1EUR = 4.8746 RON | Bucureşti 2 º

Companii

Liberty Global intră la concurenţă cu Vodafone pentru preluarea Kabel Deutschland

Grupul american Liberty Global, din care face parte UPC, a propus o ofertă preliminară de preluare a Kabel Deutschland, cel mai mare operator de cablu din Germania, intrând astfel în concurenţă cu gigantul britanic Vodafone pentru compania germană cu o valoare de piaţă de 7,3 miliarde euro.

18 iun, 2013 | Mediafax

Kabel Deutschland a primit o propunere de la Liberty Global, a anunţat compania germană într-un comunicat, fără a preciza preţul din ofertă, transmite Bloomberg.

Potrivit Financial Times, Liberty Global ar fi oferit aproximativ 85 de euro pe acţiune. Surse apropiate situaţiei au afirmat recent că Vodafone ar fi oferit între 81 euro şi 82 euro pe acţiune.

Acţiunile Kabel Deutschland au crescut cu 30% din februarie, când au apărut primele informaţii privind intenţiile Vodafone.

Compania germană are o acoperire de 8,5 milioane de gospodării şi oferă servicii de telefonie fixă, mobilă şi cablu TV pe cea mai mare piaţă europeană.

Liberty Global, controlat de miliardarul american John Malone, a finalizat recent în Marea Britanie preluarea Virgin Media, într-o tranzacţie de 24 miliarde de dolari. Grupul american deţine şi operatorul UPC.

Analiştii consideră că preluarea Kabel de către Liberty ar putea fi blocată de autorităţile pentru concurenţă, deoarece grupul american a mai preluat, în 2010 şi 2011, alţi doi operatori de pe piaţa germană. Grupul american a fost nevoit să facă anumite concesii pentru a prelua KabelBW în 2011.

Totodată, în luna februarie a acestui an, autorităţile germane au blocat preluarea unui operator mai mic de către Kabel Deutschland, deoarece tranzacţia ar fi afectat concurenţa de pe piaţă.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO