Licitaţiile pentru Centura Capitalei, amânate de trei ori din cauza contestaţiilor

Modernizarea Centurii Capitalei, cel mai aglomerat drum din România, este întârziată acum de contestaţiile şi solicitările de clarificări care duc la amânarea depunerii ofertelor. Mai mult, prima contestaţie a şi fost respinsă de către Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor.
Economica.net - Dum, 06 aug. 2017, 22:10
Licitaţiile pentru Centura Capitalei, amânate de trei ori din cauza contestaţiilor

Compania de Drumuri a lansat pe 17 mai licitaţia pentru construirea pasajelor de la intersecţia Centurii Bucureşti Sud cu DN4 (Olteniţa) şi DJ401 (Berceni). Contractele pentru cele două pasaje sunt estimate la 216 milioane de lei, respectiv 179 de milioane de lei.

Primul termen pentru depunerea ofertelor a fost 4 iulie. Ulterior, s-a amânat pentru 19 iulie, după care pentru 3 august. Noul termen este acum 17 august, potrivit datelor din Sistemul Electronic de Achiziţii Publice, centralizate de forumul de infrastructură PeUndeMerg.ro.

Prima contestaţie la această licitaţie a fost depusă pe 6 iulie de către firma de proiectare Consitrans, aceeaşi care a depus prima contestaţie şi la secţiunea 1 din cea mai aşteptată autostradă din România, Sibiu – Piteşti.

Contestaţia Consitrans la documentaţia pentru pasajele de pe Centura de Sud a Capitalei a fost însă respinsă de către CNSC în data de 26 iulie.

Între timp, o nouă contestaţie a fost înregistrată în SEAP pe 14 iulie. Rămâne de văzut cât de întemeiată este şi aceasta şi dacă va mai putea fi respectat termenul de 17 august pentru depunerea ofertelor.

Pe lângă pasajele de pe Centura de Sud a Capitalei, Compania de Drumuri a mai scos la licitaţie pe 26 aprilie lărgirea la patru benzi a 11,5 kilometri din Centura de Nord, între DN2 şi A2. Valoarea estimată a contractului este de 339 milioane de lei, fără TVA.

Spre deosebire de primul caz, la Centura de Nord nu au fost depuse deocamdată contestaţii, ci doar solicitări de clarificări. Acestea au dus totuşi al amânarea depunerii ofertelor, astfel că s-a ajuns la un al 5-lea termen, respectiv 10 august.

România este printre singurele ţări europene fără o Centura a Capitalei modernizată. În prezent, din cei 72 de kilometri ai Centurii Bucureşti, a fost modernizat doar sectorul de 20 de kilometri cuprins între localităţile Chitila (DN7) şi Afumaţi (DN2).

Te-ar mai putea interesa și
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Compania Națională Poșta Română lansează a doua ediție a programului de internship, creat special pentru a tinerii care doresc o carieră în industria serviciilor poștale și de logistică. ...
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte de Paște
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte ...
Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru a asigura că toţi cei 4,74 de milioane pensionari din ...
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România își continuă expansiunea și inaugurează cel de-al 57-lea hipermarket din rețea, la Pitești. Noul ...
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
Sphera Franchise Group, cel mai mare operator de foodservice din România, continuă să investească în extinderea portofoliului ...