Lider sindical: Dacă Diaconescu vrea să sprijine salariaţii să o facă legal, nu cu saci de bani

Liderul sindicaliştilor de la Oltchim Râmnicu Vâlcea, Corneliu Cernev, spune că dacă Dan Diaconescu vrea să-i sprijine pe salariaţi să o facă legal, să facă o donaţie prin conducerea societăţii, banii să intre în conturile combinatului, iar ulterior pe cardurile oamenilor.
Economica.net - lun, 01 oct. 2012, 16:40
Lider sindical: Dacă Diaconescu vrea să sprijine salariaţii să o facă legal, nu cu saci de bani

„Eu sunt sceptic în privinţa acestei probleme a aducerii banilor cu sacii. Dacă domnul Diaconescu (n.r. – Dan Diaconescu) doreste să sprijine salariaţii, să o facă legal, să facă o donaţie prin conducerea societăţii, banii să intre în conturile combinatului şi ulterior pe cardurile oamenilor. Să nu vină cu sacii de bani la Râmnicu Vâlcea”, a declarat Corneliu Cernev, citat de corespondentul MEDIAFAX.

Liderul sindical s-a întrebat ce se va întâmpla apoi, admiţând că Diaconescu ar achita cele 45 de milioane de euro pentru activele combinatului.

„Să zicem că ar achita cele 45 de milioane de euro pentru activele combinatului Diaconescu. Dar apoi ce se întâmplă? Datoria de la Electrica nu a fost cumpărată, şi nici cea de la AVAS. Mâine respectivii debitori ar bate la uşa noului acţionar şi ar cere plata datoriilor altfel ar solicita intrarea în insolvenţă a combinatului. Mulţi dintre noi avem încredere în oferta lui Dan Diaconescu. Trebuia ca Oltchim să fie dorit de un investitor care să poată achita şi creanţele şi să aibă soluţii financiare şi pentru Arpechim. Ne e teamă de un mare eşec. Mai mulţi protestatari au înaintat şi o variantă ca statul să preia în întregime combinatul, rafinăria şi Oil Terminal, să fie un concern de stat după sistemul Renault sau CEZ. E o idee pentru negocierile cu cei de la FMI pentru o formulă de acest gen, prin crearea unui concern de stat condus pe principiile managementului privat. O repornire la capacitate maxima a Oltchim ar necesita o investitie de aproape un miliard de euro, bani pe care îi poate aloca fie un gigant din industria mondială, fie statul”, a mai spus Cernev.

La rândul său, o angajată a Oltchim a declarat că salariaţii combinatului nu sunt sinistraţi şi nu doresc „pomeni” şi „sacoşe” de la Dan Diaconescu.

„Mâine (n.r. – marţi) vom avea adunarea generală şi vom încerca revocarea din funcţie a actualei conduceri a sindicatului. Nu vrem pomeni şi sacoşe de la Dan Diaconescu, nu suntem sinistraţi. Noi am mai avut două luni de întârziere a salariatior, în ochii noştri Dan Diaconescu a decăzut. Să nu se joace cu noi, noi vrem să muncim cu demnitate, pe noi nu ne intersează luptele dintre Ponta şi Diaconescu.Dacă vrea să se lupte cu Ponta, Diaconescu să intre într-un ring şi să se bată, aici e chimie, e treabă serioasă, nu dorim să ne umilească” a declarat jurnaliştilor o angajată a combinatului.

Dan Diaconescu a venit, luni, la Ministerul Economiei cu o maşină cu banii pentru salariile angajaţilor Oltchim, dar nu a fost lăsat să intre în parcarea instituţiei.

Diaconescu se afla într-o maşină a unei firme de transport valori, care era oprită în mijlocul Bulevardului Victoriei, întrucât jandarmii care asigură paza Ministerului Economiei nu îi permiteau accesul în parcare.

El a venit cu banii de la o agenţie bancară.

Diaconescu a fost întâmpinat de un cetăţean care i-a spus: „Circarule, nu te-ai săturat să faci circ? Vrei sa fii preşedinte, circarule?”.

În spatele maşinii în care se afla Diaconescu s-a format pentru scurt timp un ambuteiaj.

Dan Diaconescu a ieşit din maşina de transport valori şi a spus că speră să se găsească o soluţie astfel încât banii pe care i-a adus să fie transferaţi în conturile Oltchim pentru plata salariilor angajaţilor. Diaconescu se află acum în sediul Ministerului Economiei.

Banii au rămas în maşina de transport de valori, care a fost mutată pe trotuar pentru a nu mai îngreuna circulaţia rutieră.

Te-ar mai putea interesa și
Statele Unite și Regatul Unit anchetează o posibilă încălcare foarte gravă a sancțiunilor impuse Rusiei prin intermediul tranzacțiilor cu monede cripto
Statele Unite și Regatul Unit anchetează o posibilă încălcare foarte gravă a sancțiunilor impuse Rusiei prin intermediul ...
Statele Unite şi Regatul Unit investighează tranzacţii cu criptomonede în valoare de circa 20 de miliarde de dolari care au fost efectuate printr-un instrument de schimb virtual stabilit în......
Crescătorii de păsări acuză ANPC că pune în pericol sectorul avicol românesc și cer instituției să arate același interes și față de carnea de pui importată
Crescătorii de păsări acuză ANPC că pune în pericol sectorul avicol românesc și cer instituției să arate același ...
Sectorul avicol românesc este în pericol, în urma controalelor repetate ale Autorităţii Naţionale pentru Protecţia ...
Xiaomi a început vânzarea primelor sale mașini electrice. Modelul de bază SU7 costă 29.900 de dolari
Xiaomi a început vânzarea primelor sale mașini electrice. Modelul de bază SU7 costă 29.900 de dolari
Producătorul chinez de smartphone Xiaomi Corp. a început joi să comercializeze primul său automobil electric, pariind ...
Ford plănuiește să producă un nou model de SUV la uzina sa din valencia
Ford plănuiește să producă un nou model de SUV la uzina sa din valencia
Constructorul auto american Ford a anunţat joi că analizează posibilitatea de a produce un nou automobil de teren (SUV) ...