Liber pentru toţi salariaţii cu ocazia zilei de naştere – propunere legislativă înregistrată la Senat

Mai mulţi parlamentari, preponderent PNL, au depus la Senat o propunere legislativă de modificare a Codului Muncii astfel încât toţi salariaţii să aibă liber cu ocazia zilei de naştere, indiferent că lucrează la stat sau în mediul privat. Măsura ar urma să motiveze angajaţii, spune Cătălin Fenechiu, iniţiatorul propunerii legislative.
Economica.net - mar, 07 feb. 2023, 15:33
Liber pentru toţi salariaţii cu ocazia zilei de naştere - propunere legislativă înregistrată la Senat

La 6 februarie a fost înregistrată la Senat o propunere legislativă iniţiată de mai mulţi parlamentari PNL, potrivit căreia salariaţii vor avea zi liberă plătită cu ocazia zilei de naştere.

Propunere legislativă înregistrată la Senat cu numărul B46/2023 vizează completarea art.139 din Legea nr.53/2003 – Codul muncii cu o prevedere conform căreia angajaţii vor avea zi liberă plătită cu ocazia zilei de naştere.
Propunerea legislativă a fost iniţiată de Cătălin Fenechiu şi susţinută de un grup de parlamentari PNL şi un parlamentar PSD.
Ziua liberă plătită cu ocazia zilei de naştere a salariaţilor e unul dintre beneficiile extrasalariale oferite de tot mai mulţi angajatori privaţi în ultimii ani.

Atenţie! Aceasta e decoamdată o propunere legislativă. Ca să intre în vigoare, propunerea trebuie adoptată de Camera Deputaţilor, promulgată de preşedinte şi publicată în Monitorul Oficial.

Te-ar mai putea interesa și
Compania românească Robot Industries lansează primul robot cu Chat GPT integrat
Compania românească Robot Industries lansează primul robot cu Chat GPT integrat
Robot Industries, o companie 100% românească în domeniul soluțiilor de robotizare și automatizare, lansează în premieră în țara noastră, robotul asistent cu tehnologie AI și ChatGPT......
UE extinde, până în martie 2024, reducerea voluntară a cererii de gaze cu 15%
UE extinde, până în martie 2024, reducerea voluntară a cererii de gaze cu 15%
Statele membre ale Uniunii Europene au fost de acord marţi să prelungească cu un an, până în martie 2024, reducerea ...
Bulgaria – Acorduri nucleare cu americanii de la Westinghouse şi francezii de la EDF
Bulgaria – Acorduri nucleare cu americanii de la Westinghouse şi francezii de la EDF
Bulgaria va semna acorduri privind energia nucleară cu firma americană Westinghouse Electric Company şi grupul francez ...
O treime dintre români consumă apa plată îmbuteliată. Patru din zece persoane beau apă de la chiuvetă – studiu Reveal Marketing Research
O treime dintre români consumă apa plată îmbuteliată. Patru din zece persoane beau apă de la chiuvetă – studiu ...
O treime dintre români (33%) obişnuiesc să consume cel mai des apă îmbuteliată plată, iar 12% apă îmbuteliată carbogazoasă, ...