Licitaţiile pentru Centura Capitalei, amânate de trei ori din cauza contestaţiilor

Modernizarea Centurii Capitalei, cel mai aglomerat drum din România, este întârziată acum de contestaţiile şi solicitările de clarificări care duc la amânarea depunerii ofertelor. Mai mult, prima contestaţie a şi fost respinsă de către Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor.
Economica.net - Dum, 06 aug. 2017, 22:10
Licitaţiile pentru Centura Capitalei, amânate de trei ori din cauza contestaţiilor

Compania de Drumuri a lansat pe 17 mai licitaţia pentru construirea pasajelor de la intersecţia Centurii Bucureşti Sud cu DN4 (Olteniţa) şi DJ401 (Berceni). Contractele pentru cele două pasaje sunt estimate la 216 milioane de lei, respectiv 179 de milioane de lei.

Primul termen pentru depunerea ofertelor a fost 4 iulie. Ulterior, s-a amânat pentru 19 iulie, după care pentru 3 august. Noul termen este acum 17 august, potrivit datelor din Sistemul Electronic de Achiziţii Publice, centralizate de forumul de infrastructură PeUndeMerg.ro.

Prima contestaţie la această licitaţie a fost depusă pe 6 iulie de către firma de proiectare Consitrans, aceeaşi care a depus prima contestaţie şi la secţiunea 1 din cea mai aşteptată autostradă din România, Sibiu – Piteşti.

Contestaţia Consitrans la documentaţia pentru pasajele de pe Centura de Sud a Capitalei a fost însă respinsă de către CNSC în data de 26 iulie.

Între timp, o nouă contestaţie a fost înregistrată în SEAP pe 14 iulie. Rămâne de văzut cât de întemeiată este şi aceasta şi dacă va mai putea fi respectat termenul de 17 august pentru depunerea ofertelor.

Pe lângă pasajele de pe Centura de Sud a Capitalei, Compania de Drumuri a mai scos la licitaţie pe 26 aprilie lărgirea la patru benzi a 11,5 kilometri din Centura de Nord, între DN2 şi A2. Valoarea estimată a contractului este de 339 milioane de lei, fără TVA.

Spre deosebire de primul caz, la Centura de Nord nu au fost depuse deocamdată contestaţii, ci doar solicitări de clarificări. Acestea au dus totuşi al amânarea depunerii ofertelor, astfel că s-a ajuns la un al 5-lea termen, respectiv 10 august.

România este printre singurele ţări europene fără o Centura a Capitalei modernizată. În prezent, din cei 72 de kilometri ai Centurii Bucureşti, a fost modernizat doar sectorul de 20 de kilometri cuprins între localităţile Chitila (DN7) şi Afumaţi (DN2).

Te-ar mai putea interesa și
Gigantul indian Torrent Pharmaceuticals îşi închide subsidiara din România
Gigantul indian Torrent Pharmaceuticals îşi închide subsidiara din România
Compania indiană de medicamente Torrent Pharmaceuticals, prezentă în circa 40 de state din lume, a decis dizolvarea şi lichidarea subsidiarei sale din România - Torrent Pharma SRL. Firma e......
Identificarea şi remedierea unei breşe de securitate a durat, în medie, 287 de zile în acest an – Eset
Identificarea şi remedierea unei breşe de securitate a durat, în medie, 287 de zile în acest an – Eset
Perioada în care s-a identificat şi remediat o breşă de securitate a crescut cu şapte zile, în 2021 faţă de anul ...
China trăieşte propria criză de tip Lehman Brothers: Evergrande, un gigant imobiliar, e aproape de colaps şi oferă investitorilor posibilitatea de a fi plătiţi cu proprietăţi în loc de numerar
China trăieşte propria criză de tip Lehman Brothers: Evergrande, un gigant imobiliar, e aproape de colaps şi oferă investitorilor ...
China Evergrande Group, un mare dezvoltator imobiliar chinez care în prezent trece prin dificultăţi financiare, a demarat ...
Cărbunele, principala sursă de producere a energiei în România, duminică dimineaţă
Cărbunele, principala sursă de producere a energiei în România, duminică dimineaţă
Cărbunele era, duminică dimineaţă, principala sursă de generare a energiei electrice, acoperind 27% din producţia totală ...