Licitaţia pentru management privat la Loteria Română se tranşează la Tribunalul Bucureşti

14 09. 2012
proces-tribunal-verdict_52645800

La 5 septembrie, firma Boştină şi Asociaţii a contestat la CNSC documentaţia de atribuire elaborată de Loteria Română, în calitate de autoritate contractantă, în cadrul procedurii pentru atribuirea contractului de achiziţie care vizează „prestarea serviciilor de recrutare a resurselor umane pentru implementarea dispoziţiilor OUG nr.109/2011 în cadrul Companiei Naţionale Loteria Română”.

Este vorba despre licitaţia pentru contractul de recrutare a managerilor privaţi la Loteria Română. Informaţia ne-a fost confirmată de oficialul firmei de avocatură Boştină şi Asociaţii.

„Vă confirm că este vorba de acea procedura (pe care o puteţi consulta aici) dar, având în vedere că este o cauză pe rol, nu putem face în acest moment nici un comentariu”, a declarat pentru ECONOMICA.NET Ovidiu Constantinescu, PR manager la firma de avocatură Boştină şi Asociaţii.

La data de 31 august, Loteria Română a demarat procedura de cerere de oferte pentru achiziționarea serviciilor de consultanță în executive search, care vizează selecția, evaluarea profesională și psihologică, precum și recrutarea managementului privat la Loteria Română. Vorbim de 3 administratori, un director general și un director economic, toţi privaţi, potrivit invitaţiei de participare pe care o puteţi consulta aici. 

Contractul de recrutare a managerilor privaţi la Loteria Română a fost estimat la 135.000 de lei, fără TVA, din fondurile Loteriei Române şi urma să se deruleze pe o perioadă de 3 luni, de la data atribuirii lui, care ar fi putut fi prelungită prin acordul părţilor sau prin „exprimarea opţiunii unilaterale de către Loterie”, se arată în Caietul de Sarcini.

Documentaţia de atribuire a contractului de recrutare a managerilor privaţi la Loteria Română poate fi consultată aici.

Ce a contestat firma de avocatură

Boştină şi Asociaţii a solicitat Consiliului, în principal, eliminarea prevederilor restrictive şi nelegale ale documentaţiei de atribuire şi modificarea documentaţiei de atribuire în conformitate cu prevederile legale în vigoare. Firma de avocatură a solicitat CNSC în subsidiar anularea procedurii de atribuire şi suspendarea procedurii până la soluţionarea contestaţiei.

CNSC a decis să trimită dosarul în instanţă

La data de 12 septembrie, CNSC a decis să trimită dosarul către instanţa judecătorească.
Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor declină competenţa de soluţionare a contestaţiei formulată de Boştină şi Asociaţii SPRL, în contradictoriu cu Loteria Română, către Tribunalul Bucureşti, Secţia a VI-a comercială, se arată în decizia CNSC.
Consiliul dispune trimiterea de îndată a dosarului către această instanţă judecătorească.
Decizia CNSC este fără cale de atac şi poate fi consultată aici.