Licitaţia pentru asigurarea RATB, suspendată după ce a fost reclamată lipsa criteriilor de atribuire

Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor a suspendat licitaţia pentru asigurarea de răspundere civilă auto (RCA) a parcului Regiei Autonome de Transport Bucureşti, în urma cererii unui broker, care solicitat anularea procedurii pe motiv că documentaţia nu include criteriile de atribuire.
Economica.net - mar, 11 iun. 2013, 15:46
Licitaţia pentru asigurarea RATB, suspendată după ce a fost reclamată lipsa criteriilor de atribuire

„Conţinutul documentaţiei de atribuire (…) nu este în măsură să asigure desfăşurarea unei proceduri de licitaţie publică şi de atribuire a contractului conform cu principiile impuse de OUG 34/2006. (…) Aceasta nu conţine informaţiile minimale necesare pentru eloborarea şi depunerea de oferte de către persoanele interesate, respectiv nu indică complet şi/sau explicit criteriile şi mai ales modul lor de aplicare, în baza cărora urmează a se face atribuirea efectivă a contractului”, se arată în contestaţie.

În cerere, înaintată de Auto One Broker de Asigurare SRL, se mai spune că RATB nu a prezentat date despre conţinutul şi vechimea parcului de autobuze, troleibuze şi tramvaie, precum şi repartizarea acestora în exploatare.

„Potrivit OUG 34/2006 (…), procesul de atribuire, demarat defectuos de RATB prin modul de redactare a documentaţiei de atribuire, trebuie să nu fie unul lapidar, superficial, total formal, care să permită o analiză şi evaluare «extensivă» din partea RATB şi să permită abuzul şi încălcarea principiilor impuse de lege – competitivitate reală, transparenţă, garanţia drepturilor legitime ale ofertanţilor etc.”, se mai spune în cerere.

Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor a admis, săptămâna trecută, suspendarea procedurii de atribuire organizată de RATB.

„Cu privire la celelalte capete de cerere din contestaţia formulată de Auto One Broker de Asigurare SRL, Consiliul urmează a se pronunţa în termenul legal. Prezenta decizie este obligatorie pentru părţi. Împotriva prezentei decizii se poate formula plângere în termende 5 zile de la comunicare”, se mai spune în decizia CNSC.

În partea a doua a lunii mai, Regia Autonomă de Transport Bucureşti (RATB) a publicat un anunţ de participare pentru asigurarea de răspundere civilă auto (RCA) a parcului de autobuze, troleibuze şi tramvaie, valoarea contractului fiind estimată la 3,24 milioane de lei pentru 12 luni.

Potrivit anunţului de atribuire, criteriile pe care RATB le va lua în calcul pentru stabilirarea ofertei cea mai avantajoasă din punct de vedere economic sunt preţul – 50 %, asigurare profesională conducător auto – 5% şi asigurare facultativă avarii/vandalism – 45 %.

Poliţa RCA pentru parcul de autovehicule al RATB va fi încheiată pentru 12 luni, începând de la 1 iulie.

Viitorii ofertanţi vor depune o garanţie de participare de 64.000 lei, din care lotul 1 – 15.000 şi lotul 2 – 49.000 lei.

În prezent, parcul RATB este asigurat RCA de City Insurance şi Euroins, contract atribuit prin licitaţie în august 2012 pentru suma de 1,93 milioane de lei, potrivit datelor www.e-licitatie.ro.

Auto One Broker de Asigurare şi-a început activitatea în 2009 şi este controlat de Constantin Cristian Olaru – 50% şi Liliana Olaru – 50%.

Potrivit datelor Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), brokerul a intermediat în 2011 prime de 593.263 lei.

Te-ar mai putea interesa și
Ferrari și HP anunță un parteneriat istoric pentru accelerarea tehnologiei în cadrul echipei de Formula 1
Ferrari și HP anunță un parteneriat istoric pentru accelerarea tehnologiei în cadrul echipei de Formula 1
Ferrari și HP Inc. au anunțat un parteneriat istoric, pe mai mulți ani pentru promovarea inovării sustenabile și pentru accelerarea tehnologiei în cadrul echipei de Formula 1 Scuderia Ferrari,......
Fabricantul bulgar de armament VMZ Sopot a înregistrat venituri record în 2023
Fabricantul bulgar de armament VMZ Sopot a înregistrat venituri record în 2023
Producătorul de armament VMZ Sopot, companie deţinută de statul bulgar, a raportat venituri record de 828 de milioane ...
Samsung dezvăluie gama anului 2024 de televizoare cu inteligență artificială
Samsung dezvăluie gama anului 2024 de televizoare cu inteligență artificială
Samsung Electronics a prezentat miercuri seară o analiză detaliată a gamei sale de televizoare și soundbar-uri pentru ...
Distribuitorul de carburanți JT Grup Oil scoate la vânzare 10.000.000 de acțiuni ordinare noi, emise în urma unei operațiuni de majorare a capitalului social
Distribuitorul de carburanți JT Grup Oil scoate la vânzare 10.000.000 de acțiuni ordinare noi, emise în urma unei operațiuni ...
JT Grup Oil S.A., companie ce activează pe piața distribuției de carburanți și dezvoltatorul celui mai nou terminal ...