1EUR = 4.7748 RON | Bucureşti 16 º

Andrada Ghira

Licitaţiile pentru apartamentele din Verdi Park au eşuat: Au vrut 4.000 euro/mp, acum cer jumătate

Scos la licitaţie anul trecut, proiectul de lux Verdi Park, aflat în insolvenţă, este scos acum la vânzare bucată cu bucată, la jumătate faţă de preţul iniţial cerut înainte de criză. 

04 iul, 2013 | | ECONOMICA.net

Administratorul judiciar Euro Insol nu a reuşit să vândă întreg proiectul cu 11 apartamente în cadrul licitaţiilor organizate anul trecut. Preţul de pornire a fost de 4 milioane de euro, sumă ce acoperea doar o parte din creanţa pe care o avea de recuperat Alpha Bank, cea care a finanţat proiectul.

„Ar fi ideal să vindem întreg proiectul, însă este foarte greu. Am scos de ceva timp apartamentele la vânzare, la un preţ de 2.000 de euro, fără TVA. Deocamdată nu am vândut nici un apartament", a declarat pentru ECONOMICA.NET, Andreea Comşa, directorul departamentului de real estate al Euro Insol, administratorul judiciar al Citadella Titan, Ibiza Sol şi Asmita Gardens.

La începutul anului 2010, firma Meridian Land, care a dezvoltat un bloc de locuințe de lux, Verdi Park, în apropiere de Parcul Bordei și Parcul Floreasca, și-a cerut insolvența. Era anunţat ca unul dintre cele mai scumpe blocuri de locuinţe din Bucureşti. Lucrările la proiect au fost întârziate trei ani, timp în care proprietarul Meridian Land a plătit rata la bancă, dar nu a vândut nici un apartament.

Preţul la care dorea să vândă apartamente, înainte de criză, era de 4.000 de euro/mp. Acum, dacă nici un investitor nu s-a arătat interesat de achiziţia blocului de cinci etaje, locuinţele au fost scoase la vânzare, la bucată, la un preţ de 2.000 de euro/mp, fără TVA.

Cel mai scump apartament costă 1,47 milioane euro (TVA inclus), iar cel mai ieftin costă 342.000 euro (TVA inlcus). Varianta închirierii nu este lăsată la o parte, cinci dintre apartamente fiind deja constractate. Restul unităţilor se pot închiria cu 1.200 – 4.000 de euro plus TVA.

CITEŞTE ŞI Ce se întâmplă dacă ceri 4.000 de euro/mp pentru un apartament

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO