Licenţă specifică pentru fiecare export de lemn – proiect al Ministerului Mediului

Exporturile intra-comunitare de materiale lemnoase vor trebui însoţite de o licenţă de supraveghere în scop statistic, se arată într-un proiect de Ordonanţă de Guvern, privind stabilirea unor măsuri pentru monitorizarea exporturilor şi a livrărilor intra-comunitare de materiale lemnoase, postat pe site-ul Ministerului Mediului, apelor şi Pădurilor.
Economica.net - sâm, 16 mai 2015, 11:09
Licenţă specifică pentru fiecare export de lemn - proiect al Ministerului Mediului

‘În vederea monitorizării exporturilor şi a livrărilor intra-comunitare de materiale lemnoase, sub formă de buşteni, cherestele şi lemn de foc încadrate la poziţiile tarifare 4401, 4403 şi 4407 şi care sunt condiţionate de prezentarea avizului de însoţire a materialelor lemnoase, se instituie licenţa de supraveghere în scop statistic. În termen de 45 de zile de la intrarea în vigoare a prezentei ordonanţe, orice operaţiune de export şi livrare intra-comunitară trebuie să fie însoţită de Licenţă’, se arată în nota de fundamentare a actului normativ.

Potrivit documentului, licenţa se va emite pe fiecare operaţiune de export sau de livrare intra-comunitară şi va conţine elemente de identificare a emitentului, solicitantului, provenienţa, încadrarea tarifară, sortiment de material lemnos, specie, cantitate exprimată în metri cubi, preţul de vânzare, destinaţia, modalitatea de transport în afara ţării şi biroul vamal prin care se face exportul sau punctul de trecere al frontierei României în cazul livrărilor intra-comunitare, scrie Agerpres.

‘Procedura de emitere, documentaţia aferentă, atribuţiile autorităţilor implicate în procesul de licenţiere a materialelor lemnoase care fac obiectul prezentei ordonanţe de urgenţă şi modelul licenţei se aprobă prin ordin comun al Institutului Naţional de Statistică, Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor şi Ministerului Finanţelor Publice în termen de 30 zile de la intrarea în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţă’, se mai arată în document.

Licenţa va fi emisă de către Institutul Naţional de Statistică, cu avizul Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor şi Ministerului Economiei, Comerţului şi Turismului, pentru operaţiunile de export şi livrările intra-comunitare.

Constatarea şi controlul îndeplinirii condiţiilor instituite de prezentul act normativ se realizează de către personalul împuternicit al Ministerului Finanţelor Publice, Ministerului Administraţiei şi Internelor şi Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor, se mai arată în documentul citat.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Ministrul Finanţelor: Nu vom creşte şi nu vom introduce noi taxe
Ministrul Finanţelor: Nu vom creşte şi nu vom introduce noi taxe
"Pregătim un buget echilibrat şi responsabil pentru a stimula economia şi a împărţi mai corect banii ţării pentru ...
1.622 cazuri noi, 130 morti, în 24 de ore – Coronavirus marţi, 30.11.2021
1.622 cazuri noi, 130 morti, în 24 de ore – Coronavirus marţi, 30.11.2021
Criza Coronavirus marţi, 30 noiembrie 2021 - 1.622 cazuri noi, 130 morti, în 24 de ore. Rata de infectare din Bucureşti ...
Dacia a anunțat astăzi prețurile pentru noul Jogger. Se deschid cataloagele de comenzi
Dacia a anunțat astăzi prețurile pentru noul Jogger. Se deschid cataloagele de comenzi
Oficialii mărcii Dacia, parte a grupuluii Renault au anunțat astăzi prețurile modelului Jogger. Noul vehicul de familie ...