ROBOR, indicele pentru creditele noi trece din nou pe scădere.

Valoarea IRCC este calculată pe baza dobânzii medii la care băncile se împrumută între ele și aplicată cu o întârziere de un trimestru față de perioada de referință, Valoarea aplicabilă din ianuarie este calculată pe datele din iulie-septembrie.

Aurul a scăzut vineri la 223,0612 lei pentru un gram, faţă de 223,2049 lei pentru un gram, nivelul din şedinţa precedentă. Pe 7 august 2020, aurul a atins un nou record în faţa leului, 271,0003 lei pentru un gram. Nu există date pe site-ul băncii centrale pentru valorile metalului preţios înainte de 2005.

Datele pentru cursul BNR au ca sursă site-ul oficial al Băncii Naţionale a României, iar cele pentru cursul valutar interbancar au ca sursă bloomberg.com.

Te-ar mai putea interesa și
Tetik, Banca Transilvania: Consolidarea sistemului bancar este inevitabilă; viteza pentru România nu va fi atât de rapidă ca până acum
Tetik, Banca Transilvania: Consolidarea sistemului bancar este inevitabilă; viteza pentru România nu va fi atât de rapidă ...
Consolidarea sistemului bancar din România este inevitabilă, dar viteza nu va fi atât de rapidă ca până acum, a declarat, marţi, Omer Tetik, CEO Banca Transilvania, la Conferinţa anuală......
Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţile casnice
Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţile casnice
Platforma electronică destinată beneficiarilor şi prestatorilor de activităţi casnice este funcţională şi poate fi ...
Programul „Made in România” devine „BVB Arena”
Programul „Made in România” devine „BVB Arena”
Bursa de Valori București a lansat astăzi noua ediție a programului dedicat companiilor antreprenoriale românești care, ...
Cea mai mare bancă din Rusia, Sberbank, va distribui dividende record în valoare de opt miliarde de dolari
Cea mai mare bancă din Rusia, Sberbank, va distribui dividende record în valoare de opt miliarde de dolari
Sberbank, cea mai mare bancă din Rusia, va distribui acţionarilor dividende record în valoare de 750 de miliarde de ruble ...