1EUR = 4.7432 RON | Bucureşti 21 º

Companii

Cășuneanu blochează din nou proiectul Pasajului Domnești. A depus o nouă contestaţie

Firma Drumuri și Poduri Gheorgheni, controlată de băcăuanul Costel Căşuneanu prin Pa & Co International, a contestat din nou licitația organizată de CNADNR pentru Pasajul Domnești, de pe Centura Capitalei.

17 mai, 2016 | ECONOMICA.net

Drumuri și Poduri Gheorgheni SRL, firmă cu sediul în județul Harghita, şi-a crescut de peste 20 de ori cifra de afaceri în 2015, până la 6,65 milioane de lei, cu 5 angajați, potrivit datelor de la Ministerul Finanțelor.

Pe lângă firma lui Căşuneanu, a mai depus recent contestație și Asocierea Impresa Construzioni Giuseppe Maltauro Spa – Itinera Spa – Expresconstruct Tys SRL – Viadesign, potrivit Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România. Contestațiiile au fost înregistrate în ultima zi a termenului legal de depunere a acestora.

Conform legislației în vigoare urmează ca în termen de 20 zile aceaste contestații să fie soluționate de către Consiliul Național pentru Soluționarea Contestațiilor (CNSC).

Compania de Drumuri se zbate de mai bine de un an pentru realizarea acestui proiect. CNADNR a inițiat pe 18 martie 2015 procedura de achiziție publică (licitație deschisă) pentru încheierea contractului "Proiectare și execuție Pasaj Suprateran pe DJ602 Centura Bucuresti - Domnesti".

Deschiderea celor 11 oferte, care au fost depuse, a avut loc în data de 30 iulie 2015.  Urmare a evaluării ofertelor depuse, comisia de evaluare a întocmit raportul procedurii, înregistrat în data de 29 octombrie 2015 prin care declară oferta caștigătoare cea depusă de Asocierea Straco Grup - Comnord - Specialist Consult.

Ulterior, Drumuri și Poduri Gheorghieni SRL și Astaldi SpA., lider al Asocierii Astaldi SpA - Astalrom, au formulat contestații împotriva rezultatului procedurii către CNSC.

Comisia de evaluare a formulat puncte de vedere la contestațiile depuse și a considerat argumentele aduse de Drumuri şi Poduri Gheorghieni si  Astaldi ca fiind neîntemeiate iar contestațiile ca fiind nefondate si a solicitat CNSC respingerea acestora în conformitate cu prevederile art. 278 alin. (5) din O.U.G. nr. 34/2006 cu modificarile si completarile ulterioare.

Urmare a Deciziei CNSC din 17 decembrie 2015 oferta Drumuri si Poduri Gheorgheni a intrat în reevaluare, iar contestația depusă de Astaldi SpA  a fost respinsă.

În data de 28 decembrie 2015, Asocierea Astaldi - Astalrom și Drumuri si Poduri Gheorgheni SRL au depus recurs la Curtea de Apel București fiind nemulțumite de decizia CNSC. În data de 8 martie 2016 Curtea de Apel București a respins cererile de recurs ale ambilor contestatari. 

În urma reevaluării ofertelor depuse, în data de 6 mai 2016, a fost desemnată câștigătoare aceeași asociere ca și în prima fază a licitației.

În acest moment se așteaptă soluționarea de către CNSC a contestațiilor depuse.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Iulian Enache

Vara neputinţei

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO