Licitaţia pentru şoseaua de mare viteză care ar urma să lege Bucureştiul de Moldova a fost amânată de 15 ori

Compania de Drumuri a amânat de 15 ori termenul pentru depunerea ofertelor la o licitaţie lansată anul trecut. "Recordul" a fost atins în cazul procedurii pentru studiul de fezabilitate şi proiectarea tronsonului Buzău – Focşani din viitorul drum de mare viteză care va lega Muntenia de Moldova.
Economica.net - mie, 28 iun. 2017, 21:02
Licitaţia pentru şoseaua de mare viteză care ar urma să lege Bucureştiul de Moldova a fost amânată de 15 ori

Fostul guvern tehnocrat a lansat pe 24 noiembrie anul trecut patru licitaţii pentru elaborare studiu de fezabilitate şi proiect tehnic pentru cele patru tronsoane ale drumului de mare viteză Ploieşti – Buzău – Focşani – Bacău – Paşcani.

Unul dintre scopurile acestor studii este de a stabili dacă cele patru tronsoane vor fi construite ca drum expres sau autostradă.

Din cauza contestaţiilor pe bandă rulantă, termenul de depunere a ofertelor a fost amânat de mai multe ori, iar una dintre proceduri a fost chiar suspendată.

Astfel, noul termen de depunere a ofertelor pentru tronsonul Ploieşti – Buzău este 6 iulie (al 15-lea termen), pentru Buzău – Focşani este 13 iulie (al 16-lea termen) şi pentru Focşani – Bacău este 12 iulie (al 15 – lea termen), potrivit datelor din Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP), centralizate de forumul de infrastructură PeUndeMerg.ro.

Pentru Bacău – Paşcani, licitaţia a fost suspendată din 26 mai, după ce se ajunsese la al 12-lea termen pentru depunerea ofertelor.

Printre companiile care au depus contestaţii se numără Consitrans, Tecnic Consulting şi Romair Consulting.

Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC) a respins însă mare parte dintre contestaţii. Mai mult, un alt jucător din domeniu susţine că o parte dintre acestea nu sunt justificate, pentru că se „contestă şi pentru o virgulă”.

Pe de altă parte, Gheorghe Boeru, preşedintele Romair Consulting, spune că documentaţia nu este întocmită bine şi de aceea generează contestaţii.

Proiectul şoselei noi de 327 kilometri dintre Ploieşti şi Paşcani apare în Master Plan ca DX5 Siret Expres şi are ca perioadă de implementare 2016 – 2020, la un cost estimat de 1,35 miliarde de euro. Pe de altă parte, în programul de guvernare al PSD, Moldova urmează să fie legată de Ţara Românescă prin autostradă.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Autostrada Bucureștiului: 500 de camioane cu balast ajung în fiecare zi pe șantierul turcilor de la Alarko – secretar de stat
Autostrada Bucureștiului: 500 de camioane cu balast ajung în fiecare zi pe șantierul turcilor de la Alarko – secretar ...
Lucrările pe loturile 1 și 2 ale din Autostrada de Centură București Sud (A0 Sud) continuă într-un ritm bun, circa ...
Grupul TeraPlast l-a numit pe Laszlo Vajda în poziția de director de dezvoltare
Grupul TeraPlast l-a numit pe Laszlo Vajda în poziția de director de dezvoltare
Grupul TeraPlast anunță extinderea echipei manageriale prin numirea ca director de dezvoltare a lui Laszlo Vajda. Noul ...
Update: Reacția lui Rafila. Arafat a cerut în ședința de Guvern să fie impus testul PCR la intrarea în țară și pentru vaccinați – Surse Digi24
Update: Reacția lui Rafila. Arafat a cerut în ședința de Guvern să fie impus testul PCR la intrarea în țară și pentru ...
Update: Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a precizat vineri că în şedinţa de guvern nu a existat niciun fel ...