Cel mai puternic leu de la sfârşitul lui 2011. Curs BNR – 4,3072 lei/euro

Banca Naţională a României (BNR) a afişat astăzi un curs de referinţă de 4,3072 lei/euro şi 3,2816 lei/dolar.
Economica.net - vin, 03 mai 2013, 10:02
Cel mai puternic leu de la sfârşitul lui 2011. Curs BNR - 4,3072 lei/euro

Moneda naţională s-a apreciat la începutul sesiunii interbancare, iar cotaţiile au coborât pentru scurt timp la 4,3070 lei/euro, după care au revenit peste 4,31 lei/euro, într-o piaţă cu lichiditate redusă, potrivit dealerilor.

La deschidere, euro a fost cotat la 4,3100 – 4,3120 lei, în scădere faţă de joi, când băncile au schimbat euro pentru 4,3215 – 4,3225 lei.

În prima oră de tranzacţionare, cursul a coborât treptat până la un minim de 4,3070 lei. Ulterior, cotaţiile revenind aproape de nivelul din debut.

Banca Naţională a României (BNR) a publicat joi un curs de referinţă în urcare cu 1,15 bani, la 4,3352 lei/euro. În sesiunea de precedentă, rata de schimb a fost de 4,3237 lei/euro.

Faptul că leul s-a apreciat în condiţiile crizei din coasta României este remarcabil, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, guvernatorul BNR, Mugur Isărescu.

„Cursul este liber, determinat de piaţă, într-adevăr influenţat de intrări de capitaluri. Este remarcabil, o spun cu toată convingerea, ca în condiţii de criză şi nu cu o criză prin Islanda, Irlanda, o criză în coasta României, în Cipru, o situaţie tensionată care a durat mai mult de o lună. Bank o Cyprus avea 0,6% din total piaţa bancară din România. Dacă piaţa bancară din România este 40% din PIB, 0,6% înseamnă 0,25% din PIB. Sumă mică. Revin, este remarcabil că în condiţii de criză, cu o criză în coasta României, cu tensiuni inerente cursul s-a apreciat nu s-a depreciat. A fost un test care se poate citi în termeni pozitivi fără să fim optimişti” spus Isărescu.

Te-ar mai putea interesa și
Vânzările de mașini Dacia pe piața britanică au crescut ușor în luna septembrie
Vânzările de mașini Dacia pe piața britanică au crescut ușor în luna septembrie
Vânzările de maşini noi în Marea Britanie au crescut cu 4,6% în septembrie, la 225.269 de unităţi, în urma majorării cererii pentru vehicule electrice, a anunţat Asociaţia Producătorilor......
Drum Expres Craiova – Pitești: Tronsoanele 3 și 4 vor fi inaugurate în 2023, respectiv începutul lui 2024 – Grindeanu
Drum Expres Craiova – Pitești: Tronsoanele 3 și 4 vor fi inaugurate în 2023, respectiv începutul lui 2024 – ...
Ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu estimează că tronsoanele 3 și 4 ale Drumului Expres Craiova - Pitești (DEx12) ...
Moscova s-a arătat dispusă să livreze gaze Germaniei prin conducta Nord Stream 2. Berlinul a refuzat oferta
Moscova s-a arătat dispusă să livreze gaze Germaniei prin conducta Nord Stream 2. Berlinul a refuzat oferta
Rusia s-a declarat miercuri dispusă să livreze gaz Europei printr-o linie a gazoductului Nord Stream 2 care nu a fost afectată ...
OPEC+ a decis reducerea producției de petrol cu 2 milioane de barili pe zi, în ciuda opoziției administrației americane
OPEC+ a decis reducerea producției de petrol cu 2 milioane de barili pe zi, în ciuda opoziției administrației americane
Grupul OPEC+, compus din Organizaţia Statelor Exportatoare de Petrol şi alţi mari producători de ţiţei, a decis miercuri ...