1EUR = 4.7794 RON | Bucureşti 5 º

Companii

LG va avea o cameră frontală 3D pe următorul telefon, care va funcționa similar celei de pe iPhone

Producătorul corean LG a confirmat că următorul flagship, numit G8 ThinQ şi care va fi lansat la finele acestei luni, va fi dotat cu o cameră frontală 3D care va funcţiona similar celei de pe iPhone.

10 feb, 2019 | ECONOMICA.net

Camerava include un senzor ToF (time-of-flight) care folosește raze infraroșii pentru a scana subiectul și a crea o reprezentare 3D a acestuia. Concret, LG va folosi senzorul REAL 3 al celor de la Infineon.

"În timp ce alte tehnologii 3D utilizează algoritmi complexe pentru a calcula distanța obiectului de la obiectivul camerei, cipul senzorului de imagine ToF oferă măsurători mai precise prin captarea luminii infraroșii, deoarece este reflectată de subiect. Ca rezultat, ToF este mai rapid și mai eficient în lumina ambientală, reducând astfel volumul de lucru al procesorului de aplicație, reducând astfel și consumul de energie", se arată într-un comunicat al Infineon.

Pentru utilizatorul final, aceasta înseamnă că aparatul foto va fi mai capabil de recunoaștere avansată față decât ceea ce oferă în prezent cele mai multe telefoane Android. Adăugarea detecţiei pentru adâncime aduce o autentificare biometrică mai avansată, mai aproape de ceea de pe iPhone. Un astfel de senzor reprezintă o modalitate sigură și precisă de securizare a dispozitivelor mobile prin scanarea facială. Sistemele de securizare prin scanare facială folosite înainte erau departe de a fi sigure, putând fi păcălite cu o banală poză a posesorului.

Flagship-ul G8 ThinQ urmează să fie lansat la finalul acestei luni în cadrul Mobile World Congress 2019.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO