1EUR = 4.8074 RON | Bucureşti 12 º

Imobiliare

Licitaţia online pentru casa Prispa a eşuat. Vezi ce urmează

Casa solară Prispa realizată în premieră de studenți români pentru a fi înscrisă în competiția Solar Decathlon Europe 2012 nu şi-a găsit cumpărători în cadrul licitaţiei organizate online.

11 aug, 2012 | | ECONOMICA.net

Licitaţia pentru achiziţionarea casei solare Prispa, realizată în premieră de studenţi români cu scopul de a participa la Solar Decathlon Europe, cea mai cunoscută competiţie care promovează cercetarea în domeniul arhitecturii sustenabile, s-a încheiat în dimineaţa acestei zile fără cumpărător. Licitaţia s-a desfăşurat pe platforma online fairsolve.com. Preţul imobilului este de 50.000 de euro, dar valoarea estimată a casei ajunge la 125.000 de euro.

Căutarea continuă

Echipa care a construit casa va continua să caute un cumpărător, banii obţinuţi urmând să finanţeze participarea la competiţia europeană. "Nu va avea loc o altă licitaţie. Am găsit unele persoane fizice interesate, dar care nu doresc să participe la vreo licitaţie, ci preferă să cumpere în mod direct", a declarat pentru ECONOMICA.NET Alexandra Petraru, communication coordinator al Asociaţiei Prispa.

Prima casă solară 100% românească are o are construită de 87 de mp şi funcionează cu 32 de panouri fotovoltaice şi 2 panouri solare care asigură o producţie estimată de 9501 kWh/an în condiţiie climatice din Bucureşti. Economiile pe care le fa face proprietarul sunt estimate la 1.700 de euro pe an.

 

 

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Instanţa supremă

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO