Licitaţia pentru marca „Click”, amânată până pe 27 august

Licitaţia în care marca "Click" a fost scoasă la vânzare pentru acoperirea unei datorii de 1 milion de euro pe care Adevărul Holding şi Dinu Patriciu o au la societatea italiană Grafica Veneta, organizată miercuri, a fost amânată până pe 27 august, la cererea creditorului.
Economica.net - mie, 25 iul. 2012, 18:24
Licitaţia pentru marca

Societatea Adevărul Holding, care deţine marca „Click”, şi Dinu Patriciu, care controlează Adevărul Holding, sunt executaţi în contul unor bilete la ordin emise pentru tipografia italiană Grafica Veneta, care a tipărit colecţiile de cărţi ale Adevărul Holding.

La licitaţia care a fost organizată miercuri de executorul judecătoresc Violeta Pârvan au participat un avocat al Adevărul Holding, Voicu Cheţa (de la casa de avocaţi Casa de avocaţi Vilau & Mitel), un avocat care a reprezentat societatea Grafica Veneta, Artur Ţintari (de la casa de avocatură Eversheds), Diana Flutur, administrator special Odyssey Communication – o altă societate din trustul lui Dinu Patriciu – şi Ionuţ Mateescu, reprezentant al Acsis Solv I.P.U.R.L., administrator judiciar al Odyssey, aflată în insolvenţă.

În calitate de licitator, s-au prezentat la evenimentul de miercuri reprezentanţii Ringier România, în frunte cu directorul general Mihnea Vasiliu.

Licitaţia nu a mai avut loc pentru că, în ultimul moment, reprezentantul creditorului Grafica Veneta a primit un telefon prin care i s-a cerut amânarea licitaţiei până pe 27 august.

În schimb, Diana Flutur a spus că Odyssey Communication se opune acestei proceduri de executare silită, deschisă de Grafica Veneta, şi a solicitat închiderea procedurii de licitaţie. Ea a susţinut că bunul scos miercuri la licitaţie – marca „Click” – nu mai aparţine Adevărul Holding, ci Emiliei Ciucan, în urma unei licitaţii organizate pe data de 6 iunie de un alt executor judecătoresc, Georgeta Raportoru.

Mai multe mărci din portofoliul Adevărul Holding, printre care „Click” şi „Click FM”, au fost scoase la licitaţie pe 6 iunie, ca urmare a unei sentinţe a Tribunalului Bucureşti, care a dispus Adevărul Holding la plata unei sume de peste 15,5 milioane de lei către Odyssey Communication. Atunci, marca „Click” a fost adjudecată pentru 11 milioane de lei fără TVA de Emilia Ciucan – cunoscută ca fiind avocata lui Dinu Patriciu, proprietarul Adevărul Holding -, aceasta precizând însă că a participat la licitaţie în nume personal. Debitorul S.C. Adevărul Holding S.R.L nu avea voie să liciteze nici personal, nici prin alte persoane. De asemenea, Emilia Ciucan a adjudecat în nume personal, la aceeaşi licitaţie, alte mărci din portofoliul Adevărul Holding.

Totuşi, miercuri, executorul judecătoresc Violeta Pârvan – care a organizat licitaţia la cererea creditorului Grafica Veneta – a spus că Emilia Ciucan nu a achitat banii până la data prevăzută în urma licitaţiei din 6 iunie, iar Georgeta Raportoru nu a cerut un nou termen pentru reluarea licitaţiei.

Comitetul creditorilor din cadrul Odyssey Communication a depus o cerere de reluare a licitaţiei din 6 iunie la Georgeta Raportoru, a spus în schimb Diana Flutur.

De cealaltă parte, Violeta Pârvan a susţinut că a primit mai multe telefoane ca să conexeze cele două dosare de executare silită, dar ea nu doreşte să facă acest lucru, şi că nu o poate opri nimic să continue executarea acestui bun – marca „Click”.

Suma de 1 milion de euro pe care Adevărul Holding şi Dinu Patriciu o datorează Grafica Veneta reprezintă valoarea a zece bilete la ordin, fiecare în valoare de 100.000 de euro, garantate de Dinu Patriciu pentru societatea italiană. Biletele la ordin au fost emise în 2009, iar instanţa a hotărât executarea silită în aprilie 2012.

La plata sumei de 1.000.000 de euro (la cursul BNR din ziua plăţii) se vor adăuga cheltuieli de executare în valoare de 123.974, 29 de lei, prin urmărirea bunurilor mobile ale Adevărul Holding, în favoarea creditoarei Grafica Veneta S.P.A.

Licitaţia va începe de la suma totală de 878.100 de euro plus TVA, stabilită prin raport de expertiză de Preciss Consulting SRL.

Taxa de licitaţie este de 90.000 de euro. La licitaţie poate participa „orice persoană care, cel mai târziu până la începerea vânzării la licitaţie publică, a consemnat la CEC sau în contul de consemnări (…) la dispoziţia executorului judecătoresc cel puţin 10% din preţul de începere a licitaţiei”.

După licitaţia din 6 iunie, la care Emilia Ciucan şi fostul parlamentar Anca Constantinescu şi-au adjudecat mai multe mărci ale Adevărul Holding, cele două nu au mai plătit banii pentru respectivele mărci, deşi termenul impus pentru plată de executorul judecătoresc Georgeta Raportoru era de 24 de ore de la finalizarea licitaţiei.

Ulterior, Comitetul Creditorilor Odyssey Communication a decis să acorde un răgaz Adevărul Holding pentru a putea să rezolve situaţia datoriei pe care o are faţă de Odyssey, iar licitaţia nu a mai fost reluată.

Te-ar mai putea interesa și
Șefa FMI Kristalina Georgieva: Economia mondială s-a dovedit surprinzător de rezilientă, dar există multe motive de îngrijorare, inclusiv inflația
Șefa FMI Kristalina Georgieva: Economia mondială s-a dovedit surprinzător de rezilientă, dar există multe motive de ...
Directorul general al Fondului Monetar Internaţional, Kristalina Georgieva, a afirmat joi că economia mondială s-a dovedit surprinzător de rezilientă în contextul dobânzilor mai ridicate şi......
Congresul SUA ia din nou în discuție interzicerea TikTok
Congresul SUA ia din nou în discuție interzicerea TikTok
Camera Reprezentanţilor a Statelor Unite va examina din nou o propunere de lege ce prevede interzicerea TikTok în ţară ...
Generali anunță că se va reorganiza, grupul italian urmând să se concentreze pe două afaceri de bază și să eficientizeze structura geografică
Generali anunță că se va reorganiza, grupul italian urmând să se concentreze pe două afaceri de bază și să eficientizeze ...
Cea mai mare companie italiană de asigurări, Generali, a anunţat joi că se reorganizează, concentrându-se pe două ...
Google a fost dat în judecată de un grup de medici și dentiști japonezi, din cauza permiterii publicării unor recenzi negative, care le-au afectat reputațiile
Google a fost dat în judecată de un grup de medici și dentiști japonezi, din cauza permiterii publicării unor recenzi ...
Un grup de medici şi dentişti din Japonia au intentat joi la Tokyo o acţiune în justiţie împotriva companiei Google, ...