1EUR = 4.8387 RON | Bucureşti 31 º

Companii

Licenţă specifică pentru fiecare export de lemn - proiect al Ministerului Mediului

Exporturile intra-comunitare de materiale lemnoase vor trebui însoţite de o licenţă de supraveghere în scop statistic, se arată într-un proiect de Ordonanţă de Guvern, privind stabilirea unor măsuri pentru monitorizarea exporturilor şi a livrărilor intra-comunitare de materiale lemnoase, postat pe site-ul Ministerului Mediului, apelor şi Pădurilor.

16 mai, 2015 | Agerpres

'În vederea monitorizării exporturilor şi a livrărilor intra-comunitare de materiale lemnoase, sub formă de buşteni, cherestele şi lemn de foc încadrate la poziţiile tarifare 4401, 4403 şi 4407 şi care sunt condiţionate de prezentarea avizului de însoţire a materialelor lemnoase, se instituie licenţa de supraveghere în scop statistic. În termen de 45 de zile de la intrarea în vigoare a prezentei ordonanţe, orice operaţiune de export şi livrare intra-comunitară trebuie să fie însoţită de Licenţă', se arată în nota de fundamentare a actului normativ.

Potrivit documentului, licenţa se va emite pe fiecare operaţiune de export sau de livrare intra-comunitară şi va conţine elemente de identificare a emitentului, solicitantului, provenienţa, încadrarea tarifară, sortiment de material lemnos, specie, cantitate exprimată în metri cubi, preţul de vânzare, destinaţia, modalitatea de transport în afara ţării şi biroul vamal prin care se face exportul sau punctul de trecere al frontierei României în cazul livrărilor intra-comunitare, scrie Agerpres.

'Procedura de emitere, documentaţia aferentă, atribuţiile autorităţilor implicate în procesul de licenţiere a materialelor lemnoase care fac obiectul prezentei ordonanţe de urgenţă şi modelul licenţei se aprobă prin ordin comun al Institutului Naţional de Statistică, Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor şi Ministerului Finanţelor Publice în termen de 30 zile de la intrarea în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţă', se mai arată în document.

Licenţa va fi emisă de către Institutul Naţional de Statistică, cu avizul Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor şi Ministerului Economiei, Comerţului şi Turismului, pentru operaţiunile de export şi livrările intra-comunitare.

Constatarea şi controlul îndeplinirii condiţiilor instituite de prezentul act normativ se realizează de către personalul împuternicit al Ministerului Finanţelor Publice, Ministerului Administraţiei şi Internelor şi Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor, se mai arată în documentul citat.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO