Liberalizarea pieţei de energie – Schimbă furnizorul de energie şi gaz până la 1 iulie

Mai sunt doar câteva zile până la termenul limită de schimbare a furnizorului de energie electrică, ceea ce înseamnă că românii încă mai pot să compare furnizorii și ofertele acestora și să aleagă furnizorul care îndeplinește nevoile locuinței lor. Această analiză se poate face foarte ușor, datorită comparatorului de tarife pus la dispoziție de către Autoritatea Naţională de Reglementare în Energie (ANRE).
Ion Dobreanu - mar, 29 iun. 2021, 01:11
Liberalizarea pieţei de energie - Schimbă furnizorul de energie şi gaz până la 1 iulie

Consumatorii casnici care încă nu au ales un nou furnizor de pe piața liberă, au în momentul de față contractul în mâinile unui furnizor de ultimă instanță (FUI), care este obligat să furnizeze energie electrică până la data de 30 iunie 2021. Cu toate că termenul limită este cunoscut încă de la sfârșitul anului 2020, românii care nu vor face acest pas vor avea parte de un mare dezavantaj: prețuri mult mai mari la energie electrică începând cu 01 iulie 2021.

Atunci când alegem un nou furnizor, dorim să ne bucurăm de: prețuri mici la energie electrică, suport permanent, soluționări rapide, procese digitalizate, birocrație eliminată, experiență plăcută de furnizare.

Restart Energy este furnizor român de pe piața liberă, înființat în Timișoara, care operează printre cele mai mici prețuri la energie electrică și gaze naturale. Până la data de 1 iulie, oferta lor actuală pe comparatorul de tarife ANRE se află în continuare în topul celor mai mici prețuri din țară și constă în 280 lei/MWh la energie electrică și 84 de lei/MWh la gaze naturale.

Restart Energy pune la dispoziție și extraopțiuni de siguranță, adică, include în contract verificarea tehnică periodică obligatorie a centralei termice (VTP) și verificarea instalației electrice sau a celei de gaze.

Cel mai mare avantaj este că tot procesul se desfășoară prin intermediul unui formular de schimbare a furnizorului 100% online, scurt, intuitiv și prietenos, fără acte și deplasări care consumă timp. În 4 pași simpli și rapizi, se întâmplă schimbarea furnizorului, fără nicio întrerupere sau vreun cost ascuns.

Restart Energy a dezvoltat și un program de recomandare și oferă clienților săi posibilitatea acumulării de extra bonusuri de 25 de lei pentru fiecare prieten recomandat.

Ce este foarte important de reținut este că se poate rezilia contractul oricând, pentru că Restart Energy nu aplică penalități și nici nu cere garanții.

Schimbarea furnizorului actual este dreptul tuturor consumatorilor, prevăzut prin lege și:
nu costă nimic
durează foarte puțin. Procesul de schimbare a furnizorului se realizează 100% online, de acasă, fără acte și fără deplasări.
nu se schimbă contorul și nici operatorul rețelei de distribuție. Consumatorii vor beneficia, în continuare, de aceleași servicii de mentenanță și intervenții.
se poate rezilia în orice moment, fără penalități.

Despre Restart Energy

Restart Energy este un furnizor național și independent de energie electrică și gaze naturale pentru locuințe și companii, cu capital 100% românesc, înființat în Timișoara, în timpul perioadei de liberalizare a acestui sector în România.

Pe parcursul a celor 5 ani de la înființare, Restart Energy a devenit un furnizor de încredere pentru 40,000 de clienți casnici, 5,000 de companii, cu peste 500 de milioane kWh furnizați, ca o consecință a faptului că este prima companie de pe piața românească ce oferă posibilitatea de schimbare a furnizorului online, fără birocrație. Concentrarea Restart Energy se mulează pe ambele segmente de piață, atât pentru clienți casnici, cât și business. Printre clienții business se numără Profi, Medlife, Alumil, Bioclinica, Valeo, Wetterbest, Cottontex etc.

Pe lângă un furnizor de încredere, orientat spre clienți, Restart Energy a fost dintotdeauna o companie orientată spre oameni. De la înființare și până acum, a desfășurat o serie de acțiuni umanitare, în domenii ca sănătatea, educația și mediul înconjurător. Printre cele mai recente proiecte de responsabilitate socială putem menționa susținerea educației online prin dotarea școlilor cu laptopuri și donarea profitului obținut în Banat către Spitalul de Boli Infecțioase “Victor Babeș” din Timișoara, pentru lupta împotriva Covid-19.

De asemenea, Restart Energy contribuie la dezvoltarea infrastructurii energetice a României și la echilibrarea balanței energetice. Aceștia au investit aproximativ 30 de milioane de dolari în dezvoltarea unui proiect solar de 45 MW în localitatea Sărmășag, județul Sălaj. Banii au fost investiți în construcția unui parc care va fi pus în funcțiune în primul trimestru din 2022. Parcul va avea o producție anuală de energie de 55 mil.KWh – suficientă pentru alimentarea a aproximativ 30.000 de gospodării cu energie verde. Prin punerea în funcțiune a acestuia se va evita eliberarea în atmosferă a 1,23 mil tone CO2 pe perioada de operare de 25 ani.

Mai multe detalii despre furnizor pe https://restartenergy.ro.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Plafonul pentru sprijinirea investițiilor în procesare ar putea fi ridicat la 15 milioane de euro
Plafonul pentru sprijinirea investițiilor în procesare ar putea fi ridicat la 15 milioane de euro
Plafonul sprijinului public pentru investiţiile în procesare ar putea fi modificat în Plan Naţional Strategic (PNS) la ...
Sute de mii de locuințe au rămas fără curent electric și peste 1.300 de zboruri au fost anulate în SUA din cauza unei furtuni foarte puternice
Sute de mii de locuințe au rămas fără curent electric și peste 1.300 de zboruri au fost anulate în SUA din cauza unei ...
Furtuna de zăpadă, care a lovit în acest weekend sudul SUA, lăsând mii de persoane fără curent electric şi determinând ...
Hidroelectrica a finalizat platforma pentru contractarea online, e funcțională. Urmează lansarea aplicațiilor mobile
Hidroelectrica a finalizat platforma pentru contractarea online, e funcțională. Urmează lansarea aplicațiilor mobile
La câteva luni după ce Hidroelectrica, cel mai mare producător de enegie electrică din țară, și furnizorul cu cel ...