1EUR = 4.8079 RON | Bucureşti 20 º

Companii

Cu viteza melcului: Trei autostrăzi sunt suspendate din cauza contestaţiilor

Licitaţiile pentru un lot din Autostrada Transilvania, un tronson din drumul de mare viteză Ploieşti – Paşcani şi Alternativa Techirghiol au fost suspendate luna trecută din cauza contestaţiilor. Printre contestatari se numără italienii de la Tirrena Scavi care construiesc lotul 3 al autostrăzii Sebeş – Turda şi compania Tecnic Consulting care se ocupă de revizuirea studiului de fezabilitate pentru autostrada Sibiu – Piteşti.

04 iun, 2017 | ECONOMICA.net

Mai multe firme s-au adresat Consiliului Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor, după ce le-au fost respinse ofertele pentru construirea unui lot din Autostrada Câmpia Turzii - Târgu Mureş, parte din Autostrada Transilvania. Unele firme precum Tirrena Scavi şi Itinera au cerut şi suspendarea licitaţiei.

Pe 25 aprilie CNSC a decis suspendarea procedurii până la soluţionarea fondului cauzei. Ulterior, pe 5 mai, Compania de Drumuri a suspendat efectiv licitaţia pentru realizarea Autostrăzii Brașov - Târgu Mureș - Cluj - Oradea, Lotul 1: Târgu Mureş -Ungheni şi Drum de legătură.

Pe 25 mai, CNSC a admis contestaţiile unor firme precum Franco Giusseppe SRL şi Itinera Spa, astfel că ofertele lor ar putea intra în reevaluare. În schimb, a respins contestaţiile depuse de italienii de la Tirrena Scavi, turcii de la Sogut Insaat, spaniolii de la Copisa şi cei de la Aldesa Construcciones.

Italienii de la Tirrena Scavi lucrează în prezent lotul 3 al autostrăzii Sebeş – Turda, unul dintre puţinele proiecte de autostradă din România fără probleme. Construit în proporţie de peste 70%, acesta are ca termen de finalizare luna septembrie 2017.

Constructorii nemulţumiţi de decizia CNSC pot formula o plângere împotriva acesteia în termen de 10 zile de la comunicare.

O soartă similară are şi licitaţia pentru "Elaborare Studiu de Fezabilitate şi Proiect Tehnic pentru drum de mare viteză Bacău – Paşcani". Aceasta a fost suspendată din 26 mai, după ce pe 19 mai CNSC a admis  cererea Tecnic Consulting Engineering România.

Tot la cererea Tecnic Consulting Engineering, CNSC a decis pe 30 mai suspendarea licitaţiei de „Elaborare Studiu de Fezabilitate, Elaborare Proiect Tehnic şi DTAC pentru obiectivul «Alternativa Techirghiol»".

Pe lângă licitaţiile pentru Alternativa Techirghiol şi tronsonul Bacău – Paşcani, Tecnic Consulting a mai cerut suspendarea procedurilor pentru tronsoanele Ploieşti – Buzău, Buzău – Focşani, Focşani – Bacău şi pentru drumul expres de legătură dintre A3 şi Aeroportul Otopeni, însă fără succes.

Tecnic Consulting Engineering a câştigat împreună cu italienii de la SPEA contractul de revizuire a studiului de fezabilitate pentru Sibiu – Piteşti, cea mai aşteptată autostradă de către Dacia, cel mai mare exportator al României. Deşi trebuia predat încă de anul trecut, studiul nu a fost finalizat nici până în prezent pe loturile de mijloc.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Instanţa supremă

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO