Librăriile Diverta și-au cerut insolvența pentru a doua oară în 11 ani

Librăriile Diverta, deținute de omul de afaceri Octavian Radu, și-au cerut insolvența, potrivit Ziarului Financiar. Este pentru a doua oară în ultimii 11 ani în care Diverta este afectată de condițiile de piață și își cere insolvența.
Ion Dobreanu - lun, 21 iun. 2021, 11:41
Librăriile Diverta și-au cerut insolvența pentru a doua oară în 11 ani

Pandemia pune pe butuci pentru a doua oară afacerea Diverta dezvoltată de Octavian Radu. Cu magazinele din malluri închise, compania a înreigstrat anul trecut pierderi, iar datoriile s-au adunat.

„Am rămas fără lichidităţi. Anul trecut, în perioada în care am fost închişi, am pierdut 1,3 mil. euro. Acum ne-am mai revenit, dar nu suficient cât să putem evita insolvenţa. Datoriile sunt prea mari, ajung la 6 mil. euro, către furnizorii de cărţi, de papetărie şi către malluri. Către bănci nu avem datorii“, spune Octavian Radu citat de Ziarul Financiar. 

În 2010, lanțul de librării Diverta își cerea insolvența, iar în decembrie 2011 a intrat în perioada de reorganizare în decembrie. Lanțul de librării numără 21 de magazine fizice, majoritatea deschise în malluri, dar și un magazin online.

Diverta este primul retailer de tip department store specializat în piaţa de carte, papetărie şi jucării, înfiinţat în 1999. Cu o reţea de 23 de magazine în toată ţara, Diverta oferă un mix complet de produse, menit să asigure cumpărătorului întreaga gamă de divertisment și dezvoltare personală pentru toată familia.

Te-ar mai putea interesa și
Anunț oficial de la Ministerul Sănătății: Cazurile de COVID 19 sunt în creștere. Când ajungem iar la peste 1.500 de bolnavi pe zi și ce se întâmplă cu relaxarea
Anunț oficial de la Ministerul Sănătății: Cazurile de COVID 19 sunt în creștere. Când ajungem iar la peste 1.500 ...
Anunț oficial de la Ministerul Sănătății. Ministrul Ioana Mihăilă(foto) spune că se poate observa deja o creștere a numărului de cazuri de COVID 19 și în România, iar în scenariul......
Netflix înregistrează o încetinire dramatică a numărului de abonați, după un an record în pandemie
Netflix înregistrează o încetinire dramatică a numărului de abonați, după un an record în pandemie
După un an record în care Netflix a adăugat 36 de milioane de abonați în 2020, cel mai popular serviciu de streaming ...
Vacanță cu emoții pentru un milion de români. Grecia e la un pas de scenariul roșu din cauza exploziei COVID 19. Ce se întâmplă cu turiștii de acolo și ce e obligatoriu să știi dacă urmează să pleci?
Vacanță cu emoții pentru un milion de români. Grecia e la un pas de scenariul roșu din cauza exploziei COVID 19. Ce ...
Numărul de cazuri noi de COVID 19 depistate în Grecia a crescut abrupt în ultimele zile, iar țara în care își fac ...
Ioana Mihăilă: 87% din cazurile de infectare cu SARS-CoV-2 și 91% din decese sunt din rândul persoanelor nevaccinate
Ioana Mihăilă: 87% din cazurile de infectare cu SARS-CoV-2 și 91% din decese sunt din rândul persoanelor nevaccinate
Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, a declarat, vineri seară, că 87% din noile cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 ...