Liberty Global scoate la vânzare Chellomedia care operează mai multe televiziuni inclusiv în România

Grupul american de telecomunicaţii Liberty Global Inc. şi-a scos la vânzare divizia de conţinut - Chellomedia -, care operează mai multe televiziuni, inclusiv în România. Chello Central Europe este unul dintre cei mai importanţi furnizori de conţinut din Europa Centrală. Portofoliul său de televiziuni din România include: Minimax, Megamax, Film Café, Sport1, SportM, TV Paprika, Fine Living, CBS Reality, JimJam, Extreme Sports Channel, Outdoor Channel, Food Network, MGM Channel şi Shorts TV.
Economica.net - mar, 21 mai 2013, 12:14
Liberty Global scoate la vânzare Chellomedia care operează mai multe televiziuni inclusiv în România

Această tranzacţie ar putea aduce Liberty Global o sumă estimată la 800 de milioane de dolari – 1 miliard de dolari, potrivit unor surse apropiate companiei, citate de The Wall Street Journal şi de Broadband TV News.

Chellomedia a înregistrat venituri de 399,2 milioane de euro la sfâşitul anului 2012.

Potrivit surselor citate, Liberty Global a cerut în urmă cu o lună sprijinul unor societăţi specializate în astfel de tranzacţii şi este în prezent în negocieri cu o serie de potenţiali cumpărători. Negocierile s-ar putea finaliza cu o vânzare totală, parţială sau în regim de joint venture. Totodată, este posibil ca tranzacţia să nu se încheie deloc, precizează The Wall Street Journal, citând aceleaşi surse.

Informaţia privind vânzarea Chellomedia vine după ce, în urmă cu câteva luni, Liberty Global a anunţat că va prelua compania britanică de cablu şi internet Virgin Media, pentru 17,2 miliarde de euro. De asemenea, recent, Liberty Global şi-a crescut la 15% participaţia la cel mai mare operator de cablu olandez, Ziggo.

Chellomedia, divizia de conţinut a Liberty Global, operează şi distribuie televiziuni, conţinut şi servicii video.

Chellomedia operează 68 de televiziuni. Dintre acestea, 48 sunt deţinute 100% de către Chellomedia, în timp ce 20 sunt deţinute în regim de joint venture cu alte companii. Televiziunile Chellomedia sunt recepţionate în prezent într-un număr total de 382 milioane de case.

Chellomedia include Chello Benelux, Chello Central Europe, Chello Latin America, Chello Multicanal, Chello Zone şi Chello DMC. Birourile principale ale Chellomedia sunt în Londra, Amsterdam, Madrid, Budapesta, Miami şi Buenos Aires. Totodată, compania are birouri regionale şi reprezentanţi în mai multe ţări din Europa Centrală, între care şi România, dar şi în China, Singapore şi Israel.

Chello Central Europe este unul dintre cei mai importanţi furnizori de conţinut din Europa Centrală. Portofoliul său de televiziuni din România include: Minimax, Megamax, Film Café, Sport1, SportM, TV Paprika, Fine Living, CBS Reality, JimJam, Extreme Sports Channel, Outdoor Channel, Food Network, MGM Channel şi Shorts TV.

Grupul american Liberty Global Inc. deţine şi UPC Holding, înregistrată în Olanda, care controlează compania de telecomunicaţii UPC România.

Liberty Global a înregistrat în primul trimestru venituri de 2,76 miliarde de dolari, în urcare cu 9% de la nivelul de 2,53 miliarde de dolari raportat în primele trei luni ale anului trecut.

Te-ar mai putea interesa și
Statele Unite și Regatul Unit anchetează o posibilă încălcare foarte gravă a sancțiunilor impuse Rusiei prin intermediul tranzacțiilor cu monede cripto
Statele Unite și Regatul Unit anchetează o posibilă încălcare foarte gravă a sancțiunilor impuse Rusiei prin intermediul ...
Statele Unite şi Regatul Unit investighează tranzacţii cu criptomonede în valoare de circa 20 de miliarde de dolari care au fost efectuate printr-un instrument de schimb virtual stabilit în......
Crescătorii de păsări acuză ANPC că pune în pericol sectorul avicol românesc și cer instituției să arate același interes și față de carnea de pui importată
Crescătorii de păsări acuză ANPC că pune în pericol sectorul avicol românesc și cer instituției să arate același ...
Sectorul avicol românesc este în pericol, în urma controalelor repetate ale Autorităţii Naţionale pentru Protecţia ...
Xiaomi a început vânzarea primelor sale mașini electrice. Modelul de bază SU7 costă 29.900 de dolari
Xiaomi a început vânzarea primelor sale mașini electrice. Modelul de bază SU7 costă 29.900 de dolari
Producătorul chinez de smartphone Xiaomi Corp. a început joi să comercializeze primul său automobil electric, pariind ...
Ford plănuiește să producă un nou model de SUV la uzina sa din valencia
Ford plănuiește să producă un nou model de SUV la uzina sa din valencia
Constructorul auto american Ford a anunţat joi că analizează posibilitatea de a produce un nou automobil de teren (SUV) ...